باکو برایم مثل تبریز و اردبیل است؛ سیاست رئیس جمهور برای بریدن پای اسرائیل از آذربایجان / پلی تازه میان و آذربایجان در دوران پزشکیان

باکو برایم مثل تبریز و اردبیل است؛ سیاست رئیس جمهور برای بریدن پای اسرائیل از آذربایجان / پلی تازه میان و آذربایجان در دوران پزشکیان

  ساعدنیوز: رئیس جمهور در دیدار با الهام علیف گفت باکو برای او حسی نظیر تبریز و اردبیل دارد. جمله ای که با اقبال بسیاری از کارشناسان و مردم عادی و هنرمندان روبرو شد.

به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری ساعدنیوز، اسرائیل در سال‌های اخیر تمرکز و برنامه‌ریزی جدی برای افزایش حوزه نفوذ خود در منطقه قفقاز انجام داده است، جمهوری آذربایجان از جمله کشور‌های قفقاز است که به‌نوعی راه را برای بازی اسرائیلی‌ها در منطقه قفقاز هموار می‌کند. همسایگی جمهوری آذربایجان با ایران و استراتژیک بودن این منطقه برای اسرائیل از جمله دلایلی است که اسرائیل برای حضور در این منطقه برنامه‌ریزی جدی‌ای می‌کند.

سفر یک‌روزه رئیس‌جمهور به جمهوری آذربایجان، درست در شرایطی اتفاق افتاد که ترکیه و اسرائیل برنامه‌ریزی جدی‌ای برای افزایش نفوذ خود در منطقه قفقاز انجام می‌دهند. به همین منظور مذاکرات ترکیه و اسرائیل در مورد سوریه نیز با حضور مقامات کشور باکو انجام می‌شود. استفاده از دیپلماسی فعال در قفقاز ناظر به اهمیت این سفر شاید می‌تواند تا حد زیادی بر گسترش نفوذ اسرائیل در منطقه سایه بیندازد.

علاوه بر این توجه ویژه بر اتمام طرح‌های نیمه‌تمام کریدوری و تجاری در ایران، اقدامی مؤثر، برای جلوگیری از شیطنت‌های اسرائیل در منطقه قفقاز و تهدیدسازی برای ایران است. در همین راستا نیز روز گذشته نزدیک به 7 تفاهم‌نامه مشترک بین ایران و آذربایجان در حوزه‌های رایزنی سیاسی، حمل‌ونقل، مبادلات تجاری، همکاری‌های بهداشتی، رسانه‌ای و سرمایه‌گذاری به امضا رسید.

علاوه براین به نظر می‌رسید رئیس‌جمهور توجه ویژه‌ای به اجرای دیپلماسی فرهنگی در روابط با آذربایجان داشته است. اقدامی که تلاشی مثبت به نفع تقویت و بهبود روابط دوکشور به شمار می‌رود. مسعود پزشکیان در دیداری که با علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان داشت به اشتراکات فرهنگی، تاریخی و زبانی ایران اشاره کرد. تأکید رئیس‌جمهور بر احساس نزدیکی با جمهوری آذربایجان و تکیه بر اشتراکات ادبی اقداماتی بود که به نظر می‌رسید در راستای گسترش روابط دوجانبه و جلوگیری از شیطنت کشور‌های ثالث صورت گرفته است. با وجود آنکه روابط ایران و آذربایجان پیچیدگی‌ها و چالش‌های زیادی دارد اما استفاده از دیپلماسی فرهنگی فعال بین دو کشور توسط شخص رئیس‌جمهور که اشتراکات زبانی با این کشور دارد، می‌تواند تا حد زیادی شیطنت‌های احتمالی اسرائیل علیه ایران در منطقه جغرافیایی آذربایجان را خنثی کند.

سایر اخبار سیاسی را از دست ندهید

 

 منبع خبر