بنیانگذار سایت نارنجی: ماجرای سایت «نوشدارو» از یک توییت شروع شد
بنیانگذار سایت نارنجی: ماجرای سایت «نوشدارو» از یک توییت شروع شد
در زمستان ۱۴۰۳، سایت نوشدارو توسط علیاصغر هنرمند (بنیانگذار سایت نارنجی)، حسام آرمندهی (بنیانگذار دیوار) و اشکان آرمندهی (مدیرعامل دیوار) تأسیس شد. هدف این سایت ارتقا سواد دیجیتال و ایجاد یک دایرهالمعارف در این زمینه است. پیش از این، نام علیاصغر هنرمند برای علاقهمندان به حوزه فناوری با سایت نارنجی گره خورده بود؛ سایتی که توانست توجه بسیاری از فعالان این حوزه را به خود جلب کند.
سایت نارنجی در سال ۱۳۸۶، توسط علیاصغر هنرمند تاسیس شد. نارنجی توانست خیلی زود روند رشد خود را طی کند و به پربازدیدترین سایت در حوزه فناوری تبدیل شد.
در اوایل دهه ۱۳۹۰، سایت نارنجی به پاتوق علاقهمندان حوزه فناوری تبدیل شده بود. هنرمند در گفتوگو با زومیت درباره علل موفقیت نارنجی میگوید:
«تلاش ما این بود که حرف دل کاربران را بزنیم و به نیاز آنها پاسخ دهیم. رویکرد ما واقعگرایانه بود؛ نه بیدلیل کسی را نقد میکردیم و نه از کسی جانبداری میکردیم. فکر میکنم همین رویکرد باعث شد مخاطب به ما اعتماد کند.»
به گفته او، سایت نارنجی به یک شبکه اجتماعی تبدیل شده بود:
در آن دوران شبکههای اجتماعی مثل امروز گسترده نبودند. نارنجی در عمل به یک شبکه اجتماعی تبدیل شده بود که روزانه هزاران کاربر در آن تبادل نظر میکردند. این فضا به قدری جالب بود که حتی برخی از دانشجویان جامعهشناسی تصمیم گرفتند پایاننامههای خود را بر اساس تحلیل کامنتهای کاربران نارنجی بنویسند و دو نفر از آنها معتقد بودند که این نظرات، تبدیل به یک فرهنگ شده است.- علیاصغر هنرمند، بنیانگذار سایتهای نارنجی و نوشدارو
بنیانگذار سایت نارنجی: ما اولین وبسایتی بودیم که وبلاگنویسی زنده را در ایران آغاز کرد
متأسفانه سایت نارنجی در سال ۱۳۹۲، در اوج محبوبیت، برای همیشه بسته شد. به گفته هنرمند ترافیک سایت نارنجی به گونهای بود که هاستهای ایرانی توان پاسخ به آن را نداشت:
«ما اولین وبسایتی بودیم که وبلاگنویسی زنده را در ایران آغاز کرد. در زمان وبلاگنویسی زنده، ترافیک ما بهقدری افزایش مییافت که هاستهای ایرانی پاسخگوی آن نبود و ما پس از جابجایی در چندین هاست مختلف، در نهایت با کمک برنامهنویسی توانستیم بخشی از مشکل را برطرف کنیم.»
اکنون علیاصغر هنرمند با همکاری حسام آرمندهی، بنیانگذار دیوار، و اشکان آرمندهی، مدیرعامل این پلتفرم، سایت نوشدارو را راهاندازی کردهاند. او درباره ایده شکلگیری این پروژه میگوید:
در توییتر، کاربری تجربهای از یک کلاهبرداری را نوشته بود و راهکاری میخواست که دیگران گرفتار نشوند. من در پاسخ نوشتم که بسیاری از افراد به دلیل ناآگاهی قربانی این نوع کلاهبرداریها میشوند. حسام آرمندهی این گفتوگو را دید و پیشنهاد راهاندازی سایتی در این زمینه را مطرح کرد. پس از چند جلسه، ایده نوشدارو شکل گرفت.- علیاصغر هنرمند، بنیانگذار سایتهای نارنجی و نوشدارو
علیاصغر هنرمند: میخواهیم سایت نوشدارو را به دایرهالمعارف سواد دیجیتال تبدیل کنیم
ایجاد یک دایرهالمعارف سواد دیجیتال هدفی است که در سایت نوشدارو دنبال میشود. او درباره محتواهای نوشدارو میگوید: «میخواهیم سایت نوشدارو را به دایرهالمعارف سواد دیجیتال تبدیل کنیم. محتوای نوشدارو برخلاف سایتهایی که در حوزه خبر فعالیت میکنند تاریخ مصرف ندارند و هر محتوایی که تولید میشود تقریبا ماندگار خواهد بود.»
سایت نوشدارو بر مبنای افزایش آگاهی و سواد دیجیتال کار میکند که ذات محتوای آن ممکن است برای کاربر جذابیت چندانی نداشته باشد. هنرمند با اشاره به این موضوع افزود:
پروژه نوشدارو میتواند سختتر از نارنجی باشد؛ به این دلیل که نوشدارو به کاربران خود، نسبت به اتفاقات احتمالی آینده هشدار میدهد و این مسئله خیلی برای کاربر جذاب نیست؛ با این وجود ما تلاش میکنیم برای طیف گستردهای از کاربران محتوای مفید تولید کنیم و امیدواریم در زمینه افزایش آگاهی و سواد دیجیتال تأثیرگذار باشیم.- علیاصغر هنرمند، بنیانگذار سایتهای نارنجی و نوشدارو
در پایان، هنرمند درباره تیم نوشدارو افزود: «نوشدارو حاصل یک کار تیمی است و دوستان زیادی در این مسیر با ما همکاری دارند. در همین مدت کوتاه، من در کنار این تیم، بهویژه اعضای جوان، درسهای جالبی گرفتهام.»