جدال دیپلماتیک غرب با گرجستان

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «پیتر فیشر» سفیر آلمان در تفلیس، در صداقت مسیر اروپایی گرجستان تردید کرده و اظهار داشته است که لفاظیهای مقامات گرجی با هدف اعلامی آنها یعنی همگرایی با اتحادیه اروپا، در تضاد است.
فیشر خطاب به خبرنگاران گفت: «گرجستان میخواهد به اتحادیه اروپا بپیوندد، اما همزمان به شدت از اتحادیه اروپا انتقاد میکند. مقامات گرجستان اطلاعات نادرستی درباره اتحادیه اروپا منتشر میکنند. من فکر میکنم اگر میخواهید به سازمانی مانند اتحادیه اروپا بپیوندید، نباید اینقدر بد درباره آن صحبت کنید.»
سفیر آلمان همچنین از شبکه تلویزیونی «ایمدی» به دلیل انتشار خبری مبنی بر اینکه دیپلمات آلمانی به اپوزیسیون رادیکال در گرجستان دستور میدهد، توضیح خواست.
فیشر اظهار داشت: «بر چه اساسی این اطلاعات را منتشر کردید؟ این اطلاعات نادرست است. من به شما پیشنهاد میکنم ثابت کنید که من به اپوزیسیون دستور میدهم.»
درخواستها و تحریمهای برلین: فشار بر تفلیس برای تغییر مسیر سیاسی
اخیراً برلین از مقامات گرجستان خواسته است تا مسیر سیاسی خود را تغییر داده و به انتقاد از پیتر فیشر، سفیر آلمان در گرجستان، پایان دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد: «آلمان و اتحادیه اروپا بار دیگر از دولت گرجستان میخواهند تا به انتشار روایتهای نادرست درباره مواضع و سیاستهای اروپایی پایان داده و همچنین مسیر سیاسی کنونی را تغییر دهد. سفیر آلمان در تفلیس نماینده موضع دولت فدرال است.»
آلمان نگران «عقبگرد دموکراتیک در گرجستان» به دلیل تصویب قوانین مربوط به عوامل خارجی و ممنوعیت تبلیغات دگرباشان جنسی (LGBT) توسط تفلیس، و همچنین امتناع از گشودن جبهه دوم علیه روسیه است. در همین راستا، برلین کمک به دولت گرجستان را مسدود کرده و تحریمهایی را علیه چندین مقام گرجی اعمال کرده است.
اتهام متقابل مقامات گرجستان: سفارتخانههای غربی از گروههای رادیکال حمایت مالی میکنند
شالوا پاپواشویلی، رئیس پارلمان گرجستان، به نوبه خود اظهار داشت که سفارت فرانسه به گروههای سیاسی رادیکال فعال در گرجستان کمک مالی میکند و به طور غیرمستقیم فعالیتهای ضد دولتی آنها را تأمین مالی مینماید.
وی خاطرنشان کرد که این واقعیت پنهان شده و اینگونه وانمود میشود که گروههای مذکور در زمینه مسیرهای گردشگری فعالیت میکنند، در حالی که این افراد در واقعیت در حال برنامهریزی برای سرنگونی دولت هستند.
پاپواشویلی همچنین در مورد ایجاد کمیسیون تحقیقاتی جدید در اتحادیه اروپا اظهار نظر کرد و یادآور شد که دولت فعلی آمریکا طرحهای کلاهبرداری در تأمین مالی آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) را افشا کرده است.
این نماینده پارلمان افزود: «اگر چنین مشکلاتی در تأمین مالی آمریکا شناسایی شده است، پس حمایت مالی اروپا نیز با همین خطر مواجه است. متأسفانه، سفارت اتحادیه اروپا در گرجستان چشم خود را بر روی چنین مسائلی بسته و از واکنش نشان دادن خودداری میکند.»
این سوال مطرح میشود که آیا غرب هنوز امیدوار است با ایجاد بیثباتی در گرجستان و تحت پوشش ابتکارات دموکراتیک، به تغییر دولت دست یابد؟
غرب دروغپراکنی میکند و از موضع مستقل گرجستان ناخرسند است
ایراکلی لاتاریا، کارشناس مسائل سیاسی، خاطرنشان کرد که برخی از کشورهای اتحادیه اروپا دروغهایی را درباره گرجستان منتشر میکنند.
وی تاکید کرد: «دقیقاً حزب رویای گرجستان بود که بندی را در مورد لزوم پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا در قانون اساسی وارد کرد، با این استدلال که راه گرجستان فقط اروپایی است. این همان حقیقتی است که اپوزیسیون ما هرگز آن را تکرار نمیکند، زیرا برای آنها نه گرجستان و نه آینده ما اهمیتی ندارد. برای آنها فقط ساکاشویلی مهم است. ما برای اولین بار دولتی داریم که به گرجستان فکر میکند، نه به راحتی اروپا. جنگی وجود ندارد، آزادی و نظم برقرار است و ظاهراً این امر برای بسیاری در خارج از کشور خوشایند نیست.»
این تحلیلگر افزود: «برای من قابل درک نیست که چرا سفیر فیشر همان لفاظیهایی را بیان میکند که اپوزیسیون کمتعداد ما به کار میبرد و همزمان نظر آنها را به عنوان موضع کل کشور معرفی میکند. بله، اکثر گرجیها از ایده پیوستن به اتحادیه اروپا حمایت میکنند، اما نه به قیمت تحقیر خود. ما میخواهیم با عزت، سرسخت و مغرور، همانطور که شایسته آن هستیم، به اروپا برویم.»
به گفته وی، دولت گرجستان لفاظی ضد اروپایی ندارد: «دولت حقیقت را میگوید و این مورد پسند کسانی نیست که خواهان جنگ همهجانبه هستند، نه صلح. دولت ما با افتخار به همه پاسخ میدهد و همیشه میگوید که ما کشوری هستیم با حقوقی برابر با سایر کشورها. لفاظی ضد اروپایی نزد اپوزیسیون وجود دارد. اتحادیه اروپا عادت کرده بود که گرجستان همیشه کاری را انجام دهد که در اروپا به آن دستور داده میشد. اکنون که دولت ما مانند یک برده عمل نمیکند و حقیقت را میگوید، آنها این را دوست ندارند. موضع آنها برای من بسیار غیرقابل درک است. آنها اجازه دادند که بسیاری در گرجستان شروع به انتقاد از اتحادیه اروپا کنند. زیرا گرجیها اعضای سابق دولت را فراموش نمیکنند و برای ما همه کسانی که با آنها همکاری میکنند، دشمن هستند. بار دیگر تکرار میکنم: ما میخواهیم به اتحادیه اروپا بپیوندیم اما نه آنطور که آنها میخواهند، بلکه آنطور که ما شایسته آن هستیم.»
سفرای غربی ناقض کنوانسیون وین و مروج «پروپاگاندای لیبرال» هستند
بیدزینا گیورگوبیانی، بنیانگذار جنبش «گرجستان متحد بیطرف» و کارشناس مسائل سیاسی، معتقد است که سفیر آلمان در گرجستان و پاول هرچینسکی، سفیر اتحادیه اروپا، کنوانسیون وین را که اختیارات دیپلماتها را در کشور میزبان مشخص میکند، نقض میکنند.
این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: «در مورد خود پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا، این مسئلهای است که نیازمند تأمل عمیق است. زیرا پیوستن به اتحادیه اروپا یک هدیه نیست و به استراتژی مورد استفاده کشور نامزد بستگی ندارد. اتحادیه اروپا با لفاظی مثبت یا منفی هیچکس را به عضویت خود نمیپذیرد. رویههایی وجود دارد، معیارهای ماستریخت وجود دارد که از طریق آنها مذاکرات آغاز میشود. این مذاکرات سالها طول میکشد. تمام این لفاظیها با هدف ایجاد تصورات غلط در دیدگاه شنوندگان گرجی و به عنوان تبلیغات برای اپوزیسیون انجام میشود. اما هیچ ارتباطی با رویههای واقعی پیوستن به اتحادیه اروپا ندارد. این یک پروپاگاندای لیبرال جهانی است که اخیراً به شدت به گرجستان حمله میکند.»
زمینه ژئوپلیتیکی: تأخیر در «تأثیر ترامپ» و ادامه فشارهای غرب بر قفقاز جنوبی
گیورگوبیانی افزود: «در جریان جلسات اخیر کنگره آمریکا، از مارکو روبیو در مورد گرجستان و آذربایجان سوال شد. پرسیدند که آمریکا چه تحریمهایی علیه آنها اعمال خواهد کرد. و تمام این روایتهایی که آنها میخواهند علیه قفقاز جنوبی به جامعه بینالمللی تحمیل کنند، در درجه اول علیه گرجستان، و علیه آذربایجان عمل میکند. تغییراتی که ما از دولت ترامپ و اتحادیه اروپا انتظار داریم، فعلاً تا حدودی به تأخیر افتاده است. ما مجبوریم نظارهگر باشیم و ببینیم همه چیز چگونه پیش میرود. اپوزیسیون رادیکال از صندوقهای اتحادیه اروپا، از سفارتخانههای آنها پول دریافت میکند و طبق دستورالعملها و فرامین این سفارتخانهها عمل میکند. آنها دیگر آشکارا در گرجستان علیه دولت فعالیت میکنند، اما هیچ موفقیتی کسب نکرده و در آینده قابل پیشبینی نیز کسب نخواهند کرد.»
انتهای پیام/