۲۳۰هزار موقوفه و ۸۰۷ نوع نیت؛ سرمایه تمدنی ملت ایران

دبیر دومین جشنواره نشان نیکوکاری گفت: نشان تمدنی ملت ایران به پشتوانهای از بیش از ۲۳۰ هزار موقوفه با تنوعی در حدود ۸۰۷ نوع نیت از سوی واقفان و ۷ هزار تشکل خیریه بازمیگردد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام احمد شرفخانی، رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه و دبیر دومین جشنواره «نشان نیکوکاری»، در نشست خبری جشنواره «نشان نیکوکاری» که ظهر امروز در محل سازمان اوقاف برگزار شد، طی سخنانی تصریح کرد: نشان تمدنی ملت ایران به پشتوانهای از بیش از 230 هزار موقوفه با تنوعی در حدود 807 نوع نیت از سوی واقفان و 7 هزار تشکل خیریه بازمیگردد.
شرفخانی با اشاره به ساختار گسترده مراکز نیکوکاری در کشور گفت: به غیر از این تشکلها، در کشور ساختار واحد و متمرکزی از مراکز نیکوکاری وجود دارد که شامل 8 هزار مرکز نیکوکاری و 15 هزار تشکل خیریه است که همگی در زمینه فعالیتهای خیرخواهانه فعالیت میکنند.
او با تأکید بر اهمیت شفافیت در حوزه مالی تشکلهای خیریه خاطرنشان کرد: در هر تشکل خیریه باید ساختار مالی مشخص و قابل ارزیابی وجود داشته باشد، زیرا این حوزه، تخصصی است. به همین دلیل، لازم بود در سطح کشور یک رویداد بزرگ و هدفمند برای ارزیابی این تشکلها طراحی شود.
شرفخانی با اشاره به اقدامات علمی و کارشناسی صورتگرفته برای طراحی جشنواره نشان نیکوکاری تصریح کرد: ما با حضور اندیشمندان و اساتید برجسته در عرصه فعالیتهای اجتماعی و خیرخواهانه، نشستهای متعددی برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که رتبهبندی و سطحبندی تشکلها باید به گونهای باشد که آنها به صورت داوطلبانه در فرآیند ارزیابی شرکت کنند. در نتیجه، طراحی و اجرای جشنواره در دستور کار قرار گرفت که با شکوهی بینظیر برگزار شد.
دبیر دومین جشنواره نشان نیکوکاری درباره نتایج نخستین دوره این جشنواره گفت: سال گذشته 27 تشکل خیریه موفق به دریافت نشان نیکوکاری شدند و تعدادی نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
او در ادامه از آغاز فراخوان دومین جشنواره نشان نیکوکاری خبر داد و افزود: این جشنواره با هدف تجلیل از تشکلهای خیریه، ایجاد انگیزه در مسیر احسان و نیکوکاری، فرهنگسازی در امر نیکوکاری تخصصی، معرفی نمونههای موفق فعالیتهای خیرخواهانه، و افزایش اعتماد عمومی نسبت به مؤسسات خیریه، از همین امروز آغاز میشود و فراخوان آن در اختیار تمامی تشکلها قرار خواهد گرفت.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف با اشاره به زمانبندی جشنواره اظهار داشت: تمام مراکز خیریه تا پایان شهریورماه فرصت دارند از طریق سایت «نشان نیکوکاری» ثبتنام کرده و اطلاعات و مستندات خود را بارگذاری کنند. داوری در دو مرحله انجام خواهد شد، و ارزیابی نهایی در آذرماه و آیین اختتامیه در پایان دیماه برگزار خواهد شد.
شرفخانی همچنین از اضافه شدن مراکز نیکوکاری کمیته امداد به شرکتکنندگان امسال خبر داد و بیان داشت: اعتبار جشنواره به تندیس افتخاری آن است، نه به جوایز مادی. بر همین اساس، امسال برنامهریزی شده است که 10 مؤسسه و تشکل خیریه نشان نیکوکاری و 10 مؤسسه دیگر نیز لوح تقدیر دریافت کنند. در گروه سوم، از مراکز کمیته امداد نیز پنج مرکز نشان نیکوکاری و هفت مرکز دیگر لوح تقدیر دریافت خواهند کرد.
او در پایان ابراز امیدواری کرد: دومین جشنواره نشان نیکوکاری با شکوهی بیش از گذشته برگزار شود.
مؤسسات الگو در حوزه نیکوکاری معرفی میشوند
در ادامه این نشست، محمدمهدی جعفری، دبیر علمی و ارزیابی جشنواره و مدیرعامل بنیاد تعالی زندگی، با اشاره به اهداف اصلی این رویداد، گفت: جشنواره نشان نیکوکاری با چند هدف اساسی شکل گرفته است که نخستین آن، معرفی مؤسسات الگو در حوزه نیکوکاری و ترویج فرهنگ امر خیر در کشور است.
او در ادامه با تأکید بر ضرورت حفظ سرمایههای اجتماعی و معنوی در حوزه نیکوکاری افزود: یکی دیگر از اهداف مهم جشنواره، حفظ و صیانت از سرمایههای مؤسسات خیریه در کشور است. تجربه دوره اول جشنواره به ما نشان داد که بسیاری از تصاویری که از مؤسسات خیریه در سطح جامعه وجود دارد، دقیق و درست نیست. بسیاری از این مؤسسات که با منابع مردمی اداره میشوند، باید بهعنوان الگو در جامعه معرفی شوند.
جعفری با اشاره به جهتگیری توسعهای جشنواره خاطرنشان کرد: هدف دیگر، کمک به جهتدهی مؤسسات خیریه برای بهبود عملکرد و ارتقای فعالیتهایشان است. تلاش ما بر این است که مؤسسات مسیر رشد خود را پیدا کرده و در این مسیر پیشرفت کنند.
او از مشارکت فعال دستگاههای مختلف نیز بهعنوان نقطه قوت جشنواره یاد کرد و گفت: مشارکت خوب بخش دولتی و غیردولتی در این فرآیند است. دوره اول جشنواره تجربهای موفق در این زمینه بود و امیدواریم در دوره دوم نیز اتفاقات خوبی رقم بخورد.
دبیر علمی جشنواره همچنین از تدوین یک اثر مکتوب و تولیدات چندرسانهای برای مستندسازی تجارب برتر خبر داد و اعلام کرد: امروز در حال تدوین کتابی هستیم که در آن، مدل فعالیت مؤسسات الگو و منتخب سراسر کشور بهصورت دقیق و قابل ارائه منتشر خواهد شد. همچنین تولید کلیپها و محتوای مجازی برای معرفی این مؤسسات نیز در دستور کار قرار دارد.
جعفری درباره روند اجرایی جشنواره امسال گفت: فرآیند ثبتنام مؤسسات بهصورت تعاملی پیش میرود. تمام مؤسساتی که در جشنواره ثبتنام میکنند، بازخوردهای لازم را دریافت خواهند کرد و امکان بررسی مجدد عملکرد آنها نیز فراهم شده است.
او در پایان با اشاره به نوآوریهای جشنواره دوم اعلام کرد: امسال یک سامانه خودارزیابی نیز طراحی شده است که در اختیار مؤسسات قرار گرفته و آنها میتوانند بهصورت مستقل وضعیت خود را ارزیابی و برای ارتقاء سطح فعالیتهایشان برنامهریزی کنند.
انتهای پیام/