ماجرای۱۶همت خسارت حادثه رجایی/براوردآسیب۱۵۰۰میلیاردی به گمرک

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرمزگان با اشاره به براورد خسارت ۱۵۰۰ میلیارد تومانی به ابنیه و تجیهزات گمرک در حادثه بندر شهید رجایی گفت: گزارش مقدماتی خسارت قابل استناد نیست و گزارش نهایی از سوی ستاد مدیریت بحران استان منتشر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، به تازگی گزارش در فضای مجازی مرتبط با براورد خسارت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس در فضای مجازی منتتشر و بازخورد بسیاری زیادی نیز پیدا کرد. هنوز هیچ مرجع رسمی گزارشی از ابعاد رسمی خسارت انفجار روز 6 اردیبهشت ماه که تقریبا یک ماه از ان میگذرد ارائه نکرده است.
بررسی ها نشان میدهد هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی در حادثه مذکور دچار خسارتهای جدی شده اند. بر همین اساس گفتگویی با ابراهیم شاکری زاده رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هرمزگان که ذیل ستاد مدیریت بحران استان پیگیری های مرتبط با ارزیابی و جمع بندی خسارت حادثه را بر عهده دارد گفتگویی انچجام داده ایم که در ادامه قابل مشاهده است.
تسنیم: اخیراً گزارشی در فضای مجازی درباره برآورد 16 همتی خسارات ناشی از حادثه انفجار در بندر شهید رجایی منتسب به سازمان مدیریت و استانداری هرمزگان منتشر شده است. آیا این رقم تأیید شده است؟
شاکری زاده: این گزارش صرفاً یک برآورد مقدماتی است و همانطور که در متن گزارش اشاره شده، قابل استناد نیست. تعیین خسارت قطعی نیازمند ارزیابی با کممک دستگاههای دولتی و همچنین کارشناسان رسمی دادگستری است. با توجه به پیچیدگی موضوع، نمیتوان زمان دقیقی برای ارائه گزارش نهایی اعلام کرد. البته پس از تأیید نهایی، گزارش کامل برآورد خسارات به صورت عمومی از سوی ستاد مدیریت بحران استان هرمزگان که زیر نظر استاندار محترم فعالیت میکند، منتشر خواهد شد.
تسنیم: در مورد وضعیت ارزیابی خسارات و نقش بیمهگران، به ویژه در رابطه با خسارت کانتینرهای خطوط کشتیرانی که در گزارش اولیه حدود 10 همت برآورد شده بود، چه توضیحی دارید؟
شاکری زاده: دو شرکت بیمه سینا و البرز به عنوان بیمهگران اصلی این حادثه در حال بررسی و اریبای نهایی خسارت هستند. البته شرکتهای بیمه دیگری نیز در جلسات ستاد بحران حضور داشتهاند. اما نکته مهم این است که ارزشگذاری کانتینرها و محمولههای وارداتی در حیطه اختیارات سازمان بنادر است و این موضوع باید با همکاری گمرک کشور و بر اساس نرخهای گمرکی انجام شود.
تسنیم: آیا هنوز میزان دقیق خسارت کانتینرها و محموله های وارداتی مشخص نشده است؟
شاکری زاده: خیر، این بخش نیازمند ارزیابی مشترک گمرک و سازمان بنادر است. در مورد تجهیزات و اموال نیز انواع بیمهها از جمله بیمه آتشسوزی، بیمه تعهد و بیمه جبران خسارت درگیر موضوع هستند. برای اطلاعات دقیقتر، بهتر است با سازمان بنادر کشور مکاتبه شود.
براورد خسارت 1500 میلیارد تومانی به ابنیه و تجهیزات گمرک در حادثه بندر شهیدرجایی
تسنیم: در مورد خسارات ساختمانهای دولتی مانند گمرک، چه برآوردی وجود دارد؟ آیا براودر گمرک از خسارت 1500 میلیارد تومانی به ابنیه و تجهیزات خود در حادثه اخیر صحت دارد؟ همچنین شنیده شد که 3/5 همت برای بازسازی کل ساختمانها اعم از گمرک و بندر، استاندارد، قرنطینه و… برآورد شده است؟
شاکری زاده: رقم حدود 2.5 همت را برای بازسازی ساختمان دولتی (گمرک و..) اعلام شده است. البته این عدد قطعی نیست و ممکن است نیاز به بازسازی یا ساخت مجدد داشته باشد. خسارات سایر بخشهای دولتی مانند قرنطینه دامپزشکی و ساختمانهای اداری نیز باید از طریق بودجه عمومی یا سازوکارهای قانونی پیگیری شود.
تسنیم: آیا دولت برای جبران خسارات دستگاههای دولتی مستقر در بندر برنامهای دارد؟
شاکری زاده: گزارش خسارات دستگاههای دولتی به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال خواهد شد. این سازمان نیز باید گزارش را به هیئت دولت ارائه کند. بر اساس بند م ماده 28 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم مقررات مالی دولت، جبران خسارات دستگاههای دولتی باید انجام شود.
تسنیم: در بخش خصوصی، روند جبران خسارت چگونه خواهد بود؟
شاکری زاده: در این بخش، شرکتهای بیمهگر مسئول هستند. بیمه مرکزی نیز میتواند در تعیین تکلیف نهایی نقش داشته باشد.
تسنیم: زمان ارائه گزارش نهایی کی خواهد بود؟میتوان بازه زمانی یک ماهه برای این موضوع ارائه کرد؟
شاکری زاده: گزارش نهایی توسط ستاد مدیریت بحران استان ارائه خواهد شد. در مورد خسارت تأسیسات و اموال دولتی، سازوکار جبران خسارت در قانون پیشبینی شده است.
انتهای پیام/