رئیس جامعه خیرین مدرسهساز درگذشت

ناصر قفلی، از چهرههای ماندگار نیکوکاری در عرصه آموزش و رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور، پس از سالها خدمت بیوقفه به توسعه عدالت آموزشی، شب گذشته چشم از جهان فروبست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر ناصر قفلی، رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور و از چهرههای پیشکسوت و اثرگذار نیکوکاری در حوزه آموزش، شامگاه گذشته پس از تحمل یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.
دکتر قفلی متولد سال 1315 در مشهد بود. پس از اخذ دیپلم، برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و تحصیلات خود را تا مقطع دکتری در رشته دامپروری با گرایش مرغداری ادامه داد. او در سال 1343 همراه با همسرش به ایران بازگشت و پس از مدتی با همراهی برادرش وارد مسیر مدرسهسازی شد؛ مسیری که به رسالت عمرش تبدیل شد.
فعالیتهای او در حوزه ساخت مدارس بهطور رسمی با همکاری مرحوم دکتر محمدرضا حافظی، رئیس فقید مجمع خیرین مدرسهساز کشور آغاز شد. قفلی از بنیانگذاران جامعه خیرین مدرسهساز به شمار میرود و از سال 1398 ریاست این نهاد را بر عهده داشت.
در دوران مدیریت او، بیش از 40 هزار کلاس درس با مشارکت مردمی ساخته شد و او شخصاً و از منابع خانوادهاش، بیش از 80 مدرسه در نقاط مختلف کشور، بهویژه در مناطق محروم احداث کرد.
قفلی باور داشت که "خدمت به خلق، همان خدمت به خداست" و زندگیاش را وقف تحقق این باور کرد. در یکی از گفتههایش تصریح کرده بود: «انسان برای پرواز به دو بال معنویت و کار خیر نیاز دارد؛ با هیچیک بهتنهایی نمیتوان پرواز کرد. این دو باید با هم توأم شوند.»
در پی درگذشت این خیر نیکاندیش، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش با انتشار پیامی، درگذشت او را تسلیت گفت. در بخشی از این پیام آمده است:
«خبر اندوهناک آسمانی شدن چهره ماندگار و وارسته عرصه مدرسهسازی، موجب تأثر فراوان شد. راهبری جامعه خیرین مدرسهساز کشور و ساخت بیش از 40 هزار کلاس درس و دهها مدرسه از منابع شخصی، اقدام کمنظیری بود که آثار آن تا جهان باقی است، بر تارک نظام تعلیم و تربیت ایران خواهد درخشید.»
وزیر آموزش و پرورش همچنین از حضور عاشقانه دکتر قفلی در جلسات نهضت توسعه عدالت آموزشی حتی در واپسین روزهای حیاتش تجلیل کرد و این ضایعه را به جامعه فرهنگیان، خیرین مدرسهساز و خانواده آن مرحوم تسلیت گفت.
خدمتهای دکتر ناصر قفلی، یادگاری ماندگار در تاریخ آموزش ایران و باقیاتالصالحاتی برای آن انسان فرهیخته خواهد بود.
انتهای پیام/