رهاسازی ماهیان در پهنههای آبی منجر به فاجعه شده است

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، همزمان با روز جهانی تنوع زیستی، رهاسازی بیضابطه بچهماهیها در منابع آبی کشور را تهدیدی جدی برای تنوع زیستی دانست و در این خصوص هشدار داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم و بهنقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیطزیست، حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار داشت: با هرگونه رهاسازی ماهیان بدون اخذ مجوز و نظر کارشناسان محیطزیست، برخورد قضایی خواهد شد.
وی با اشاره به وضعیت کنونی منابع آبهای داخلی، خشکسالیها، کاهش نزولات جوی و تغییرات اقلیمی حاکم بر منطقه که فشار مضاعفی را بر جمعیت ماهیان بومی کشور وارد کرده است، بیان کرد: اخیراً رویه نادرست رهاسازیهای بدون پشتوانه علمی توسط اشخاص حقیقی در کشور، با اهدافی نظیر بهبود وضعیت ماهیان، نذر طبیعت یا بازسازی ذخایر، نیز بر این فشارهای مضاعف زیستمحیطی افزوده شده است. مخاطرات این اقدام زمانی آشکارتر میشود که بدانیم بسیاری از گونههایی که رهاسازی میشوند، غیر بومی و مهمتر از آن، مهاجم هستند؛ گونههایی که تهدیدی جدی برای تنوع زیستی ارزشمند کشورمان محسوب میشوند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه بیان کرد: این نوع رهاسازیهای بیضابطه نهتنها کمکی به بهبود وضعیت فعلی توده زیستی در منابع آبی نمیکند، بلکه آثار و پیامدهای مخرب آن گریبانگیر آبزیان بومی کشور نیز شده است. رقابت غذایی، اشغال زیستگاه، انتقال بیماری، و برهم خوردن تعادل اکولوژیکی زیستگاهها، از جمله تبعات منفی این نوع رهاسازی گونههای غیر بومی و مهاجم در کشور است.
ظهرابی با تأکید بر برخورد با متخلفان و سودجویانی که با هدف صید بیشتر ماهی دست به این قبیل جرائم زیستمحیطی میزنند، گفت: هرگونه رهاسازی گونههای بومی یا غیر بومی ماهیان، بدون نظر کارشناسی محیطزیست و اخذ مجوزهای لازم، مصداق تخریب محیطزیست تلقی شده و برابر قوانین جاری کشور با متخلفان برخورد خواهد شد.
انتهای پیام/