شهید رئیسی هپکو را به چرخه اقتصاد برگرداند+فیلم

 شهید رئیسی هپکو را به چرخه اقتصاد برگرداند+فیلم

  فعال کارگری و بازنشسته شرکت هپکو با بیان اینکه "این شرکت با پیگیری و جدیت آیت الله رئیسی دوباره قدکشید" گفت: هپکو هنوز با یاد شهید رئیسی نفس می‌کشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، هپکو، که زمانی ستون فقرات تولید ماشین‌آلات سنگین کشور بود، پس از سال‌ها رکود، خصوصی‌سازی ناکارآمد، و بدهی‌های انباشته، به آستانه فروپاشی رسیده بود. اعتراضات کارگری، حقوق معوقه، و بی‌ثباتی مدیریتی این شرکت را به نماد بحران در صنعت داخلی بدل کرده بود. اما با ورود آیت‌الله رئیسی به قوه قضائیه و سپس ریاست‌جمهوری، نگاه متفاوتی به مسائل کارگری و تولید داخلی شکل گرفت.

در نخستین سالگرد شهادت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید و مرد میدان عدالت، کارگران هپکو با حضور در مراسمی با شکوه و در محضر مقام معظم رهبری، یاد و راه این شخصیت کم‌نظیر را گرامی داشتند. در صحنه‌ای تأثربرانگیز و نمادین، سید امیر میرناصری، یکی از کارگران این شرکت، از میان جمع برخاست و با صدایی متأثر از سال‌ها تجربه تلخ و شیرین، از خدمات شهید رئیسی تجلیل کرد و از رهبر انقلاب خواست که راه و مکتب او تداوم یابد.

در طول پیگیری های هپکو، سیدامیر میرناصری و ابوالفضل رنجبر دو فعال کارگری بودند که در تجلسات مختلفی با آیت الله شهید رئیسی نشست های مختلفی برگزار کردند، رنجبر که اکنون بازنشسته شده در نخستین سالگرد شهادت شهید رئیسی مهمان دفغتر خبرگزاری تسنیم استان مرکزی بود تا درمصاحبه ای تفصیلی درخصوص نقش شهید رئیسی در احیای هپکو و شخصیت شهیدجمهور به گفت‌و‌گو بپردازد که مشروح آن در زیر می آید:

شهدای خدمت , سید ابراهیم رئیسی ,

تسنیم: از وقتی که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار دادید کمال تشکر را داریم، برای شروع به بحث یک گزیده و روندی از اتفاقات شرکت هپکو روایت کنید؟

رنجبر:قبل از شروع صحبت، مروری بر اتفاقات گذشته و مشکلاتی که برای کارخانه هپکو در حاشیه خصوصی سازی رقم خورد صحبت خواهم داشت، در آن دوره برخی از مسئولان تلاش‌هایی داشتند اما نتیجه‌ای به همراه نداشت و منجر شد کارگران اعتراضات صنفی خود را به کف خیابان بکشانند وهمین اعتراضات صنفی سبب شد برای برخی از کارگران پرونده حقوقی تشکیل و برخی دیگر از کارگران بازداشت و به زندان انتقال داده شوند.

تسنیم: شما بعنوان فعال کارگری در راستای پیگیری مطالبات صنفی چه کردید؟

رنجبر: براساس وظیفه‌ و ارتباطاتی که داشتیم سعی کردیم از حق خود دفاع کنیم و بتوانیم مشلات شرکت هپکو را با همراهی برخی از مسئولان مرتفع کنیم، اگر اشتباه نکنم این پیگیری‌ها منجر به این شد که در روز کارگر آیت الله رئیسی نشستی را با فعالان کارگری شرکت هپکو اراک، هفت تپه و مدیران ارشد شرکتهای صنعتی برگزار کردند.

برای حضور در این جلسه بنده به همراه میرناصری و کریمی از کارگران هپکو عازم تهران شدیم که در جلسه‌ای که در تهران با حضور آیت الله رئیسی برگزار می‌شود شرکت کنیم، طی این مسیرما مشکلات را دسته بندی می‌کردیم که در جلسه عنوان کنیم و قرار بر این بود میرناصری در این جلسه به عنوان نماینده شرکت هپکو صحبت و مشکلات شرکت هپکو را بیان کنند.

مسئولان برگزار کننده جلسه، اسامی کارگران هپکو را پرسیدند و به طور خیلی اتفاقی مسئول برگزاری که وقت سخنرانی را تعیین می‌کرد نام بنده را به عنوان سخنران صدا کرد که آقای رنجبر اگر امکان دارد شما صحبت کنید، از آنجایی که قرار بود میرناصری در این جلسه صحبت کند بنده اصلا آمادگی صحبت نداشتم.

تسنیم: آیا این جلسه نتیجه ای هم داشت؟

رنجبر:  نتیجه جلسه اول با آیت‌الله رئیسی طوری پیش رفت که منجر به تشکیل جلسه‌ دوم در قوه قضاییه شد و ما همراه مسئولان استانی وکشوری مشکلات شرکت هپکو را اعلام کردیم و پیشنهاد ما این بود که شرکت هپکو به ایمدرو واگذار شود که از این موضوع استقبال شد و به دنبال راهکاری و روشی بودند تا این مشکلات را برطرف کنند، این در حالیست که در آن زمان و پایان سال  99 سهام شرکت هپکو را به سازمان تامین اجتماعی واگذار کردند.

وقتی قصد شروع صحبت را داشتم، به آقای رئیسی گفتم: کارگران خسته‌اند، واقعاً از شما خواهش می‌کنیم که کمکمان کنید. در آن شرایط، واقعاً نمی‌توانستم صحبت کنم و آمادگی نداشتم؛ در همان وضعیت باقی مانده بودم. شاید همان شرایط، موجب شد جلسه دومی هم برگزار شود؛ جلسه‌ای که با حضور استاندار برگزار گردید.

نکته‌ای که برای من جالب بود، این بود که خود رئیس قوه قضاییه بعداً گفتند: «من اطلاعاتی که از مسئولان استان گرفتم، بر این اساس بود که مشکلات شرکت هپکو حل شده است.» این موضوع هنوز در ذهنم مانده است. وقتی چنین گزارشی به رئیس قوه قضاییه ارائه می‌شود، قطعاً از طرف استاندار استان مرکزی یا سایر مسئولان است. بنابراین این سؤال پیش می‌آید که چرا باید اطلاعات نادرست در اختیار رئیس دستگاه قضا قرار گیرد تا تصور شود که مشکلات شرکت رفع شده است؟ همان‌طور که اکنون نیز ممکن است چنین برداشت‌های نادرستی درباره وضعیت شرکت وجود داشته باشد.

ما به‌عنوان نماینده کارگران و عضو شورای کارگری، جلساتی با آقای رئیسی داشتیم. دو یا سه جلسه در شهر اراک برگزار شد، از جمله زمانی که ایشان به استانداری اراک آمدند. همچنین جلساتی در چارچوب قوه قضاییه برگزار شد.

نوع برخورد ایشان با همه مهمانان و تواضع و سادگی رفتاری‌شان بسیار برایم جالب بود. ایشان وقتی در جمعی قرار می‌گرفتند، احساس راحتی منتقل می‌کردند و این فضا را ایجاد می‌کردند که افراد بتوانند آزادانه و بدون واهمه صحبت کنند؛ گویی با فردی هم‌سطح خود در حال گفت‌وگو هستی. تصور نمی‌کردیم که یک مقام عالی‌رتبه دولتی تا این اندازه برای گفت‌وگو در دسترس و بی‌تکلف باشد.

شهدای خدمت , سید ابراهیم رئیسی ,

«رنجبر» فعال کارگری و بازنشسته شرکت هپکو می گوید: نوع برخورد آیت الله رئیسی با همه مهمانان و تواضع و سادگی رفتاری‌شان بسیار برایم جالب بود. ایشان وقتی در جمعی قرار می‌گرفتند، احساس راحتی منتقل می‌کردند و این فضا را ایجاد می‌کردند که افراد بتوانند آزادانه و بدون واهمه صحبت کنند؛ گویی با فردی هم‌سطح خود در حال گفت‌وگو هستی. تصور نمی‌کردیم که یک مقام عالی‌رتبه دولتی تا این اندازه برای گفت‌وگو در دسترس و بی‌تکلف باشد...

 

تسنیم: چه چیز ویژه و برجسته ای در نشست و جلسه با آیت الله رئیسی نظر شما را به خود جلب کرد؟

رنجبر:  صحبت آیت الله رئیسی در آن زمان جالب بود و هنوز در ذهن من باقی مانده است که فرمودند اطلاعاتی که از مسئولان استان مرکزی دریافت می‌کردم مبنی بر این بود که مشکلات شرکت هپکو حل شده است، به طور حتم در آن زمان استاندار استان مرکزی و سایر مسئولان استانی در خصوص وضعیت شرکت هپکو گزارشی ارائه کرده بودند اما چرا باید اطلاعات غلط به ریاست قوه قضاییه داده شود که تصور کنند مشکلات شرکت هپکو برطرف شده است؟ همانطور که شاید اکنون این اتفاق در شرکت می‌افتد.

تسنیم: شما از کارگرانی بودید که ارتباطات نزدیک و زیادی در جلسات با آیت الله رئیسی داشتید، فکر می کنید مهمترین ویژگی ایشان چه بود؟

رنجبر: بنده به عنوان نماینده کارگران و شورای کارگری هپکو دیداری با آیت الله رئیسی داشتم، به طوری که دو سه جلسه در بازدید میدانی ایشان از شرکت هپکو اراک داشتند و جلساتی که در قوه قضاییه برگزار شد دیدار داشتیم، نوع برخوردی که آیت الله رئیسی با همه میهمامان داشتند و خاکی بودن شهید رئیسی نظر من را بسیار جلب کرد.

هر کسی در جایی احساس راحتی داشته باشند به طور حتم راحت‌تر صحبت می‌کنند و مانند این است که با فردی مانند خود صحبت می‌کند که من در دیداری که با آیت الله رئیسی داشتم همین احساس راحتی را داشتم و اصلا این احساس را نداشتم با مسئول ومقام دولتی صحبت می‌کنم و مطالب خود را به راحتی بیان می‌کردم، افتادگی، متانت و خاکی بودن آیت الله رئیسی با وجود اینکه وی در جایگاه بالایی از نظر سطح اجرایی کشور بود و مهمتر اینکه اگر حرفی را مطرح می‌کردند حتما آن موضوع را پیگیری می‌کرد تا مشکل حل شود بسیار قابل توجه بود.

زمانی که شرکت هپکو با مشکلات عدیده‌ای مواجه بود بازدید کنندگان زیادی به شرکت آمدند اما همه شونده بودند و کسی مشکلات را پیگیری نمی‌کرد تا به نتیجه برسد و شاید در حد نامه نگاری کارها پیش می‌رفت ، بنابراین پیگیربودن و خاکی بودن آیت االه رئیسی یکی از شاخصه‌هایی است که از آیت الله رئیسی در ذهن من به یادگار باقی مانده، مهم‌تر از همه، این بود که اگر در جلسه‌ای مسئله‌ای مطرح می‌شد، ایشان آن را پیگیری می‌کردند و رها نمی‌نمودند. اگر مشکلی عنوان می‌شد، تا حصول نتیجه پیگیری می‌کردند.

تسنیم: کارگران هپکو موفقیت شرکت و نجات شرکت را مدیون آیت الله رئیسی می دانند و این را بارها در صحبت و مصاحبه هایشان گفته‌اند، چرا اینطور است؟

رنجبر:  90 درصد کارگران هپکو خود را مدیون پیگیری‌های آیت الله رئیسی می‌دانستند و زمانی که سانحه سقوط بالگرد شهید رئیسی شنیده شد  همه کارگران اخبار را دنبال می‌کردند که خدایی ناکرده اتفاقی برای ایشان نیفتاده باشد، زمانی که این خبر را شنیدیم به نوعی دلهره و ترس در بدن همه کارگران ایجاد شد و من خیلی خیلی ناراحت شدم به جهت اینکه آیت الله رئیسی می‌توانست حالا حالا به این صنعت و مملکت کمک کند و حیف شد...

گفت‌و‌گو از مبین جلیلی

انتهای پیام/711/

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها