اینجا قلب مرغ ایران میتپد/ مرغ مازندران مهمان سفرههاست

از دل مزارع سرسبز مازندران، مرغهایی راهی بازارهای کشور میشوند که هرکدام، حاصل روزها تلاش و تخصص دامداران این خطهاند؛ سفیرانی خاموش که امنیت غذایی را بیهیاهو تأمین میکنند، تا هیچ سفرهای بیگوشت نماند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، وقتی صحبت از تأمین مرغ در کشور به میان میآید، نام استان مازندران در ردیف اول قرار میگیرد؛ استانی که نهتنها نیاز مردم خود را تأمین میکند، بلکه دوشادوش بحرانهای ملی، بار سنگین تأمین گوشت سفید برای بسیاری از استانهای کشور را به دوش میکشد.
اقلیم مناسب، تخصص دامپروران، زیرساختهای گسترده و زنجیره تولید کارآمد، از مازندران قلب تپنده صنعت طیور کشور ساخته است؛ قلبی که هر روز با ضرباهنگ کامیونهایی که مرغ زنده و آماده طبخ را به سراسر کشور میفرستند، میتپد.
مازندران؛ قطب راهبردی تولید مرغ کشور
استان مازندران به دلیل برخورداری از شرایط اقلیمی مطلوب، زمینهای حاصلخیز، رطوبت کافی و دمای مناسب، از دیرباز یکی از قطبهای مهم تولید مرغ در کشور محسوب میشود.
وجود دهها واحد پرورش مرغ صنعتی و سنتی، همراه با مراکز فرآوری و بستهبندی پیشرفته، موجب شده استان بتواند نقش مهمی در تأمین گوشت سفید کشور ایفا کند.مهارتهای تخصصی، استفاده از فناوری روز و تجربه بالای مرغداران، این صنعت را به یکی از نقاط قوت اقتصادی استان تبدیل کرده است.
چالشها و فرصتها در توسعه شبکه زنجیرهای طیور
با وجود جایگاه کلیدی مازندران در تأمین مرغ کشور، برخی چالشها همچنان بهعنوان موانع توسعه این صنعت شناخته میشوند. نوسانات قیمت نهادههای دامی، مشکلات لجستیکی در حملونقل و نبود یک سیستم یکپارچه مدیریت زنجیره تأمین از جمله مشکلاتی است که تولیدکنندگان با آن مواجه هستند.
برای حل این مشکلات و افزایش پایداری صنعت طیور، کارشناسان امور دام پیشنهاد میدهند که با بهبود زیرساختهای حملونقل، تسهیل انتقال مرغ از واحدهای تولیدی به بازارهای مصرف با توسعه ناوگان حملونقل سردخانهای و ایجاد سامانههای هوشمند مدیریت بتوان نقش کلیدی مازندران در تأمین نیاز کشور به گوشت مرغ را با ثبات نگاه داشت.
همچنین توسعه ساختارهای مرتبط با زنجیره تولید و توزیع هم موضوع مهمی است چرا که مازندران، بهعنوان یکی از قطبهای اصلی تولید مرغ در کشور، نقش مهمی در تأمین این محصول برای سایر استانها ایفا میکند.شرایط اقلیمی مانند آبوهوا، میزان رطوبت و دمای مناسب باعث شده پرورش مرغ در مازندران با حداقل چالشهای زیستمحیطی مواجه شود.
زیرساختهای تولید نیز با توجه به تعداد بالای مزارع پرورش مرغ صنعتی و سنتی، همراه با مراکز فراوری و بستهبندی گوشت، موجب شده استان بتواند حجم گستردهای از نیاز بازار را تأمین کند. مهارتهای تخصصی و تجربه در پرورش و مدیریت واحدهای تولیدی، موجب افزایش کیفیت و بهرهوری در این صنعت شده است. با توجه به این عوامل، مازندران توانسته به یکی از تامین کنندگان اصلی در صنعت طیور کشور تبدیل شود.
ارسال مرغ به سایر نقاط کشور
روزانه حجم قابل توجهی از مرغهای تولیدی مازندران به استانهای مختلف ارسال میشود. این فرآیند از طریق سیستمهای حملونقل انجام شده تا کیفیت محصول حفظ شود. بازارهای هدف بیشتر شامل تهران، البرز، اصفهان و خراسان رضوی هستند.
جعفری سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تامین مرغ مورد نیاز کشور از طریق کشتارگاههای استان خبر داد و اظهار داشت: آمارهای امیدوارکنندهای از افزایش عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استانها در دست است.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: تامین و توزیع مرغ کشتارگاههای مازندران در سراسر کشور انجام شد و آخرین آمارهای ارائه شده توسط انجمن کشتارگاههای استان مازندران و اداره کل دامپزشکی، اعلام شده و تا تاریخ 27 اردیبهشت بیش از 176 هزار و 507 کیلوگرم مرغ به میادین تهران و 112 هزار و 351 کیلوگرم به فروشگاههای این استان ارسال شده است.
وی بیان کرد: جمع مرغ آماده طبخ ارسالی به تهران به 288هزار و 858 کیلوگرم رسیده است. همچنین، بیش از 214 هزار و 990قطعه مرغ زنده به کشتارگاههای تهران ارسال شده و مجموع گوشت مرغ ارسالی به این استان به 761 هزار و 836 کیلوگرم رسید.
جعفری ادامه داد: در استان مازندران نیز بیش از 394هزار و 432 کیلوگرم گوشت مرغ توزیع شده است. علاوه بر این، مرغ آماده طبخ از طریق فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش و گلستان نیز در سطح استان توزیع میشود.
جعفری همچنین از ارسال بیش از 93 هزار و 985کیلوگرم گوشت مرغ آماده طبخ به سایر استانها و 82 هزار و 820 قطعه مرغ زنده به استانها خبر داد.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع سازمان با بیان اینکه این آمارها نشاندهنده افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای کشور و بهبود وضعیت تامین این کالای اساسی در سطح ملی است، افزود: سازمان جهاد کشاورزی مازندران با همکاری کشتارگاههای استان، گامهای موثری در جهت تامین نیازهای داخلی و کاهش نگرانیهای موجود برداشته است.
به گزارش تسنیم، با مجهز شدن به سامانههای حملونقل زنجیره سرد که در این سیستمها دمای مناسب برای نگهداری مرغ حفظ شده و مانع از افت کیفیت محصول در مسیر انتقال میشوند می توان برای توزیع برنامه ریزی کرد و وجود مراکز مدیریت توزیع در استان باعث میشود عرضه مرغ در کشور منظمتر و هماهنگتر باشد ضمن اینکه با افزایش تقاضا در شهرهای بزرگ تأمینکنندگان نیازمند راهکارهایی برای افزایش حجم تولید و کاهش هزینههای حملونقل هستند.
انتهای پیام/