۸۰ درصد منابع آبی فضای سبز قم از آب خام تأمین میشود

پیام جوادیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به اینکه استان قم از نظر سرانه فضای سبز سومین کلانشهر سبز کشور است، اظهار کرد: طبق آمار رسمی شهرداریها، شهر مقدس قم پس از اصفهان و شیراز (به ازای هر شهروند 21 متر فضای سبز) در مقام سوم قرار دارد.
وی گفت: قم حدود 410 بوستان شهری دارد. توسعه فضای سبز استان طی 10 سال گذشته از سرانه 13 به 21 رسیده است. یکی از مشکلات ما در توسعه بیشتر مقوله آب است و میبایست نگاه جدی به دخایر آبی استان داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری قم درخصوص علت عدم تعادل در پراکنش فضای سبز استان بیان کرد: در هسته مرکزی شهر و برخی مناطق ازجمله 2 و 6 پراکنش فضای سبز متعادل نیست. برای مثال پردیسان در این زمینه از استاندارد بالاتری برخوردار است. چراکه این شهرک در زمان طراحی کاربریهای مرتبط با مباحث شهری اعم از آموزشی و فضای سبز در آن دیده شده است.
وی عنوان کرد: در مناطق قدیمی به جهت اینکه کاربریهای مرتبط به مسکونی و غیره تغییر پیدا کرده، فضای سبز انجام نشده است. برای مثال طراحی فضای سبز 5 هزار متری در منطقه 7 و 3 نیازمند تملک 20 خانه است. بسیاری از مالکین تمایل به توافق ندارند و این مخالفت ما را دچار مشکل میکند.
جوادیان یکی از سیاستهای شهرداری را متعادلسازی پراکنش جغرافیای فضای سبز استان ارزیابی کرد و متذکر شد: ما در طرح "بازآفرینی شهری" اقدامات خوبی انجام دادهایم؛ ازجمله ایجاد 3 پارک در خیابان دروازهری؛ طی آزادسازی خیابان آن دسته از لکههایی که جزو بافتهای فرسوده هستند را تملک کرده و به پارک شهری تبدیل میکنیم. اجرای این طرح در مناطقی ازجمله 6 و 7، عربستان، باغ پنبه، خاکفرج، دروازهری، آذر و شیخ آباد پیشبینی شده است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری قم اظهار داشت: یک زمانی قم یک باغ شهر بود که 70 درصد فضای موجود آن را باغستانها تشکیل میداد. متأسفانه با پیشرفت شهر و افزایش جمعیت کاربریهای باغی تغییر پیدا کرد و وزارت راه و شهرسازی قدیم متولی این امر بود.
وی با اشاره به اینکه شهرداری در مسیر ایجاد تملک و ایجاد فضای سبز تنهاست، افزود: درخصوص بازگردانی کاربری منازل به باغ و بوستان دستگاههایی ازجمله جهاد کشاورزی و محیط زیست نیز میبایست پای کار بیایند. ما در طرح تملک و احیا باغات امسال 3 باغ خریداری کردیم. یکی از این باغات در منطقه 2 خیابان جوادالائمه به مساحت 9 هزار متر با قیمتی معادل 28 میلیارد تومان خریداری شد که به بوستان خانواده تبدیل خواهد شد.
جوادیان اذعان کرد: از دیگر از باغات در خیابان کلهری و منطقه جمکران است و ما سالانه با رقمهای سنگین در جهت تملک باغات قدم برمیداریم. کمااینکه پروندههای قضایی نیز داریم و کسی حق خشکاندن باغ را ندارد.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری قم با تاکید براینکه 80 درصد منابع آبی مصرفی ما آب خام است، بیان کرد: حدود 20 درصد آب پساب است. پساب تصفیهخانه جامع شهر قم را میگیریم، تصفیه ثانویه میکنیم. بهطوری که از لحاظ مباحث زیست محیطی و شرعی آب پاک و مطهری باشد و به این شکل برای عرصههای جنگلی بیرون از شهر استفاده میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در طول شبانهروز 120 لیتر در ثانیه پساب تصفیهخانه میکنیم که معادل 7 حلقه چاه است. در چشم انداز ما این روند تا پایان سال 1404 میبایست به 300 لیتر در ثانیه برسد تا بخش عمده آبیاری فضای جنگلی با پساب باشد و برداشت از منابع زیرزمینی کاهش پیدا کند.
انتهای پیام/