طرز تهیه نان با آرد برنج؛ سه روش ساده و خوشمزه برای پخت نان خانگی

فواید نان با آرد برنج
آرد برنج به دلیل دارا بودن فیبر، ویتامینهای گروه B و خاصیت بدون گلوتن، گزینهای سالم برای پخت نان است. این نان نهتنها طعمی دلپذیر دارد، بلکه به دلیل بافت نرم و سبک، برای صبحانه، میانوعده یا حتی همراه غذا مناسب است. همچنین، استفاده از مواد اولیه در دسترس و روشهای پخت ساده، این نان را به گزینهای ایدهآل برای آشپزی خانگی تبدیل کرده است.
روش اول: نان با آرد برنج و زعفران (نان تابهای معطر)
مواد لازم:
آرد برنج: 1 پیمانه
آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
ماست: 3 قاشق غذاخوری
تخممرغ: 2 عدد
شکر: نصف پیمانه
گلاب: 1/4 پیمانه
شیر: 1/4 پیمانه
پودر نارگیل: 2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
پودر هل: 1 قاشق چایخوری
زعفران دمکرده: 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
مخلوط کردن مواد اولیه: در یک کاسه بزرگ، آرد برنج، آرد سفید و ماست را با هم مخلوط کنید. تخممرغها را اضافه کرده و با همزن دستی خوب هم بزنید تا یکدست شود.
افزودن شکر و مایعات: شکر، گلاب و شیر را به مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید. سپس پودر نارگیل و بیکینگ پودر را اضافه کرده و مخلوط کنید.
اضافه کردن طعمدهندهها: پودر هل و زعفران دمکرده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری یکدست و به غلظت ماست سفت به دست آید.
پخت در تابه: یک تابه نچسب با قطر 25 سانتیمتر را روی حرارت کم قرار دهید. 2 قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید و پس از گرم شدن، خمیر را داخل تابه بریزید. مانند کوکو، روی تابه دمکنی قرار دهید و درب آن را ببندید.
پخت دو طرف نان: پس از حدود 20 دقیقه که لبههای نان تغییر رنگ داد، با کمک یک بشقاب نان را برگردانید و 15 دقیقه دیگر اجازه دهید تا طرف دیگر نان نیز بپزد. حرارت را کم نگه دارید تا نان بهخوبی مغزپخت شود.
نکته: این نان به دلیل استفاده از زعفران و هل، عطر و طعمی بینظیر دارد و برای صبحانه یا عصرانه با چای بسیار مناسب است.
روش دوم: نان لواش با آرد برنج (نان نازک و ترد)
مواد لازم:
آرد برنج: 2 لیوان
آب ولرم: 3/4 لیوان
نمک: نوک قاشق چایخوری
روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
تهیه خمیر: آرد برنج، نمک و بیکینگ پودر را در کاسهای مخلوط کنید. آب ولرم را بهتدریج اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد. سپس روغن مایع را اضافه کرده و ورز دهید. اگر خمیر شل بود، کمی آرد برنج اضافه کنید، اما مراقب باشید خمیر بیش از حد سفت نشود.
استراحت خمیر: خمیر را در پارچهای نمدار بپیچید و به مدت 30 دقیقه استراحت دهید.
شکلدهی خمیر: خمیر را به گلولههای کوچک تقسیم کنید. روی سطح کار کمی آرد بپاشید و هر گلوله را با وردنه به شکل دایرههای نازک باز کنید.
پخت نان: یک تابه چدنی یا تفلون را روی حرارت متوسط گرم کنید (نیازی به روغن نیست). خمیرهای نازک را در تابه قرار دهید. وقتی حبابهایی روی سطح نان ظاهر شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز برشته شود. حرارت را کم کنید تا نان نسوزد.
نکته: این نان به دلیل نازک بودن، برای ساندویچ یا همراه با غذاهای سنتی مانند آبگوشت بسیار مناسب است.
روش سوم: نان با آرد برنج و گندم (نان فرپز حجیم)
مواد لازم:
آرد گندم (مناسب نان): 8 قاشق غذاخوری پر
آرد برنج: 2 قاشق غذاخوری پر
مایه خمیر: نصف قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
روغن: 5 قاشق غذاخوری
آب: 3/4 لیوان
طرز تهیه:
فعالسازی مایه خمیر: مایه خمیر، شکر و آب ولرم را مخلوط کنید و 5-10 دقیقه صبر کنید تا کف کند.
تهیه خمیر: آرد گندم، آرد برنج و نمک را در کاسهای مخلوط کنید. مایه خمیر فعالشده را به مواد خشک اضافه کنید و ورز دهید. در حین ورز دادن، روغن را کمکم اضافه کنید تا خمیر نرم و یکدست شود.
استراحت خمیر: خمیر را در کاسهای چربشده قرار دهید، روی آن را با پلاستیک بپوشانید و 1-2 ساعت استراحت دهید تا حجمش سه برابر شود.
شکلدهی و پخت: خمیر را به شکل چانه گرد کنید و روی سطح کار کمی باز کنید. با استفاده از یک کاسه یا قالب، خمیر را به شکل دایرهای برش دهید. خمیر را در سینی یا قالب چربشده قرار دهید. روی خمیر رومال (زرده تخممرغ) بزنید و در صورت تمایل با جو پرک یا تخم خرفه تزئین کنید.
پخت در فر: فر را از قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید و نان را تا زمانی که رومال طلایی شود (حدود 20-25 دقیقه) بپزید.
نکته: این نان به دلیل استفاده از آرد گندم، بافتی نرم و حجیم دارد و برای سرو با پنیر و سبزی یا بهعنوان نان صبحانه عالی است.
نکات حرفهای برای پخت نان با آرد برنج
انتخاب آرد برنج باکیفیت: از آرد برنج نرم و تازه استفاده کنید تا نان بافت بهتری داشته باشد.
کنترل حرارت: در روشهای تابهای، حرارت کم و یکنواخت از سوختن نان جلوگیری میکند.
استراحت خمیر: برای نانهای حجیم، استراحت کافی خمیر باعث بهبود بافت و طعم نان میشود.
تنوع در طعم: میتوانید از کنجد، سیاهدانه یا حتی سبزیجات خشک برای تزئین و طعمدهی به نان استفاده کنید
جمعبندی
در این مقاله، سه روش متنوع برای تهیه نان با آرد برنج را به شما آموزش دادیم که هر یک طعم و بافت خاص خود را دارند. از نان معطر زعفرانی گرفته تا نان لواش ترد و نان حجیم فرپز، این دستورات برای هر نوع سلیقهای مناسب هستند. با رعایت نکات ذکرشده و استفاده از مواد اولیه باکیفیت، میتوانید نانی خانگی و خوشمزه بپزید که همگان را شگفتزده کند.
شما کدام روش را برای پخت نان با آرد برنج امتحان میکنید؟ نظرات و تجربیات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید!