غذاهای سنتی / طرز تهیه خورش قیمه درباری خوشمزه و پای ثابت سفرههای ایرانی از دوره ساسانی تا امروز + ویدئو

به گزارش سرویس آشپزی ساعدنیوز، خورش قیمه یکی از محبوبترین و اصیلترین خورشهای ایرانی است که همواره جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانی، بهویژه در مجالس، مهمانیها و مناسبتهای مذهبی و هیئتها دارد. این غذای سنتی که ریشههای آن به دوران ساسانیان بازمیگردد، در میان علاقهمندان به غذاهای ایرانی بسیار پرطرفدار است و اغلب در برنامه غذایی خانوادهها، بهویژه بانوان خانهدار، جای ثابتی دارد. احتمالاً برای شما هم پیش آمده که از طعم بینظیر قیمه یک رستوران یا هیئت خاص شنیده باشید یا خودتان تجربهاش کرده باشید؛ طعمی که شاید در کمتر جایی مشابه آن را یافته باشید.
«خورش قیمه درباری» شیوهای ویژه در طبخ این خورش سنتی است که نتیجهی آن خورشی با طعمی بسیار نزدیک به قیمههای نذری معروف خواهد بود. این روش پخت، فوتوفن خاص خود را دارد. اگر شما هم بهدنبال تهیه یک قیمه خوشعطر، لذیذ و مجلسی هستید، در ادامه با طرز تهیه خورش قیمه درباری همراه ما باشید.
مواد لازم برای خورش قیمه درباری
لپه: به ازای هر یک نفر 2 قاشق غذاخوری
گوشت خورشتی: 300 گرم
پیاز درشت: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری سرپر
رب انار: 1 قاشق غذاخوری سرپر
نمک، فلفل سیاه، گرد غوره و زردچوبه: به میزان لازم
چوب دارچین: 1 عدد
لیمو عمانی: 3 عدد
روغن: به میزان لازم
سیب زمینی سرخ کرده: به میزان لازم
طرز تهیه خورش قیمه درباری
برای درست کردن این خورش قیمه خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود، سپس زردچوبه بریزید و سی ثانیه بعد گوشت خورشتی را اضافه کنید و یکی دو دقیقه گوشت را با پیاز داغ تفت بدهید. حالا چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید و 1 لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت با حرارت کم بپزد. در این فاصله لپه را که از قبل خیس دادهاید، همراه با آب و کمی نمک روی اجاق گاز بگذارید تا بپزد. کمی روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و وقتی داغ شد، رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه کنید و 1 دقیقه رب را با روغن تفت بدهید.
در مرحله بعد نمک، گرد غوره، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. بعد از اینکه گوشت پخت، ترکیب رب تفت داده شده را همراه با لپه نیمپز شده به قابلمه گوشت اضافه کنید و در آخر لیمو عمانی را هم داخل خورش بیندازید. اگر در این مرحله آب خورش خیلی چفت شده است، کمی دیگر آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا خورش با حرارت کم بجوشد و جا بیفتد. بعد از اینکه خورش جا افتاد، داخل ظرف سرو بکشید و مقداری سیب زمینی سرخ شده دور خورش بریزید و همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ همیشه سعی کنید لپه را جداگانه نیمپز و بعد به خورش اضافه کنید. به این ترتیب که ابتدا لپه را همراه با کمی آب توی یک قابلمه بریزید و روی شعله اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید و کمی نیمپز شود. 15 دقیقه بعد لپه را توی صافی بریزید و روی آن آب بگیرید تا کف و بوی لپه از بین برود. هنگام پخت خورش قیمه بعد از اینکه کمی گوشت را با پیاز تفت دادید، لپه نیمپز را به آن اضافه کنید و همراه با گوشت تفت بدهید. با این کار بوی بد لپه از بین میرود؛ همچنین لپهها بعد از پخت و جا افتادن خورش له و وا رفته نخواهند شد.
ـ برای پخت خورش قیمه هرگز از پودر دارچین استفاده نکنید؛ زیرا رنگ خورش را تیره میکند. برای اینکه خورش قیمه شما طعم دارچین داشته باشد، هنگام تفت دادن گوشت و پیاز چند تکه چوب دارچین بزرگ توی قابلمه بیاندازید و در مرحله آخر پخت حتما چوب دارچینها را از خورش خارج کنید.
ـ برای چاشنی قیمه به جای آب لیمو حتما از لیمو عمانی برای خوش طعم شدن خورش استفاده کنید. بهتر است قبل از استفاده لیمو عمانیها را یک ساعت در آب گرم خیس کنید تا تلخیاش گرفته شود. هنگام اضافه کردن لیمو عمانیها به خورش حتما با چاقو چند شیار کوچک روی لیموها ایجاد کنید.
ـ یکی از مهمترین نکات در تهیه قیمه خوشمزه چگونگی اضافه کردن رب به خورش است. هرگز رب را مستقیم توی خورش قیمه نریزید. در یک ماهی تابه کوچک رب را با کمی روغن سرخ کنید و سپس به خورش قیمه اضافه کنید. توجه داشته باشید اگر رب را بیش از حد سرخ کنید، میسوزد و تلخ میشود.