باور نکردنی ولی واقعی| هشدار ناسا؛ خورشید برق زمین را قطع میکند!

ساعد نیوز: در ادامه با هشدار جدی ناسا و وضعیتی که در روزهای آینده باید منتظرش باشیم همراه ما باشید.
به گزارش سرویس جامعه ساعد نیوز به نقل از سی تی وی، فعالیت شرارههای خورشیدی رویدادی است که بر ارتباطات رادیویی، شبکههای توزیع برق و سامانههای ناوبری تأثیر منفی گذاشته و خطراتی را برای فضاپیماها و فضانوردان در مدار زمین ایجاد میکند.اولین شراره در 23 اردیبهشت در ساعت 11:38 صبح بهوقت شرق آمریکا رخ داد و توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا ثبت شد. ناسا اعلام کرد: این شراره که در رده X1.2 طبقهبندی میشود، از شدیدترین و قدرتمندترین شرارهها است.دومین شراره خورشیدی که در ساعت 4:25 صبح بهوقت شرق آمریکا در 24 اردیبهشت به اوج خود رسید، نیز توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ثبت شد. این شراره بهعنوان یک شراره در رده X2.7 طبقهبندی شد.این شرارهها در لکه خورشیدی AR4087، منطقهای بسیار فعال در خورشید، شکل گرفتند و پس از ایجاد اختلال در ارتباطات رادیویی در اروپا، آسیا و خاورمیانه در 24 اردیبهشت، ممکن است در روزهای آتی برق بخشهایی از زمین را قطع کنند.وینسنت لدوینا، عکاس فضایی که در دانشگاه آلاسکا فیزیک فضا مطالعه میکند، هنگام مطالعه این شرارهها با شگفتی واکنش نشان داد. لدوینا در شبکههای اجتماعی گفت: این وضعیت دارد بدتر میشود.توفان خورشیدی انفجاری ناگهانی و ناشی از تعامل ذرات، انرژی، میدانهای مغناطیسی و موادی است که توسط خورشید به منظومه شمسی پرتاب میشوند.توفان خورشیدی به دلیل مجموعهای درهمتنیده از میدانهای مغناطیسی ایجاد شده توسط خورشید به وجود میآید. به گفته ناسا، این میدانهای مغناطیسی با چرخش خورشید - که خط استوای آن سریعتر از قطبهایش میچرخد - پیچیده و قدرتمندتر میشوند.
ناسا اعلام کرد: طوفانهای خورشیدی معمولاً زمانی شروع میشوند که این میدانهای مغناطیسی پیچخورده روی خورشید آنقدر پیچوتاب میخورند که از هم میپاشند و دوباره به هم متصل میشوند. این کار در فرایندی به نام اتصال مجدد مغناطیسی رخداده و مقادیر زیادی انرژی آزاد میکنند."یک توفان خورشیدی میتواند اختلالات بزرگی در میدان مغناطیسی زمین ایجاد کند که توفان ژئومغناطیسی نامیده میشود. این توفان میتواند باعث قطعشدن ارتباطات رادیویی، قطع برق و ایجاد شفقهای قطبی زیبایی شود که زمانی ایجاد میشود که ذرات باردار خورشیدی از جو زمین عبور میکنند.
طبق گفته ناسا، فعالترین منطقه خورشید درحال چرخش بهسمت زمین است. ناسا هشدار میدهد این اتفاق ممکن است در روزها و هفتههای آینده با شفقهای قطبی دیدنی، خاموشیها و قطعی برق همراه باشد.
براساس گزارش Independent، رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا 13 و 14 مه (23 و 24 اردیبهشت) قدرتمندترین شرارههای خورشیدی سال 2025 را ثبت کرد. شراره 23 اردیبهشت از نوع X1.2 و شراره روز بعد از نوع X2.7 بود که از قدرتمندترین شرارهها هستند. به گفته ناسا، اروپا، آسیا و خاورمیانه در رویداد 24 اردیبهشت دچار اختلال ارتباطات رادیویی شدند.
ناسا همچنین اعلام کرد خروج شرارهها و فورانهای خورشیدی مداوم از منطقهای در خورشید همچنان میتوانند بر ارتباطات رادیویی، شبکههای برق، سیگنالهای ناوبری تأثیر بگذارد و خطراتی برای فضاپیماها و فضانوردان ایجاد کند.
هشدار ناسا درباره شرارههای خورشیدی
خورشید درحالحاضر در اوج چرخه فعالیت 11 ساله خود قرار دارد که شرارههای خورشیدی قدرتمند ایجاد میکند. شرارههای خورشیدی میتوانند با شفقهای قطبی ناشی از فورانهای تاجی (CME) همراه باشند. این اتفاق زمانی میافتد که ذرات باردار خورشید از جو زمین عبور میکنند و شفقهای رنگارنگی به وجود میآورد.
درکل، شرارههای خورشیدی براساس قدرت در 5 کلاس A ،B ،C ،M و X رتبهبندی میشوند که در هر مرحله انرژی شرارهها تقریباً 10 برابر بیشتر میشود. شراره خورشیدی اخیر نیز X2.7 بود که انرژی بسیار بالایی دارد و بهندرت رخ میدهد. این فوران انفجاری از اشعه ایکس و تابش فرابنفش شدید را با سرعت نور بهسمت زمین پرتاب و جو بالایی آن را یونیزه کرد. این اتفاق ناگهانی سیگنالهای رادیویی با فرکانس بالا را مختل کرد و منجر به قطع ارتباط برخی اپراتورهای رادیویی شد.
در ادامه این فورانها، بخش فعال خورشید به سمت زمین میچرخد و انتظار میرود شفقهای قطبی و خاموشیهای احتمالی در زمین ایجاد کند.