فهرست محتوا
  • پژوهشی جامع درباره تأثیر رژیم‌های غذایی بر سلامت روان
  • تقسیم‌بندی رژیم‌های غذایی
  • رژیم‌های محدودکننده و رابطه آنها با افسردگی
  • هشدار نسبت به خطرات رژیم‌های سخت
  • کیفیت پایین رژیم غذایی و ارتباط آن با افسردگی

به گزارش رکنا، پژوهشی تازه نشان می‌دهد که انتخاب نوع رژیم غذایی ممکن است بر سلامت روان افراد تأثیر منفی داشته و موجب بروز افسردگی شود.

پژوهشی جامع درباره تأثیر رژیم‌های غذایی بر سلامت روان

بر اساس گزارش منتشر شده در نیویورک پست و یافته‌های بررسی عادات غذایی ۲۸ هزار نفر آمریکایی در پژوهشی که نتایج آن در مجله BMJ Nutrition Prevention & Health منتشر شده است، مشخص شد که برخی رژیم‌های غذایی، احتمال بروز افسردگی را افزایش می‌دهند. این پژوهش نشان داد که از شرکت‌کنندگان، ۲۹ درصد دارای وزن متعادل، ۳۳ درصد دچار اضافه‌وزن و ۳۸ درصد چاق بودند.

تقسیم‌بندی رژیم‌های غذایی

دسته‌بندی رژیم‌های غذایی در این تحقیق به چهار گروه اصلی صورت گرفت: رژیم‌های محدودکننده کالری، رژیم‌های محدودکننده مواد مغذی (کم‌ چرب)، رژیم‌های محدودکننده قند، نمک یا کربوهیدرات و افرادی که از رژیم تثبیت شده یا فاقد رژیم پیروی می‌کردند.

از میان شرکت‌کنندگان، ۸۷ درصد رژیم غذایی خاصی نداشتند، ۸ درصد رژیم محدودکننده کالری انتخاب کرده بودند، ۳ درصد محدودیت مواد مغذی داشتند و ۲ درصد رژیم تثبیت‌شده را دنبال می‌کردند.

رژیم‌های محدودکننده و رابطه آنها با افسردگی

نتایج پرسش‌نامه‌های تهیه شده نشان داد ۸ درصد افراد مورد آزمایش علائم افسردگی را تجربه کرده‌اند. افراد دارای رژیم‌های محدودکننده کالری یا مواد مغذی نسبت به کسانی که رژیمی نداشتند، در شاخص‌های مرتبط با ناراحتی عاطفی و جسمی نمرات بالاتری داشتند. این موضوع بیانگر آن است که رژیم‌های سخت و بدون نظارت ممکن است به سلامت روان آسیب برسانند.

علاوه بر این، افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) آنها در دسته افراد دارای اضافه‌وزن قرار می‌گیرد، احتمال بیشتری برای ابتلا به افسردگی مرتبط با رژیم غذایی دارند.

هشدار نسبت به خطرات رژیم‌های سخت

دکتر «ونکات بهات»، روان‌پزشک و نویسنده اصلی این تحقیق، بیان کرد: «این یافته‌ها نشان می‌دهند که باید نسبت به اتخاذ رژیم‌های محدودکننده یا نامتعادل، به ویژه برای کسانی که پیش‌تر با چالش‌های ناشی از وزن خود مواجه بوده‌اند، دقت بیشتری به خرج داد.»

کیفیت پایین رژیم غذایی و ارتباط آن با افسردگی

محققان ارتباط میان کیفیت رژیم غذایی و خطر بروز افسردگی را روشن کردند. آن‌ها دریافتند کسانی که بیش از حد غذاهای فوق فرآوری شده مصرف می‌کنند، بیش‌تر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.