فهرست محتوا
  • چرا از میوه‌های درشت اجتناب کنیم؟
  • نقش صرفه‌جویی در خرید میوه
  • خرید بسته‌بندی‌شده یا فله‌ای؟
  • راهنمایی برای میزبانی
  • نگهداری صحیح از میوه‌ها
  • جدا نگه داشتن برخی میوه‌ها
  • روش مناسب برای نگهداری موز

به گزارش رکنا، برخلاف تصور عمومی که میوه‌های بزرگ‌تر را باکیفیت‌تر و مناسب‌تر می‌دانند، سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه، معتقد است که در طبقه‌بندی جهانی، کیفیت اصلی میوه بر اساس ارزش تغذیه‌ای آن ارزیابی می‌شود، نه صرفاً اندازه آن. به گفته صفوی، علی‌رغم باور رایج، میوه‌های کوچک نیز می‌توانند همانند میوه‌های درشت مغذی باشند و در برخی موارد حتی بهتر از آن‌ها.

چرا از میوه‌های درشت اجتناب کنیم؟

صفوی توضیح می‌دهد که برای درشت کردن برخی میوه‌ها، احتمال دارد از کودهای نیتراته استفاده شود که می‌توانند برای سلامتی زیان‌آور باشند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود میوه‌های با اندازه متوسط تهیه شوند تا از خطرات احتمالی استفاده از این مواد شیمیایی کاسته شود.

نقش صرفه‌جویی در خرید میوه

یکی دیگر از دلایلی که صفوی برای نخریدن میوه‌های بزرگ مطرح می‌کند، این است که ممکن است میوه‌های بزرگ مصرف‌نشده باقی بمانند و اسراف شوند. وی معتقد است که خرید میوه‌های کوچک‌تر، از هدر رفتن غذا جلوگیری کرده و مصرف آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.

خرید بسته‌بندی‌شده یا فله‌ای؟

او توصیه می‌کند اگر امکان خرید میوه‌های بسته‌بندی‌شده تازه را دارید، از خرید به صورت فله‌ای و در حجم بالا خودداری کنید. چرا که ممکن است بخشی از میوه‌های فله سریع‌تر خراب شوند و به این ترتیب دورریز بیشتری ایجاد شود.

راهنمایی برای میزبانی

صفوی پیشنهاد می‌دهد، برای خرید میوه به تعداد مهمان‌های خود دقت کنید. وی می‌گوید نیازی نیست از هر نوع میوه برای هر یک از مهمان‌ها یک عدد تهیه کنید؛ بلکه بهتر است با انتخاب مقدار مناسب، از خراب شدن میوه‌ها جلوگیری کنید.

نگهداری صحیح از میوه‌ها

او با تأکید بر اینکه میوه‌ها بخشی زنده از گیاهان هستند، پیشنهاد می‌کند در انتقال، شستشو و نگهداری آن‌ها نهایت دقت رعایت شود. ضربه یا فشار به میوه‌ها می‌تواند باعث آسیب به بافت آن‌ها شود و طعم یا کیفیتشان را تغییر دهد.

جدا نگه داشتن برخی میوه‌ها

وی هشدار می‌دهد که میوه‌هایی مانند موز و سیب را کنار یکدیگر قرار ندهید، چرا که این میوه‌ها گازهایی تولید می‌کنند که باعث رسیدگی سریع‌تر یکدیگر می‌شوند. مثلاً نگهداری سیب در کنار موز ممکن است سبب له شدن سریع‌تر موز شود. البته این نکته می‌تواند جنبه مثبت نیز داشته باشد، مانند کمک به رسیدن سریع‌تر کیوی با استفاده از سیب.

روش مناسب برای نگهداری موز

صفوی در انتها پیشنهاد می‌کند موز را درون کیسه‌ای قرار داده و در محیطی خنک مانند بالکن به صورت آویزان نگهداری کنید. این کار باعث می‌شود موز دیرتر خراب شود و از تاثیر سایر میوه‌ها دور بماند.