فهرست محتوا
  • چای کیسه‌ای؛ منبع انتشار ذرات پلاستیکی
  • اثرات میکروپلاستیک‌ها بر بدن انسان
  • میکروپلاستیک‌ها چیست؟

به گزارش رکنا، مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه بارسلونا (UAB) در اسپانیا انجام شده است نشان می‌دهد هر چای کیسه ای می‌تواند میلیاردها ذره میکرو و نانوپلاستیک (MNPL) را در آب آزاد کند، در هر میلی‌لیتر آبی که چای کیسه‌ای در آن غوطه‌ور باشد.

این یافته‌ها ممکن است شگفت‌انگیز به نظر برسند، اما با نتایج تحقیقات پیشین درباره ترکیب پلاستیک‌ها و دماهای بالا، مثل استفاده از ظرف‌های غذایی در مایکروویو، هماهنگی دارد. این موضوع به وضوح نشان‌دهنده پراکندگی روزافزون میکروپلاستیک ها در زندگی روزمره بشر است.

به گزارش نشریه ساینس آلرت، این تحقیق با بهره‌گیری از تکنیک‌های به‌روز علمی، تصویر بسیار دقیقی از ویژگی‌های شیمیایی و فیزیکی ذرات رهاشده از چای کیسه‌ای ارائه داده است.

چای کیسه‌ای؛ منبع انتشار ذرات پلاستیکی

در این پژوهش، سه نوع کیسه چای مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج زیر حاصل شد:

  • کیسه‌های پلی‌پروپیلن: حدود 1.2 میلیارد ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند، که اندازه متوسط آن‌ها 136.7 نانومتر بود.
  • کیسه‌های سلولزی: به طور متوسط 135 میلیون ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند، که اندازه آن‌ها حدود 244 نانومتر بود.
  • کیسه‌های نایلون: معمولاً 8.18 میلیون ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند، که اندازه متوسط آن‌ها 138.4 نانومتر بود.

اثرات میکروپلاستیک‌ها بر بدن انسان

دانشمندان نحوه تعامل ذرات MNPL با سلول‌های روده انسان را بررسی کردند. نتایج نشان داد که این ذرات حتی قادرند به هسته سلول‌های تولیدکننده موکوس (مخاط) دسترسی پیدا کنند!

در مقاله منتشرشده توسط محققان آمده است: ترکیب پلیمرهای میکرو و نانوپلاستیک‌ها تأثیر چشمگیری بر تعامل زیستی آن‌ها دارد. این امر ممکن است اثرات متنوعی بر اندام‌ها، بافت‌ها و سلول‌ها بگذارد و پاسخ‌های ایمنی و آسیب‌های جدی مانند سرطان‌زایی را به همراه داشته باشد.

میکروپلاستیک‌ها چیست؟

میکروپلاستیک‌ها اجزا بسیار کوچک پلاستیکی هستند و به دلیل پراکندگی در محیط زیست و قابلیت جذب بالا در بدن انسان، می‌توانند خطرات جدی برای سلامتی و محیط زیست داشته باشند.

  • سازمان تعزیرات در نظارت بر عملکرد وزارتخانه ها و سازمان های دولتی اختیارات وسیعی دارد + آیین نامه
    • مشاهده خبر