به گزارش رکنا، الهام حق جو معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: این دامدار از اهالی یکی از روستاهای شهرستان فسا بود که با علائم تب و لرز ، سردرد، استفراغ، درد عضلات، کبودی پوست و خونریزی شدید داخلی توسط پزشک برای بستری ارجاع شده بود.
وی افزود: خونریزی شدید از دهان و بینی، کاهش پلاکت و کاهش گلبولهای سفید خون از دیگر علائم این بیمار بود.
حق جو تصریح کرد: درمان اختصاصی تب کنگو برای بیمار آغاز و با تشخیص قطعی بیماری توسط آزمایشگاه مرجع کشور، باوجود تلاش تیم درمانی فوت شد.
تب کریمه کنگو چیست و چه علائمی دارد؟
زهرا منتصری متخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا میگوید: تب کریمه کنگو، بیماری مشترک بین انسان و دام و در رسته بیماریهای خونریزی دهنده با عامل ویروسی است و سر و کار داشتن با دام و محصولات دامی، شایعترین راه انتقال این بیماری است.
وی با اشاره به نقش مهم تشخیص و درمان به موقع بیماری تب کریمه کنگو افزود: با توجه به انتقال بیماری از دام به انسان، سابقه تماس با دام، ذبح دام و گزش کنه در تشخیص بیماری توسط پزشک اهمیت بسزایی دارد و این بیماری در دام بدون علامت، اما در انسان میتواند حاد و کشنده باشد.
به گفته منتصری تب کریمه کنگو با رعایت برخی نکات به ویژه در فصول معتدل و گرم سال قابل پیشگیری است.
توصیههای مهم:
- قصابان و سلاخان هنگام ذبح دام از دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارهایشان را با محلولهای سفید کننده خانگی (وایتکس) ضد عفونی کنند. ۱۵ دقیقه باید روی وسایل بماند و بعد با اب بشویند.
- روی خونابهها هم ۱۵ دقیقه وایتکس بریزند و بعد محل را شستشو دهند
- با توجه به اینکه ناقل این بیماری کنه میباشد از له کردن کنه با دست خودداری شود.
- زنان خانه دار هنگام قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.
- در مورد جگر و احشا به مدت ۴۸ ساعت در یخچال در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری کنند و بعد خرد شود.
- تمام محصولات دامی در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه ویروس را از بین میبرد.
- افراد از خوردن محصولات غیر پاستوریزه دام، جگر و گوشت نیم پز، خودداری کنید.
- در زمان دوشیدن شیر دام حتما از دستکش استفاده شود.
- نگهداری گوشت حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتی گراد باعث از بین رفتن ویروس میشود.
- ویدئو شاد احسان خواجهامیری از جشن تولد پسرش
- مشاهده خبر