به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، امروز روز جشن تیرگان است. در زمان منوچهرشاه پیشدادی، چون افراسیاب تورانی بر منوچهر پیروز شد و او را در طبرستان محاصره کرد، طرفین حاضر بر سازش شده و قرار بر این شد از قله دماوند، آرش، جوان دلیر ایرانی، تیری به چله کمان نهد و آن را پرتاب کند. این تیر در کنار رودخانه جیحون بر درختی نشست و مرز ایران و توران مشخص شد که از آن زمان تاکنون هر سال به یاد آرش، جشنی برپاست.

آرش در میان ایرانیان بزرگترین کماندار بود و به نیروی بی مانندش تیر را دورتر از همه پرتاب می کرد. آرش می دانست که پهنای کشور ایران به نیروی بازو و پرش تیر او بسته است و باید توش و توان خود را در این راه بگذارد. او خود را آماده کرد، برهنه شد و بدن خود را به شاه و سپاهیان کرد و گفت ببینید من تندرستم و گژی ای در وجودم نیست، ولی می دانم چون تیر را از کمان رها کنم، همه نیرویم با تیر از تنم بیرون خواهد آمد.

آنگاه آرش تیر و کمان را برداشت و بر بلندای کوه دماوند برآمد و به نیروی خداداد، تیر را رها کرد و خود بی جان بر زمین افتاد.

در روزهای جنگ 12 روزه ، مجسمه برنزی 16 متری آرش کمانگیر ، در میدان ونک تهران رونمایی شد. در همان روزهای پرتنشی که دیدن این مجسمه، می توانست برای ایران دوستان، بسیار ارزشمند باشد. تندیس آرش کمانگیر، که با الهام از روایت اسطوره‌ای آرش، قهرمان جان‌فدای ایران طراحی شده، نماد روشنی از فداکاری و مرزداری است؛ تصویری از ملتی که در برابر تجاوز می‌ایستد و مرزهایش را با تیر جان خود ترسیم می‌کند.

عبدالمطهر محمدخانی رییس مرکز ارتباطات شهرداری تهران در صفحه ایکس خود نوشته بود: دیدن مجسمه آرش کمانگیر در این روزهای ایستادگی، برای مردم، شکوهمندتر از هر مراسم رسمی بود.

با این وجود اما در تاریکی شب، این مجسمه آنطور که شایسته باشد نورپردازی نشده است. این موضوع را از سازمان زیباسازی شهرداری تهران جویا شدیم و مشخص شد که باتوجه به رونمایی سریع این مجسمه در ایام جنگ، هنوز تمهیداتی برای نورپردازی آن در شب در نظر گرفته نشده بود که قرار است هفته آینده، این مهم عملیاتی شود.