چالش عموجان! | ماجرای یک تماس تلفنی که دولت تایلند را سرنگون کرد | ویدئو

 چالش عموجان! | ماجرای یک تماس تلفنی که دولت تایلند را سرنگون کرد | ویدئو
  افشای یک تماس تلفنی مردم کشور تایلند را به خیابان‌ها کشانده است.ماجرا ازین قرار است که چند روز پیش نخست وزیر تایلند، پئاتونگتارن شیناواترا، پس از افشای مکالمه تلفنی‌اش با هون سن، رهبر سابق کامبوج که خشم عمومی را برانگیخت عذرخواهی کرد. اما این عذرخواهی کارگر نیفتاد چرا که دادگاه قانون اساسی تایلند او را به دلیل اتهاماتی مبنی بر اینکه او در تماس تلفنی که به بیرون درز کرده بود، بیش از حد به یک رهبر ارشد کامبوجی احترام گذاشته، از سمت خود تعلیق کرد.

به گزارش خبر فوری، در این تماس تلفنی که به بیرون درز کرده، پائتونگتارن درباره اختلاف مرزی جاری با هون سن، صحبت می‌کند. اما ماجرا از جایی برای مردم مهم می‌شود که او هون سن را «عمو» خطاب می‌کند و می‌گوید «اگر چیزی هست که هون سن می‌خواهد فقط به من اطلاع دهد، من آن را انجام خواهم داد»! پس از آن بود که هزاران معترض در بانکوک تجمع کردند و خواستار سرنگونی دولت تایلند شدند.

پائتونگتارن شیناواترا به دلیل نحوه مدیریت اختلاف مرزی با کامبوج، همسایه کامبوج، که در ماه مه و در پی کشته شدن یک سرباز کامبوجی در جریان تبادل آتش کوتاه، شعله‌ور شد، با فشار فزاینده‌ای روبرو شده بود.

ویدئویی در این رابطه ببینید:

این تماس تلفنی ملی‌گرایان تایلندی را خشمگین کرد و او را به تعظیم در برابر هون سن متهم کردند. معترضانی که تجمع کردند، پرچم‌های تایلند را تکان می‌دادند و با استفاده از لقب نخست‌وزیر، شعار می‌دادند. برخی پلاکاردهایی در دست داشتند که او را به خیانت به ملت متهم می‌کرد و او را «نخست‌وزیر خائن» می‌خواند.

بسیاری از کسانی که در این اعتراضات جمع شده بودند، با جنبش‌هایی مرتبط هستند که قبلا علیه پدر پائتونگتارن، تاکسین شیناواترا، که در کودتای سال ۲۰۰۶ برکنار شد و عمه‌اش یینگلاک، که با حکم دادگاه و به دنبال آن کودتا در سال ۲۰۱۴ از قدرت برکنار شد، تجمع کرده بودند.

photo_2025-07-01_20-38-31

اختلاف ارضی بین تایلند و کامبوج به بیش از یک قرن پیش برمی‌گردد، زمانی که فرانسه، که تا سال ۱۹۵۳ کامبوج را در اشغال داشت، برای اولین بار مرز زمینی را ترسیم کرد. این حادثه منجر به افزایش احساسات ملی‌گرایانه و اقدامات تلافی‌جویانه از سوی هر دو دولت شده است.

تعلیق پائتونگتارن احتمال بی‌ثباتی مجدد در تایلند را افزایش می‌دهد، کشوری که دموکراسی آن هنوز شکننده است و چندین دوره مشابه از بی‌ثباتی را تجربه کرده است. ریشه بسیاری از این بی‌ثباتی‌ها، نگرانی‌های نهادهای محافظه‌کار، از جمله ارتش بود که سلسله سیاسی آغاز شده توسط پدر پائتونگتارن، بیش از حد قدرتمند می‌شود.

photo_2025-07-01_20-38-20

آخرین اخبار بین‌المللی را از خوشه خبر بخوانید و پیگیری کنید

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها