وقتی همه یک صدا شدند/ لزوم تقویت واژه میهن و وطن

 وقتی همه یک صدا شدند/ لزوم تقویت واژه میهن و وطن
 برنا - گروه سیاسی: قطعا آنچه در کنار توان نیرو‌های مسلح ایران توانست دلگرمی برای دفاع از کشور در جنگ ۱۲ روزه باشد همین همبستگی مردم برای دفاع از وطن بود. واژه وطن، میهن و ایران به صورت بسیار گسترده توسط ایرانیان داخل و خارج از کشور در شبکه‌های اجتماعی، چون ایکس و اینستاگرام به اشتراک گذاشته شد و همه تجاوز به خاک را محکوم و در عین حال خواستار دفاع از تمامیت ارضی شدند.

به گزارش خبرگزاری برنا،بامداد ۲۳خرداد ۱۴۰۴برای مردم ایران با کابوس وحشتناک حملات اسرائیل به خاک کشورشان آغاز شد. آنچه که همواره محال به نظر می رسید اکنون اتفاق افتاده بود و واژه جنگ عملا صرف شد.

جنگی که مصداق تجاوز به خاک بود و در همان دقایق نخست تعدادی از دانشمندان هسته ای، فرماندهان نظامی و غیر نظامیان شهید شدند.بسیاری از مردم با حضور در محل های مورد اصابت از نزدیک تجاوز دشمن به خاک شان را دیدند و شاید همین تلنگری برای آغاز شکل گیری همبستگی ملی بود که قطعا دشمن هیچگاه تصورش را هم نمی کرد. تصور دشمن ازهم پاشیدن شیرازه جامعه داخلی ایران در همان دقایق اول جنگ بود. زهی خیال باطل که آنها شناخت دقیقی از حوزه اجتماعی ایران نداشتند.

برخی اظهارنظرها و سم پاشی های رسانه های فارسی زبان خارج از کشور این همبستگی را تقویت کرد تا جایی که تحریم این رسانه ها و افراد در فضای مجازی توسط مردم داخل کشور و حتی اکثر ایرانیان خارج از کشور مورد توجه قرار گرفت.

قطعا آنچه در کنار توان نیروهای مسلح ایران توانست دلگرمی برای دفاع از کشور باشد همین همبستگی مردم برای دفاع از وطن بود.واژه وطن، میهن و ایران به صورت بسیار گسترده توسط ایرانیان داخل و خارج از کشور در شبکه های اجتماعی چون ایکس و اینستاگرام به اشتراک گذاشته شد و همه تجاوز به خاک را محکوم و در عین حال خواستار دفاع از تمامیت ارضی شدند.

واژه "وطن " و "میهن" و "تمامیت ارضی" واژه های که شاید در تمامی سالهای بعد از جنگ تحمیلی 8 ساله عراق علیه کشورمان کمتر به آن پرداختیم. اینکه چرا در جغرافیایی درسی و غیردرسی از این واژه ها کمتر برای دانش آموزان و نسل بعد از جنگ استفاده شده بود ایرادی است که متوجه برنامه ریزان و مسئولان امر است. اما مردم هوشیار ایران توانستند یک شبه یعنی از همان بامداد 23خرداد تا حملات شامگاه همان روز ایران به سرزمین های اشغالی حول واژه " ایران" به اجماع برسند و برای حمله نیروهای مسلح شان به کشور متجاوز جشن و پایکوبی کنند و این جشن غرور ملی بود که باید ارج گذاشته می شد.

پیروز واقعی جنگ ۱۲روزه تحمیلی اسرائیل به خاک ایران، مردم بودند که نشان دادند که نه تجاوز به خاکشان را می پذیرند و نه اجازه بی حرمتی به پرچم و شهادت فرماندهان نظامی را می دهند و با همین عرق میهنی تمامی تقشه های دشمن را نقش برآب کردند.

این "مردم" واژه گسترده ای است که همگان را شامل می شود از آن منتقد اصلی تا زندانی سیاسی و حتی خانمی که از نظر برخی حجابش مورد ایراد است تا دهه هشتادی و نودی های که نسبت به برخی حقوق مدنی شان انتقاداتی دارند.

برخی معتقدند که آتش بس معنای ندارد و جنگ اسرائیل علیه ایران تمام نشده است. در چنین شرایطی لازم است برای حفط این سرمایه اجتماعی یعنی مردمی که اینچنین برای دفاع از کشورشان آماده رزم هستند، دولت و حاکمیت دست به کار شوند و خواسته های آنها را مورد توجه قرار دهند.

به هر حال ما کشوری هستیم که جنگ به ما تحمیل شد و واژه "جنگ زده " شاید واژه سنگینی باشد اما الان بهتر آن است با یادآوری همین واژه برای بازسازی مناطق آسیب دیده و تقویت توان دفاعی و بازدارندگی کشور تلاش کنیم.

توجه به خواسته های مردم برای حل مشکلات معیشتی شان و همچنین برخی خواسته های مدنی شان باید مورد توجه دولت و سایرارکان حاکمیت قرار گیرد و آسیب شناسی جدی در مورد لزوم تقویت واژه های میهنی صورت گیرد تا این همبستگی به دقیقه بیشتر تقویت شود.

ضروری است کارگروههای در حوزه های اجتماعی و فرهنگی تشکیل شود تا پا به پای تقویت توان بازدارندگی کشور مسائل مربوطه در حوزه های اجتماعی و فرهنگی را مورد بررسی و آسیب شناسی قرار دهند و راهکاری برای تقویت این همبستگی ارائه دهند.

انتهای پیام

جدیدترین تحلیل‌ها و اخبار سیاسی را در خوشه خبر دنبال کنید

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها