عزاداری و اشک بر حضرت سیدالشهدا(ع) یک سلوک عبادی است

 عزاداری و اشک بر حضرت سیدالشهدا(ع) یک سلوک عبادی است
 استاد حوزه علمیه قم گفت: عزاداری و گریه بر حضرت سیدالشهدا(ع) یک سلوک عبادی است که مورد تاکید اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) است.

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر ظهیری در مراسم عزاداری شب ششم ماه محرم در هیئت خادم‌الرضا (ع) قم که در ورزشگاه شهید حیدریان قم برگزار شد، با تأکید بر اهمیت تهذیب نفس برای بهره‌مندی از فیوضات عاشورا، یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای رسیدن به فیض خاص سیدالشهدا(ع) را پرهیز از گناه و دستیابی به ملکه تقوا دانست.

حجت‌الاسلام ظهیری با اشاره به آثار معنوی شرکت در مجالس عزاداری سیدالشهدا(ع)، تصریح کرد: بهره‌مندی از عنایات ویژه حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) در دهه محرم، مستلزم فراهم‌کردن حداقل‌هایی از سوی افراد است و این مسیر بدون هزینه ممکن نیست.

وی افزود: هیچ توفیق و دستاوردی در عالم بدون پرداخت هزینه حاصل نمی‌شود و این اصل، در مسیر تقرب به سیدالشهدا(ع) نیز صادق است و از جمله هزینه‌های ضروری برای دریافت فیض در این دستگاه عظیم، ترک گناه و رسیدن به مرتبه پاکی است؛ موضوعی که تأثیر شگرفی در زندگی معنوی و مادی انسان دارد.

استاد حوزه علمیه قم، با استناد به بیانات امیرالمؤمنین(ع) در نهج‌البلاغه، گناه را به درختی بی‌ثمر تشبیه کرد و گفت: اگر این درخت در زندگی فردی ریشه بدواند، می‌تواند به‌راحتی بهشت زندگی انسان را به کویر تبدیل کند.

وی خطاب به جوانان افزود: اگر می‌خواهید زندگی‌تان مسیر درست و آسان‌تری را طی کند، اگر به‌دنبال رفع مشکلات و سرازیر شدن رزق الهی هستید، باید تصمیم بگیرید که با معصیت خداحافظی کنید؛ چرا که گناه، مانعی جدی در مسیر رشد و موفقیت است.

ظهیری در ادامه با ذکر نمونه‌ای عینی از آثار تقوا در زندگی برخی اولیای الهی، به شخصیت آیت‌الله العظمی حاج عبدالنبی گلپایگانی اشاره کرد و گفت: این عالم ربانی که قبر ایشان پایین پای آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی در حرم حضرت معصومه(س) قرار دارد، به دو ویژگی برجسته شهرت داشت، نخست استخاره‌های دقیق و کم‌نظیر و دوم، تعابیر خارق‌العاده خواب‌های صادق.

وی اضافه کرد: برخی از بزرگان حوزه برای تعبیر خواب‌های مهم یا انجام استخاره‌های سرنوشت‌ساز به ایشان رجوع می‌کردند و این ویژگی‌ها حاصل یک عمر خودسازی و دوری از گناه بود.

این استاد اخلاق در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برکات معنوی حضور در حرم حضرت فاطمه معصومه(س)، خطاب به جوانان توصیه کرد: ارتباط دائمی با حرم کریمه اهل‌بیت(س) را ترک نکنید، در این مکان مقدس رزق‌های معنوی‌ای تقسیم می‌شود چرا که در هیچ جای دیگری یافت نمی‌شود.

وی تأکید کرد: حتی اگر نتوانستید هر روز مشرف شوید، حداقل هفته‌ای یک‌بار خود را به این حرم نورانی برسانید و از برکات حضور در جوار خواهر امام رضا(ع) بهره ببرید.

ججت الاسلام ظهیری خطاب به جوانان گفت: در ذکر و یاد خدا از ابزارهای معنوی استفاده کنید و تسبیح تربت، همان‌طور که در روایت از امام صادق(ع) آمده، حتی اگر با آن ذکری گفته نشود، خود حامل فضیلت است و لذا تسبیح‌های پلاستیکی یا بی‌ارزش را کنار بگذارید و از تربت سیدالشهدا(ع) بهره ببرید.

حجت‌الاسلام ظهیری با تأکید بر پرهیز از ملامت گناهکاران، گفت: از منظر دین، هیچ‌کسی اهل طاعت و پاکی حق ندارد و دیگران را به سبب گناهشان سرزنش کند.

وی با اشاره به تأثیر قفل شدن دل انسان بر نپذیرفتن حقایق الهی گفت: قرآن کریم می‌فرماید اگر دل انسان بسته شود، حتی اگر خداوند متعال در قالبی تجلی کند، او نخواهد پذیرفت.

وی با تمجید از شور حسینی و حضور مردم در مجالس امام حسین (ع) اظهار کرد: شما که زنجیر عشق سیدالشهدا(ع) را بر گردن دارید، به جلسات می‌آیید، دیگران را نیز با خود می‌آورید، حتی آنان که قهر کرده‌اند یا مدتی از جلسات دور بوده‌اند، ولی مراقب باشیم که پاکی ما بهانه‌ای برای تحقیر گناهکاران نشود.

حجت الاسلام ظهیری با اشاره به آموزه‌های امیرالمومنین علی (ع) در نهج‌البلاغه تصریح کرد: حضرت می‌فرماید کسانی که از معصیت دور هستند، سزاوارند که به اهل گناه رحم کنند و دین چنین انسان‌هایی را از ملامت گناهکاران بازمی‌دارد.

این استاد اخلاق با تأکید بر ستارالعیوب بودن خداوند افزود: پیامبر اسلام (ص) فرمودند اگر پرده کنار رود، حتی مرده‌ها دفن نخواهند شد و خدا آبروی ما را محفوظ داشته و ما حق نداریم از این پوشیدگی سوء استفاده کنیم و دیگران را قضاوت کنیم.

وی در ادامه، با نقل داستانی از زندگی مرحوم سیدمهدی قوام، روحانی وارسته اهل تهران، گفت: یکی از ارادتمندان وی تعریف می‌کرد که گمان بدی نسبت به این روحانی پیدا کرده بود، اما بعدها مشخص شد که سیدمهدی قوام با نیت کمک و نجات یک دختر از ورطه گناه، پاکت وجوه منبر خود را به او داده بود و وعده تأمین زندگی پاک به او داده بود.

حجت الاسلام ظهیری افزود: مرحوم قوام در آن شب به راننده‌اش گفت، مگر ما که هستیم که گناهکار را ملامت کنیم؟ این جمله از عمق معرفت و تواضع این عالم ربانی حکایت دارد.

وی با اشاره به روایتی از امام حسین (ع) اظهار کرد: حضرت فرمودند اگر کسی به من دشنام دهد و سپس عذرخواهی کند، عذرش را می‌پذیرم، چرا که پدرم از پیامبر نقل کردند که کسی سیراب نمی‌شود مگر اینکه دیگران عذر او را بپذیرند.

این سخنران مذهبی با اشاره به اهمیت گریه و عزاداری در دهه محرم گفت: امام رضا (ع) فرمودند، برای مظلومیت حسین(ع) باید گریست و این گریه نه‌تنها امری احساسی، بلکه نوعی سلوک عبادی است که اهل‌بیت(ع) بر آن تأکید داشته‌اند.

این خطیب حوزوی با اشاره به آثار دنیوی و اخروی ترک معصیت گفت: پیامبر اسلام(ص) فرمودند گناه انسان را ذلیل می‌کند و از دایره ولایت اهل‌بیت(ع) خارج می‌سازد و گناه، کمترین اثرش خواری و بی‌برکتی است.

وی افزود: کسی که تصمیم بگیرد از گناه فاصله بگیرد، محبت او در دل مردم انداخته می‌شود و قرآن می‌فرماید «إنَّ الذینَ آمَنوا و عَمِلوا الصّالِحاتِ سیَجعَلُ لهُمُ الرَّحمنُ وُدّا» و مرحوم آیت‌الله بهجت و مرحوم کافی نیز بارها به این نکته تأکید کرده‌اند که عمل صالح موجب محبوبیت اجتماعی می‌شود.

حجت‌الاسلام ظهیری در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان روایتی از پیامبر اعظم(ص)، هشدار داد: گناه اگر تکرار و انباشته شود، انسان را به جایی می‌رساند که نه‌ تنها منکر ولایت اهل‌بیت(ع) می‌شود، بلکه اصل توحید را هم انکار می‌کند.

وی گفت: خیانت به ایمان، یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد و جوانی که امروز به مقدسات جسارت می‌کند، روزگاری شاید اهل دعا و قرآن بوده و اما انباشت گناه، پرده‌های حیا را می‌درد و انسان را از مسیر نور خارج می‌کند.

انتهای پیام

برای بررسی تازه‌ترین اخبار استان‌ها، به خوشه خبر سر بزنید

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها