مقایسه رادارگریزی جنگنده اف-35، بی-2، اف-16 و حشره و پرنده/ اف-117 با آن بزرگی در حد یک حشره خود را پنهان می کند/ اینفوگرافی

 مقایسه رادارگریزی جنگنده اف-35، بی-2، اف-16 و حشره و پرنده/ اف-117 با آن بزرگی در حد یک حشره خود را پنهان می کند/ اینفوگرافی
  از کوچک ترین حشره تا پیشرفته ترین جنگنده، همه دارای یک «ردپای راداری» هستند. اما چگونه این ردپا تعیین می کند که یک شی برای رادار قابل تشخیص است یا خیر؟ پاسخ در مفهوم حیاتی «سطح مقطع راداری» نهفته است.

در دنیای امروز که فناوری رادار نقش حیاتی در امنیت و دفاع ایفا می کند، میزان «قابل شناسایی» بودن یک شی توسط این امواج الکترومغناطیسی، اهمیت بالایی یافته است.

سطح مقطع راداری (Radar Cross Section) یا به اختصار آر سی اس (RCS) معیاری کلیدی برای سنجش این قابلیت است؛ در ساده ترین تعریف، هرچه عدد (بر حسب متر مربع) «کوچکتر» باشد، جسم مورد نظر امواج رادار را کمتر بازتاب داده و در نتیجه برای رادار نامرئی تر و سخت تر قابل تشخیص خواهد بود. برعکس، هرچه این عدد «بزرگتر» باشد، جسم سیگنال قوی تری را به رادار برمی گرداند و به آسانی قابل شناسایی است.

در تصویر زیر با مقایسه مقادیر سطح مقطع راداری از یک حشره کوچک تا هواپیماهای جنگنده پیشرفته، پرده از راز این نامرئی شدن برمی دارد و نشان می دهد که چگونه مهندسی پیشرفته می تواند یک هواپیمای غول پیکر را حتی از یک پرنده هم پنهان تر کند، یا چگونه یک جنگنده اف-16 به راحتی توسط رادار کشف می شود، در حالی که هواپیماهای رادارگریز با سطح مقطع راداری کمتر چالشی جدی برای سیستم های دفاعی ایجاد می کنند.

2218903_262

جدیدترین تحولات سیاسی را در خوشه خبر دنبال کنید

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها