به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین مهدی رنجبران شامگاه دوشنبه در نشست دوره آموزشی ناظران شرعی استان هرمزگان، ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان هرمزگان اعلام کرد: در حال حاضر، ۶۰ ناظر شرعی در کشتارگاههای دام و طیور، مراکز عملآوری و فرآوری، صیدگاهها و مراکز عرضه آبزیان استان، مشغول به فعالیت هستند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری دوره آموزشی ناظران شرعی استان هرمزگان با هدف ارتقای سطح دانش و تخصص ناظران شرعی انجام شده است تا اطمینان جامعه نسبت به استفاده از محصولات دامی حلال و پاکیزه افزایش پیدا میکند.
حجتالاسلام و المسلمین رنجبران با اشاره به سفر به استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: هدف اصلی این سفر، تدوین یک دستورالعمل جامع در حوزه محصولات دامی و آبزیان بهویژه در زمینه صید است تا ضمن اطمینان از حلیت و کیفیت صید، نیازهای شرعی جامعه به بهترین شکل تامین شود.
وی اضافه کرد: این سفر و اقدامات انجامشده، گامی موثر در راستای ارتقای نظارت شرعی و تقویت زیرساختهای حوزه نظارت بر محصولات دامی و آبزیان در استان هرمزگان محسوب میشود.
نقش دامپزشکی هرمزگان در تامین سلامت غذایی و حفظ بهداشت عمومی
دکتر مصطفی فخرآبادیپور مدیرکل دامپزشکی هرمزگان نیز در این نشست، اظهار کرد: استان هرمزگان به دلیل دارا بودن بیش از یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر مرز ساحلی و همچنین قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی حساس، نقش بسیار مهمی در تامین سلامت فرآوردههای پروتئینی و حفظ امنیت غذایی کشور ایفا میکند.
دکتر فخرآبادیپور تاکید کرد: در دمای بالای ۵۳ درجه سانتیگراد، کارکنان دامپزشکی این استان با ایثار و تلاش شبانهروزی در شرایط سخت، برای حفظ سلامت مردم و نظارت بر محصولات دامی فعالیت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: دامپزشکی استان هرمزگان بهعنوان مرزبان سلامت، از ورود و خروج فرآوردههای دامی غیربهداشتی جلوگیری کرده و با استقرار نظارت دقیق، زنجیره سرمایش و نگهداری محصولات را تحت کنترل دارد؛ بهعنوان مثال، در سالجاری، محمولهای از فرآوردههای دامی غیراستاندارد شناسایی و از عرضه آن جلوگیری شد، این اقدام، نقش مهمی در حفظ سلامت مردم و جلوگیری از آسیبهای بهداشتی ایفا کرد.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان تاکید کرد: باتوجه به اینکه ۸۰ درصد از مکملهای خوراک دام کشور از طریق گلوگاههای استان هرمزگان وارد میشود، نقش ملی این استان در حفظ امنیت غذایی و بهداشت عمومی برجسته است؛ دامپزشکی استان همچنین با آزمایشات دقیق و بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته، توانسته است بر فرآیند تولید، توزیع و صادرات محصولات پروتئینی نظارت کامل داشته باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: این فعالیتها در سایه هماهنگی و همکاری با سایر سازمانهای ذیربط، از جمله سازمان مدیریت و برنامهریزی و سازمان دامپزشکی کشور، انجام میشود؛ اگرچه هنوز چالشهایی مانند کمبود نیروی انسانی و حمایتهای لازم برای استقرار ناظران بهداشتی وجود دارد، تلاش مستمر کارکنان دامپزشکی استان هرمزگان موجب شده است که این استان به عنوان الگویی در سطح ملی مطرح شود.
وی تصریح کرد: یکی از اولویتهای اصلی دامپزشکی استان هرمزگان، پیگیری نظارتهای شهری و تامین سلامت فرآوردههای دامی با هدف حفظ امنیت غذایی و بهداشت عمومی است؛ ناظران بهداشتی و شرعی که در این حوزه مستقر هستند، با برنامهریزیهای دقیق و هماهنگی مستمر تلاش میکنند که فرآوردههای دامی به صورت کاملا بهداشتی و شرعی به دست مصرفکنندگان برسد.
فخرآبادی پور افزود: با نزدیک شدن به ایام محرم و اربعین، تدابیر ویژهای برای این ایام اتخاذ شده است؛ در این راستا، ۴۴ دوره آموزشی برای کارشناسان بهداشت برگزار شده و حضور ۱۰ نفر از ناظران متخصص در این حوزه برنامهریزی شده است که در صورت نیاز، تعداد این افراد قابل افزایش خواهد بود.
وی گفت: هدف از این اقدامات، اطمینان از سلامت و کیفیت فرآوردههای مصرفی در این ایام و حفظ امنیت غذایی در سطح کشور است.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان تاکید کرد: با تلاشهای شبانهروزی مجموعه دامپزشکی استان، بسیاری از مشکلاتی که میتوانستند امنیت غذایی را تحت تاثیر قرار دهند، رفع شده و فرآوردهها به صورت بهداشتی برای مصرف انسانی آماده شدهاند.
وی افزود: از حمایتها و همراهیهای ارزشمند نمایندگان سازمانها و نهادهای مرتبط قدردانی میکنم و امیدوارم با ادامه این همکاریها، بتوانیم نقش خود را در تامین سلامت و امنیت غذایی جامعه به بهترین نحو ایفا کنیم.