به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه یاهو نیوز در گزارشی آورده است:
اگر مدام عطسه میکنید و آبریزش بینی دارید و احساس میکنید حالت حساسیت شما در فصل بهار امسال تشدید شده است، بدانید تنها نیستید و این احساس هم توهم نیست.
حالت حساسیت یا آلرژی به معنای واکنش غیر طبیعی و بیش از حد سیستم ایمنی بدن به یک ماده خارجی و معمولاً بیضرر است.
به گفته کارشناسان دلیل افزایش حالت حساسیت افراد در سال جاری وجود گردههای بیشتر در هوا در اثر تغییر اقلیم است.
تغییر اقلیم به معنای افزایش تدریجی دمای زمین و تغییرات در الگوی آبوهوایی آن است که به بروز پدیدههایی مانند گرمایش جهانی، سیل، خشکسالی و طوفانهای شدیدتر منجر میشود.
رینیت آلرژیک (التهاب مخاط بینی آلرژیک) که بهعنوان تب یونجه نیز شناخته میشود، زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن به مواد حساسیتزا مانند گرده، گردوغبار یا شوره حیوانات خانگی بیش از حد واکنش نشان میدهد. بین ۱۰ تا ۳۰ درصد از مردم سراسر جهان به این اختلال مبتلا هستند. در فصل بهار، گرده گل بزرگترین عامل بروز علائم حساسیت است.
با افزایش دما، درختانی مانند بلوط، افرا، بایبری (درختچه بزرگ همیشهسبز بومی جنوب آمریکای شمالی) و کاج، همچنین انواع مختلف علفها و سایر گیاهان شروع به انتشار مقدار زیادی گرده میکنند. این انتشار ناگهانی و سریع میتواند بر سیستم ایمنی بدن افرادی که به گردهها حساس هستند، تأثیر بگذارد.
دکتر ران سَف (Ron Saff)، متخصص آلرژی و استادیار بالینی پزشکی در کالج پزشکی دانشگاه ایالتی فلوریدا، توضیح داد: تصور کنید دانههای گرده، گلولههای توپ هستند. باد این گلولههای کوچک را به داخل حفرههای بینی، سینوسها و چشمها میبَرَد. هنگامی که این گلولهها منفجر میشوند، باعث میشوند سلولها، هیستامین و انواع واسطههای التهابی (ترکیبات شیمیایی که در روند التهاب نقش دارند و توسط سلولهای سیستم ایمنی بدن آزاد میشوند) را آزاد کنند؛ این همان چیزی است که باعث بروز علائم معمول حساسیت، مانند عطسه و خارش، آبریزش چشم و آبریزش بینی میشود.
وی گفت: در حال حاضر، علائم حساسیت بیماران افزایش یافته که بازتابی از گرمشدن کره زمین در اثر تغییر اقلیم جهانی است. در این شرایط، درختان فریب میخورند و فکر میکنند بهار زودتر از موعد فرا رسیده؛ زیرا دما افزایش یافته و این باعث میشود درختان زودتر گردهافشانی کنند. مدتزمان گردهافشانی آنها نیز طولانیتر شده؛ بنابراین شاهد افزایش آهسته و تدریجی میزان حساسیت در بسیاری از نقاط جهان هستیم.