پل خِرج را سیل برد/ از شمال تا جنوب هشدار وقوع طوفان و سیلاب در این استانها همچنان ادامه دارد

پل خِرج را سیل برد/ از شمال تا جنوب هشدار وقوع طوفان و سیلاب در این استانها همچنان ادامه دارد

  ساعد نیوز: با لحظه بارش شدید و سیلاب در دماوند و همچنان هشدار جدی هواشناسی مبنی بر وقوع بادهای شدید و ارتفاع امواج در برخی استانها همراه ما باشید.

به گزارش سرویس جامعه ساعد نیوز، بدنبال وقوع سیل در استان مازندران و همچنین بارش شدید باران در منطقه دماوند موجب جاری شدن سیلاب در روستای وادان شد.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران با اشاره به بارش رگباری شدید در شب گذشته -شنبه- در این استان گفت که این بلیه و وقوع سیلاب منجر به تخریب پُل موقت «خِرج» در منطقه «خطیرکوه» شهرستان سوادکوه شد.

حسینعلی محمدی شیرکلایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پُل موقت به عنوان راه فرعی مسیر عبور به مناطق بالادست شهرستان سوادکوه و به نوعی راه اصلی چند روستای منطقه خطیرکوه به شمار می رفت.

وی ادامه داد:‌ بااعزام نیروهای راهداری و حوادث غیر مترقبه هم اکنون تلاش ها برای ایجاد راه دسترسی اهالی روستاهای منطقه در حال انجام است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران اضافه کرد: بیشترین بارش باران و رگبار دیشب در منطقه «ورکه» واقع در شهرستان ساری رخ داد که خوشبختانه این بارش ها منجر به بروز خسارت نشده است.

محمدی شیرکلایی توضیح داد :‌این سامانه بارشی شدید همچنان در استان مازندران مستقر است و پیش بینی می شود که امروز نیز بارش های بیشتری را در منطقه شاهد باشیم.

براساس تجزیه و تحلیل آخرین نقشه های پیـش‌یابـی هواشناسـی، وضعیت جوی مازندران یکشنبه نیمه ابری تا ابری، به ویژه در دامنه‌ها و ارتفاعات با رگبار باران، رعد و برق و وزش باد و روز دوشنبه در مناطق ساحلی و جلگه‌ای نیمه ابری تا ابری با احتمال بارش پراکنده باران و وزش باد و در دامنه ها و ارتفاعات ابری و مه‌آلود به‌تناوب با رگبار باران، رعد و برق و وزش باد پیش بینی شده است.

سیل

شرایط جوی مازندران در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه نیمه ابری گاهی ابری و در دامنه‌ها و ارتفاعات با رگبار باران، رعد و برق و وزش باد و روزهای پنجشنبه و جمعه نیز صاف تا نیمه ابری و با افزایش دما همراه خواهد بود.

هواشناسی مازندران با صدور هشدار سطح زرد نسبت به ورود این سامانه هشدار داد و اعلام کرد :از روز شنبه، سوم خرداد تا روز دوشنبه هفته جاری و منطقه اثر این سامانه دامنه‌ها و ارتفاعات است و آسمان استان در طی این مدت با رگبار باران، رعد و برق و وزش باد همراه خواهد بود.

جاری شدن روان‌آب محلی، افزایش حجم آب رودخانه‌ها، لغزندگی، کاهش دید و ریزش سنگ در محورهای کوهستانی مازندران اثر مخاطره این سامانه ناپایدار جوی اعلام شد.

هواشناسی مازندران در اخطاریه سطح زرد، به شهروندان توصیه کرد علاوه بر انجام اقدامات پیشگیرانه و پرهیز از فعالیت‌های طبیعت گردی و کوهنوردی و لزوم رعایت احتیاط هنگام تردد در محورهای کوهستانی، ‌ از اسکان یافتن در حاشیه و بستر رودخانه ها و مسیل ها خودداری کنند.

هشدار؛‌ دو استان جنوبی در معرض افزایش سرعت باد و ارتفاع امواج

سازمان هواشناسی کشور نسبت به اثر فعالیت یک سامانه جوی بر افزایش سرعت باد و ارتفاع امواج در دو استان هشدار داد.

ایسنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح زرد نسبت به فعالیت یک سامانه جوی و افزایش سرعت باد و افزایش هشدار داد که بر این اساس مناطق ساحلی و دور از ساحل نواحی مرکزی و جنوبی استان بوشهر و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز در روزهای آینده در معرض مخاطرات احتمالی ناشی از این سامانه است.

هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

هشدار هواشناسی کشور حاکی از آن است که در طول دوشنبه و سه‌شنبه (5 و 6 خردادماه) بیشینه وزش سرعت باد لحظه ای در محدوده 26 نات،‌ بیشینه ارتفاع امواج دریا تا 1.5 متر در مناطق ساحلی و بیش از 1.5 متر در مناطق دوراز ساحل افزایش خواهد یافت.

به نقل از ایسنا، نات یا گره (knot) واحد اندازه گیری سرعت دریایی است، هر نات برابر 1852 متر در ساعت است؛ در حقیقت 30 گره - نات (knot) معادل 55.5 کیلومتر بر ساعت محاسبه می‌شود.

فعالیت این سامانه جوی خطر غرق شدن شناگران و غواصان را به همراه دارد و پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت های تفریحی از دیگر آثار آن است.

احتمال ایجاد اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی نیز پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط منع شنا، فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، همچنین اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین توصیه می‌شود و باید محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی اتخاذ و برای مواجهه با خسارت احتمالی شرایط آماده باش در نظر گرفته شود.

این استان‌ها برا بارش باران آماده باشند

مهر نوشت: صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت جوی کشور گفت: امروز (یکشنبه، 4 خرداد) در استان‌های مازندران، گلستان، خراسان شمالی و ارتفاعات البرز شرقی، تهران و سمنان ابرناکی و بارش‌ها ادامه خواهد داشت.

وی افزود: از بعدازظهر امروز در برخی نقاط استان‌های آذربایجان غربی، شمال آذربایجان شرقی، کردستان، شمال استان‌های همدان، مرکزی و قم و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز شامل زنجان، قزوین، البرز و تهران، افزایش ابر و رگبار و رعد و برق مورد انتظار است.

ضیائیان بیان کرد: فردا (دوشنبه، 5 خرداد) در استان‌های مازندران، البرز، تهران، سمنان، شمال استان‌های اصفهان، قم و مرکزی با ابرناکی و رگبار پیش‌بینی می‌شود. همچنین روز سه‌شنبه (6 خرداد) نیز در مناطقی از شمال غرب استان‌های قزوین، البرز، تهران و قم و برخی نقاط در غرب سواحل دریای خزر، افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ خواهد داد.

وی ادامه داد: تا روز چهارشنبه (7 خرداد) در نوار شرقی، بخش‌هایی از مرکز و دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی، در برخی ساعات وزش باد شدید موقت و در نقاط مستعد، گرد و خاک پیش‌بینی شده است. امروز نیز شرایط برای تشکیل توده گردوخاک در عراق و انتقال آن به استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان و بوشهر فراهم است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در پایان گفت: آسمان تهران امروز (4 خرداد) کمی ابری همراه با وزش باد و به‌تدریج افزایش ابر گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید و احتمال گردوخاک با حداقل دمای 20 و حداکثر دمای 32 درجه سانتیگراد پیش‌بینی شده است.

نقشه هواشناسی

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها