تکالیف برنامه هفتم توسعه در نمایشگاه ایران‌هلث محقق می‌شود

 تکالیف برنامه هفتم توسعه در نمایشگاه ایران‌هلث محقق می‌شود

 برنا- گروه اجتماعی؛ دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به آغاز به کار نمایشگاه ایران‌هلث از ۱۸ خرداد، گفت: در برنامه هفتم توسعه، تکالیف مشخصی برای صادرات تجهیزات پزشکی، دارو و همچنین توسعه گردشگری سلامت در نظر گرفته شده است. بخشی از این مأموریت‌ها در قالب نمایشگاه امسال محقق خواهد شد.

نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی «ایران هلث ۱۴۰۴» شنبه ۳ خرداد ماه با حضور مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو، سعید شاهمرادی مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت، مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناروی‌های پزشکی و امین رضا خالقیان دبیر نمایشگاه ایران هلث برگزار شد.

به گزارش خبرنگار برنا، دراین نشست امین رضا خالقیان دبیر نمایشگاه ایران هلث از آغاز به کار این رویداد از روز ۱۸ خرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران خبر داد و گفت: این نمایشگاه با حضور مسئولان و مقامات حوزه سلامت کشور افتتاح خواهد شد و امیدواریم در ایام برگزاری، شاهد حضور رئیس‌جمهور محترم نیز در جمع بازدیدکنندگان باشیم.

وی با اشاره به روند آماده‌سازی نمایشگاه توضیح داد: فرایند ثبت‌نام شرکت‌ها از اواخر آذرماه سال گذشته آغاز شد و برخلاف بسیاری از نمایشگاه‌های مشابه، از همان ابتدا دبیرخانه فعال و فرآیند‌های اجرایی به‌صورت منسجم پیش رفت. اکنون که در آستانه برگزاری نمایشگاه هستیم، تمامی سالن‌ها تکمیل شده‌اند و حدود ۵۸۰ شرکت داخلی فعال در حوزه سلامت در این رویداد مشارکت دارند.

خالقیان با بیان اینکه در مجموع ۱۲۰۰ شرکت برای حضور در نمایشگاه ثبت‌نام کرده بودند، گفت: پس از ارزیابی و جانمایی نهایی، ۵۸۰ شرکت انتخاب شدند. فضای اختصاص‌یافته به نمایشگاه، حدود ۳۹ هزار مترمربع در یال غربی نمایشگاه بین‌المللی است. با توجه به استقبال گسترده، حتی ناچار شدیم از فضا‌های باز نمایشگاه نیز به‌صورت حداکثری استفاده کنیم.

وی افزود: با پیگیری‌های انجام‌شده، زمان برگزاری نمایشگاه که پیش‌تر به فروردین منتقل شده بود، به تاریخ سنتی خود در خرداد بازگردانده شد که این همراهی، بر کیفیت برگزاری تاثیر مثبتی خواهد داشت.

وی با اشاره به توجه ویژه به حوزه فناوری اظهار کرد:امسال علاوه بر حضور منسجم صندوق نوآوری و شکوفایی، چهار پارت تخصصی از بازیگران فناوری کشور نیز در نمایشگاه حضور دارند و دستاورد‌های دانش‌بنیان خود را ارائه خواهند کرد.

خالقیان با رد برخی شبهات رسانه‌ای در خصوص نقش دولت در برگزاری نمایشگاه گفت: هدف ما این نیست که دولت به عنوان مجری اصلی نمایشگاه ایفای نقش کند. بلکه سیاست‌گذاری، تسهیل‌گری و ضابطه‌گذاری از سوی دولت انجام می‌شود و تقریباً تمامی فرآیند‌های اجرایی به دست بخش خصوصی سپرده شده است.

وی از مشارکت گسترده انجمن‌ها، تشکل‌ها و رسانه‌های حوزه سلامت در اطلاع‌رسانی و برگزاری نمایشگاه قدردانی کرد و گفت: صندوق تجهیزات پزشکی به عنوان دبیرخانه بین‌الملل نمایشگاه، مسئول جذب شرکت‌های خارجی و رسیدگی به امور هیئت‌های تخصصی خارجی بوده و تلاش‌های ارزشمندی انجام داده است.

خالقیان در پایان تأکید کرد: نمایشگاه ایران‌هلث بستری برای گردهمایی تمام ذی‌نفعان حوزه سلامت کشور است و تلاش شده تا مشارکت‌کنندگان، حداکثر بهره‌مندی را از این رویداد تخصصی داشته باشند.

در ادامه این برنامه مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به آغاز به کار نمایشگاه ایران‌هلث از ۱۸ خرداد، گفت: «در برنامه هفتم توسعه، تکالیف مشخصی برای صادرات تجهیزات پزشکی، دارو و همچنین توسعه گردشگری سلامت در نظر گرفته شده است. بخشی از این مأموریت‌ها در قالب نمایشگاه امسال محقق خواهد شد.

مصطفی قانعی با اشاره به حضور میز خدمت شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه افزود: نمایشگاه امسال با حضور صندوق نوآوری، معاونت علمی و میز خدمت فعال شرکت‌های دانش‌بنیان همراه است تا بتوان به مسائل و مشکلات آنها به‌صورت مستقیم رسیدگی کرد. آنچه ارائه می‌شود، نمایش ظرفیت علمی، فناورانه و حمایتی کشور است که می‌تواند امیدبخش برای فعالان این حوزه باشد.

قانعی با تأکید بر نقش نمایشگاه در معرفی اقلام راهبردی سلامت، گفت: طبق مصوبه دولت، اقلام راهبردی می‌توانند با اولویت کامل و قیمت‌گذاری صددرصدی به وزارت صمت معرفی شوند. همچنین تلاش شده است با همکاری وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی، هم‌افزایی لازم برای بهره‌مندی حداکثری شرکت‌ها از نمایشگاه فراهم شود.

وی افزود: در حوزه دارو و مواد اولیه، حدود ۱.۸ میلیارد دلار و در بخش تجهیزات پزشکی حدود ۲ میلیارد دلار واردات انجام شده است. اما برنامه‌هایی در حال اجراست که این ارقام را به‌شدت کاهش دهد. به‌عنوان نمونه تنها در حوزه پلاسما بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارز صرفه‌جویی شده و یک کارخانه تولیدی فعال در این حوزه، تا بیش از ۴۰۰ میلیون دلار کاهش ارزبری به دنبال خواهد داشت.

قانعی گفت: گردشگری سلامت در نمایشگاه ایران هلث مورد توجه نیست. ما آمار شفافی از ارزآوری این حوزه نداریم، زیرا بخش خصوصی امکان ثبت دقیق این داده‌ها را ندارد. برای توسعه این حوزه، اعتباربخشی به مراکز درمانی، شفافیت خدمات، و معرفی رسمی در سامانه‌های مرتبط ضروری است.

وی با اشاره به غیبت شرکت‌های ایرانی در برخی رویداد‌های بین‌المللی گفت: در شرایط تحریم و فضای منطقه‌ای پیچیده، ضرورت دارد جمهوری اسلامی ایران با استفاده از ظرفیت‌هایی مانند پیمان شانگهای، از هیأت‌های خارجی دعوت کند تا از نمایشگاه بازدید داشته باشند. هماهنگی با وزارت خارجه، وزارت صمت و وزارت بهداشت برای اجرای این دیپلماسی فناورانه انجام شده است.

قانعی تأکید کرد: امروز بخش زیادی از پیشرفت‌های حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، مرهون غیرت و همت تولیدکنندگان داخلی است، نه صرفاً حمایت‌های ساختاری. اگر بتوانیم هم‌افزایی نهاد‌های حاکمیتی، سندیکا‌ها و بخش خصوصی را تقویت کنیم، این ظرفیت می‌تواند در سطح منطقه به نقطه اتکایی برای کشور تبدیل شود.

در ادامه این نشست محمدمهدی علاالدین معاون فنی تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: باعث افتخار است که درصد عمده‌ای از فضای نمایشگاه امسال را تولیدات فناورانه داخلی تکمیل کرده‌اند؛ این نشان‌دهنده ظرفیت بالای کشور در حوزه تجهیزات پزشکی است.

وی با اشاره به قدمت و اهمیت نمایشگاه ایران‌هلث که امسال بیست‌وششمین دوره آن برگزار می‌شود، افزود:اداره کل تجهیزات پزشکی با تمام ظرفیت خود در قالب "میز خدمت" در نمایشگاه حضور خواهد داشت، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به مراجعات شرکت‌های تولیدکننده و تأمین‌کننده هستند. هدف ما کاهش بروکراسی، تسهیل فرآیند‌ها و رفع مشکلات واحد‌های فعال در این صنعت است.

وی همچنین از برنامه اداره کل برای رونمایی از فناوری‌های نوین پزشکی در نمایشگاه خبر داد و اظهار کرد: همراه با تشکل‌ها در نمایشگاه از تولیدات دانش‌بنیان و فناوری‌های نوظهور داخلی رونمایی خواهیم کرد. این محصولات مبتنی بر نیاز‌های جاری کشور هستند و در مسیر حمایت از تولید داخل قرار دارند. همچنین در صورت فراهم بودن شرایط، "داشبورد جدید حمایت از تولید" نیز با حضور وزیر بهداشت رونمایی خواهد شد؛ ابزاری پویا و کاربردی برای هدایت سرمایه‌گذاران به سمت اولویت‌های واقعی کشور.

معاون فنی تجهیزات پزشکی بیان کرد: اجلاس مدیران تجهیزات پزشکی کشور برگزار می‌شود که این اجلاس فرصتی برای به‌روز شدن مدیران دانشگاه‌های علوم پزشکی با تازه‌ترین تولیدات داخلی و تبادل تجربیات در رفع چالش‌های موجود خواهد بود. همچنین از مسئولان تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها در سراسر کشور برای بازدید از نمایشگاه دعوت کرده‌ایم تا شاهد تعامل و هم‌افزایی بیشتری بین تولیدکنندگان، تأمین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان نهایی تجهیزات پزشکی باشیم.

علاالدین گفت: اگرچه در سال گذشته صادرات در حد ظرفیت‌های واقعی این صنعت نبود، اما هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری دور از دسترس نیست. با برنامه‌ریزی مشترک وزارت بهداشت، وزارت صمت و همکاری با نهاد‌های اقتصادی داخلی و خارجی، می‌توان این هدف را محقق کرد.

وی افزود: ۱۸۱۱ قلم کالای پزشکی در حال حاضر از طریق تولید داخل تأمین می‌شود، بیش از ۷۰ درصد اقلام از نظر تعدادی در کشور تولید می‌شود، گرچه از نظر ارزش، سهم واردات بالاتر است. با تداوم بومی‌سازی و بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی، می‌توان این فاصله را کاهش داد و وابستگی به واردات را به حداقل رساند.

علاالدین اظهار کرد: بالغ بر ۳۱ درصد از کالا‌ها در کشور‌های توسعه یافته با فناوری خاص تولید می‌شود و امیدواریم که با تلاش دانش آموختگان شاهد تولید کالا با فناوری خاص باشیم.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها