شیوع ذاتالریه بین زائران اندونزی در عربستان

طبق اطلاعیه رسمی وزارت بهداشت اندونزی از میان حجاج این کشور که در کشور عربستان حضور دارند ۹۹ نفر به بیماری ذاتالریه مبتلا شدهاند که از این تعداد تا امروز یک نفر فوت شده است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم، وزارت بهداشت اندونزی اعلام کرد که 99 نفر از زائران حج این کشور در عربستان سعودی به بیماری ذاتالریه مبتلا شدهاند که از میان آنها، یک بیمار جان خود را از دست داده است.
لیلیک ماراهندرو سوسیلو، رئیس مرکز سلامت حجاج در وزارت بهداشت اندونزی، روز گذشته نسبت به افزایش بیماریهای تنفسی در میان حجاج این کشور هشدار داد و گفت: نیازمند توجه فوری و جدی در این زمینه هستند تا از بروز عوارض شدیدتر جلوگیری شود.
وی گفت: افزایش موارد ذاتالریه در میان زائران ما نیازمند رسیدگی دقیق است، زیرا در صورت عدم درمان سریع و صحیح، میتواند وخیمتر شود.
بر اساس گزارش خبرگزاری شینهوا، زائران مبتلا هماکنون تحت مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای شهرهای مقدس مکه و مدینه قرار دارند.
سوسیلو افزود: عواملی مانند گرمای شدید تا 47 درجه سانتیگراد، خستگی ناشی از برنامههای فشرده، ازدحام جمعیت، و بیماریهای زمینهای از جمله مهمترین عوامل خطر بروز ذاتالریه در بین زائران محسوب میشوند.
وی از زائران خواست با رعایت اقدامات بهداشتی مانند استفاده از ماسک، شستوشوی مرتب دستها، نوشیدن آب کافی، و مصرف منظم داروها در صورت ابتلا به بیماریهای مزمن، مراقب سلامت خود باشند. همچنین توصیه کرد که زائران از کشیدن سیگار پرهیز کنند، انرژی خود را حفظ نمایند و در صورت بروز علائم بیماری، بهسرعت موضوع را به مسئولان گزارش دهند تا روند حج بهصورت ایمن و روان ادامه یابد.
سوسیلو با اشاره به اینکه ذاتالریه یک التهاب در کیسههای هوایی ریههاست که معمولاً توسط باکتری، ویروس یا قارچ ایجاد میشود. تأکید کرد: ذاتالریه بهویژه برای افرادی که دارای بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشار خون بالا یا بیماریهای قلبی هستند، میتواند مرگبار باشد.
به گفته وی بر اساس دادههای بالینی مراکز سلامت حجاج اندونزی (KKHI) در مکه و مدینه تا تاریخ 20 می، بیماران مبتلا به ذاتالریه در بخشها و گروههای مختلف زائران شناسایی شده که در محیط شلوغ و گرم حج، خطر انتقال عفونتهای تنفسی افزایش مییابد.
سوسیلو در پایان با تاکید براین که مرکز سلامت حجاج اندونزی دائم درحال رصد وضعیت سلامتی زائران و روند برخی بیماریهای شایع میان آنها است تاکید کرد: کمبود مصرف مایعات در چنین شرایط آب و هوایی میتواند منجر به کمآبی بدن شده و خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.
انتهای پیام/