۷ استان کردنشین ایران و عراق چه دارند؟ + اینفوگرافی | جزئیات نشست در ایران

۷ استان کردنشین ایران و عراق چه دارند؟ + اینفوگرافی | جزئیات نشست در ایران

 نشست مشترک استانداران استان‌های هم‌مرز و ۴ استان از اقلیم کردستان عراق به‌مدت ۳ روز در سنندج برگزار شد.

به گزارش همشهری آنلاین، با توجه به اشتراکات این نقاط هم‌مرز، افزایش تعاملات و همکاری‌های همه‌جانبه با اقلیم کردستان عراق به‌ویژه در بخش‌های صنعتی، دانشگاهی، کشاورزی، گردشگری، معادن، تجارت و مبادلات مرزی مدنظر استانداری کردستان قرار دارد. استفاده بهینه از ظرفیت مرز با کاهش موانع موجود و تقویت روابط اقتصادی با اقلیم کردستان عراق در دستور کار است. به این بهانه به استان‌های مرزی و مهم‌ترین ویژگی آنها نگاهی انداخته‌ایم. ۷

۷ استان کردنشین ایران و عراق چه دارند؟ + اینفوگرافی | جزئیات نشست در ایران

به گزارش ایرنا، از مهم‌ترین دستاوردهای این نشست، امضای ۱۲ تفاهم‌نامه همکاری در حوزه‌های متنوع اقتصادی، گردشگری، فرهنگی، حمل و نقل و تبادل دانش بود این تفاهم‌نامه‌ها نه صرفاً برگه‌هایی رسمی، بلکه نقشه راهی برای حرکت به سوی آینده‌ای روشن‌تر هستند؛ آینده‌ای که در آن تجارت مشترک رونق می‌گیرد، بازارچه‌های مرزی احیا می‌شوند، گردشگری سلامت جان دوباره می‌گیرد و دانشجویان دو سوی مرز در دانشگاه‌های یکدیگر به تحصیل می‌پردازند.

یکی از محورهای کلیدی مطرح‌شده در نشست سنندج، منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان بود. استاندار کردستان به‌درستی از این منطقه به عنوان «بستری استراتژیک» یاد کرد که می‌تواند به یکی از شریان‌های حیاتی اقتصاد منطقه بدل شود. با رسمی شدن و اجرای طرح جامع این منطقه آزاد، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواهند توانست با بهره‌مندی از معافیت‌ها و مزایای اقتصادی، در حوزه‌های مختلفی همچون صنایع، فناوری، گردشگری و تجارت وارد عمل شوند.

در این نشست، بر لزوم تاسیس شرکت‌های حمل و نقل و هواپیمایی مشترک میان اقلیم و استان‌های مرزی ایران تاکید شد. پروازهای مستقیم سنندج-سلیمانیه، سنندج-اربیل و سپس تهران، نه تنها موجب سهولت در جابجایی خواهد شد، بلکه خود محرکی برای رشد گردشگری، به‌ویژه گردشگری سلامت خواهد بود.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها