قائم پناه: بیش از ۲۵ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو هستند

 قائم پناه: بیش از ۲۵ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو هستند

 برنا- گروه اجتماعی؛ معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: بیش از ۲۵ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو هستند؛ انسان‌هایی که هر ساعت چشم‌به‌راه خبری امیدبخش‌اند. روزانه بین ۷ تا ۱۰ نفر از این بیماران به دلیل نرسیدن عضو مناسب، جان خود را از دست می‌دهند.

بیست و یکمین مراسم تقدیر از خانواده‌ها نوعدوست اهداکننده اعضای پیوندی (جشن نفس) چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه باحضور محمد جعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور، مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، سردار تیمور حسینی رئیس پلیس راهور، کتایون نجفی زاده رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان، هنرمندان و خواننده برگزارشد.

به گزارش خبرنگار برنا، محمد جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور در این مراسم اظهار کرد:امسال دهمین سال تأسیس انجمن اهدای عضو ایرانیان است؛ یک دهه تلاش مستمر برای ترویج فرهنگی که حیات می‌بخشد و امید می‌آفریند. ما در بیست و یکمین جشن نفس، آمده‌ایم تا از انسان‌هایی تجلیل کنیم که در میانه مصیبت و درد، تصمیمی گرفتند که تجلی ایثار و نوعدوستی است.

وی افزود:چه کسی می‌تواند عظمت تصمیم خانواده‌های بزرگوار اهداکننده عضو را توصیف کند؟ در لحظاتی که غم از دست دادن عزیزی سراسر وجودشان را فرا گرفته، به یاری همنوع خود شتافته‌اند. این تصمیم، عمیق‌ترین نشانه از درک معنای انسانیت است.

قائم‌پناه ادامه داد: امروز در کشور بیش از ۲۵ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو هستند؛ انسان‌هایی که هر ساعت چشم‌به‌راه خبری امیدبخش‌اند. با این حال، روزانه بین ۷ تا ۱۰ نفر از این بیماران به دلیل نرسیدن عضو مناسب، جان خود را از دست می‌دهند.

وی تصریح کرد: در کشور سالانه حدود ۷ تا ۸ هزار مرگ مغزی اتفاق می‌افتد که از این میان حدود ۳ هزار نفر قابلیت اهدای عضو دارند، اما متأسفانه فقط بخش کوچکی از این ظرفیت بالفعل می‌شود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۸ هزار پیوند قرنیه انجام شد، اما این آمار در سال ۱۴۰۳ به حدود ۴ هزار مورد کاهش یافته است. دلیل این کاهش، نبود نظام قانونی رضایت‌گیری مؤثر از بانک چشم در برخی استان‌هاست. امیدوارم این موضوع به‌صورت جدی پیگیری شود، چرا که بافت قرنیه می‌تواند نور را به چشمان بسیاری بازگرداند.

وی با اشاره به دستاورد‌های نظام سلامت کشور افزود: پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است. فتوای تاریخی حضرت امام (ره) در سال ۶۸ و تأیید مقام معظم رهبری و سایر مراجع تقلید، مسیر این فعالیت را هموار کرده است. ایران در برخی شاخص‌ها همچون پیوند کلیه در جایگاه برجسته‌ای در منطقه قرار دارد و رشد ۷۰ درصدی شاخص اهدای عضو نشان‌دهنده افزایش آگاهی مردم است.

قائم‌پناه بیان کرد: پیوند کلیه نه‌تنها کیفیت زندگی بیماران را بهبود می‌بخشد، بلکه آنها را به چرخه کار و تولید بازمی‌گرداند و هزینه‌های درمان را کاهش می‌دهد. برآورد‌ها نشان می‌دهد که اهدای عضو می‌تواند سالانه صد‌ها میلیارد تومان صرفه‌جویی اقتصادی برای کشور داشته باشد.

وی گفت: دولت خود را متعهد می‌داند از خانواده‌های اهداکننده عضو حمایت کرده و زیرساخت‌های پیوند را تقویت کند. البته ترویج فرهنگ اهدای عضو تنها بر دوش دولت نیست؛ آموزش، رسانه، نهاد‌های فرهنگی و هنرمندان نیز باید در این مسیر نقش‌آفرین باشند. ما باید با گفتمان‌سازی و رفع شبهات، مسیر تصمیم‌گیری آگاهانه مردم را هموار کنیم.

انتهای پیام/

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها