وزیر کشور: سوم خرداد، نماد پیروزی و مقاومت ملت ایران است

 وزیر کشور: سوم خرداد، نماد پیروزی و مقاومت ملت ایران است

 برنا - گروه سیاسی: وزیر کشور گفت: دشمنان تصور می‌کردند با یک یورش کوچک، خوزستان را تصرف کرده و جمهوری اسلامی را ساقط می‌کنند؛ اما پس از عملیات‌های فتح‌المبین و بیت‌المقدس، در سوم خرداد تمامی اهدافشان نابود شد.

به گزارش خبرگزاری برنا، اسکندر مومنی، وزیر کشور، صبح امروز (پنجشنبه ۱ خرداد) ، در دومین کنگره ملی شهدای سپاه پاسداران استان مازندران با اشاره به سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار داشت: در آستانه سوم خرداد، روز مقاومت و پیروزی هستیم؛ روزی که نقطه‌عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود و شکست دشمن بعثی را به‌طور کامل آشکار ساخت.

وی با اشاره به تحولات آغازین انقلاب اسلامی گفت: دشمن در شرایطی که نظام مقدس جمهوری اسلامی در حال تثبیت و کشور با چالش‌هایی در داخل و مرزها مواجه بود، بخش‌هایی از خاک ایران را اشغال کرد. هدف نهایی آن‌ها، الحاق خوزستان به عراق و شکست جمهوری اسلامی بود. تصور می‌کردند با یک یورش کوچک، خوزستان را تصرف کرده و جمهوری اسلامی را ساقط می‌کنند. اما پس از عملیات‌های فتح‌المبین و بیت‌المقدس، در سوم خرداد تمامی اهدافشان نابود شد.

وزیر کشور با تأکید بر نقش رهبری و همبستگی ملت ایران در این پیروزی اظهار داشت: دشمن همه چیز را محاسبه کرده بود، جز اراده و روحیه شهادت‌طلبانه ملت ایران، هدایت امام راحل، و عنایت الهی. این عوامل، کشور را به پیروزی رساند.

نقش برجسته لشکر ۲۵ کربلا و مازندران در دفاع مقدس

مومنی با اشاره به نقش پررنگ استان مازندران در جنگ تحمیلی، تصریح کرد: لشکر ویژه ۲۵ کربلا، یکی از ستون‌های اصلی دفاع مقدس بود. این لشکر که به‌عنوان خط‌شکن و فاتح فاو شناخته شد، در تمامی عملیات‌ها نقش کلیدی ایفا کرد. بدون حضور این لشکر، هیچ عملیات مهمی شکل نگرفت.

وی افزود: نقش استان مازندران در سازماندهی یگان‌های رزمی شمال کشور غیرقابل‌انکار است. یگان‌های رزم این استان که با محوریت لشکر ۲۵ کربلا شکل گرفتند، تأثیری عمیق در معادلات جنگ داشتند. فرماندهان برجسته‌ای از این منطقه در عملیات‌های مختلف نقش‌آفرینی کردند.

وزیر کشور ضمن گرامیداشت یاد شهدای استان مازندران، بیان کرد: مردم این خطه، از خط مقدم تا شهرها و روستاها، در طول دوران جنگ نقش آفرین بودند. بطور کلی مازندران قهرمان از همه حوادث کشور سربلند بیرون آمد.

نقش جهاد سازندگی و علمای مازندران در دفاع مقدس

وی با تأکید بر نقش سنگرسازان بی‌سنگر استان مازندران، خاطرنشان کرد: مجاهدان این استان، جاده‌ها و سنگرها را در شرایط سخت می‌ساختند و سهم بزرگی در دفاع مقدس داشتند. همچنین علما و روحانیون مازندران نقش بی‌بدیلی در بسیج مردمی و هدایت رزمندگان ایفا کردند.

وی افزود: همبستگی و وفاقی که میان مردم، از مادران و خواهران گرفته تا رزمندگان خط مقدم شکل گرفت، عامل مهمی در پیروزی ملت ایران بود. این همدلی و ایثار، تاریخی ماندگار را رقم زد.

تقدیر از خانواده شهدا و ایثارگران

مومنی با تجلیل از صبر خانواده‌های شهدا و استقامت جانبازان و ایثارگران، بیان کرد: اگر رشادت‌های این عزیزان نبود، سرنوشت کشور نامعلوم بود. استان مازندران نه‌تنها در دوران دفاع مقدس، بلکه در جبهه مدافعان حرم نیز حضوری پررنگ داشت. شهدای خان‌طومان و نبردهای مختلف، سندی بر این نقش تأثیرگذار هستند.

وی در پایان با تقدیر از فرماندهان سپاه و برگزارکنندگان این کنگره بزرگ افزود: شهدا رفتند، اما وظیفه ما روشن نگه داشتن مسیر آن‌ها برای نسل‌های آینده است. باید یاد شهدا را زنده نگه داریم و از رزمندگان و ایثارگرانی که پایه‌گذار آن دوران بودند، تجلیل کنیم.

در پایان این مراسم، از دست اندرکاران برگزاری دومین کنگره ملی شهدای مازندران تجلیل شد.

انتهای پیام

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها