طرح جدید کمیسیون اروپایی برای مقابله با هجوم مهاجران

 طرح جدید کمیسیون اروپایی برای مقابله با هجوم مهاجران

  نمایندگان پارلمان اروپا و دولت‌های عضو این اتحادیه در تداوم سیاست‌های سختگیرانه خود علیه پناهندگان بر سر راه اندازی سیستم ورود الکترونیکی جدید به منظور مقابله با هجوم مهاجران توافق کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اتحادیه اروپا و بسیاری از اعضای این اتحادیه همچنان به سیاست های سختگیرانه خود علیه پناهندگان ادامه داده و برای مهار هجوم این گروه به این منطقه طرح هایی را در دستور کار قرار می دهند.

ان تی وی آلمان در گزارشی نوشت: در همین راستا اتحادیه اروپا در حال برنامه‌ریزی یک سیستم ورود الکترونیکی جدید است. این سیستم، مهاجرت نامنظم را بهتر کنترل کرده و جعل هویت را دشوارتر می‌سازد.

طبق بیانیه‌ای، نمایندگان پارلمان اروپا و دولت‌های کشورهای عضو این اتحادیه در بروکسل بر سر راه‌اندازی تدریجی سیستم ورود/خروج (EES) توافق کردند. این سیستم به طور خودکار ورود یا خروج شهروندان غیر اتحادیه اروپا به یک کشور عضو را با استفاده از داده‌های بیومتریک مانند اثر انگشت و تصاویر چهره ثبت می‌کند.

این پایگاه داده، از جمله نشان می‌دهد که آیا افراد بیش از مدت مجاز در منطقه شنگن اقامت دارند یا خیر. به این ترتیب کشورهای عضو به داده‌های سفر و وضعیت اقامت اتباع کشورهای ثالث به صورت بلادرنگ دسترسی خواهند داشت. برای این منظور یک مرحله مقدماتی شش ماهه برنامه‌ریزی شده است. بر این اساس برای دو ماه اول، به کشورها اجازه داده می‌شود که سیستم را بدون داده‌های بیومتریک اداره کنند. از ماه سوم، حداقل 35 درصد از عبور از مرزها باید از طریق سیستم جدید انجام شود. انتظار می‌رود روند تغییر کامل حداکثر ظرف شش ماه انجام شود.

افزایش اخراج‌ها به یونان در دستورکار دولت آلمان

رسانه های آلمانی همچنین گزارش دادند که دولت آلمان در حال برنامه‌ریزی برای افزایش اخراج‌های پناهندگان به یونان است، هرچند سازمان‌های غیردولتی شرایط مهاجران در آنجا را غیرقابل تحمل می‌دانند.

روند اخراج‌ پناهندگان به یونان در سال‌های اخیر بسیار بحث‌برانگیز بوده و در مقیاس وسیعی انجام نشده است: سازمان‌های حقوق بشری از وضعیت اسفبار پناهندگان در آنجا و سیستم فاجعه‌بار پناهندگی انتقاد کرده‌اند.

با این حال، ظاهراً دولت فدرال جدید آلمان در حال برنامه‌ریزی برای بازگرداندن پناهندگان بیشتر به یونان است.

این رویه قرار است پناهندگانی را که به عنوان واجد شرایط حمایت در یونان ثبت نام شده‌اند، تحت تأثیر قرار دهد. همچنین این مسئله مد نظر قرار گرفته که اگر افراد تحت تاثیر این طرح علیرغم درخواست، آلمان را ترک نکنند، مزایای اجتماعی آنها کاهش یافته یا به طور کامل حذف شود.

این مسئله در نامه‌ای از وزارت کشور فدرال آلمان به ایالت‌های فدرال بیان شده است که در اوایل ماه مه به این مناطق ارسال شده و در اختیار برخی رسانه های آلمانی قرار گرفته است.

بر اساس نامه‌ای از برند کروسر، وزیر کشور آلمان، به وزرای ایالتی ایالت‌های فدرال مسئول بازگشت‌ها، اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان (BAMF) در آینده دوباره اجازه اخراج پناهجویان به یونان را خواهد داد.

این اقدام در درجه اول باید مردان جوان و مجردی را که سالم و قادر به کار هستند، تحت تأثیر قرار دهد.

در 16 آوریل سل جاری میلادی دادگاه اداری فدرال حکم داد که اخراج مهاجران مجرد، سالم و دارای توانایی جسمی به یونان مجاز است.

این دادگاه در لایپزیگ حکم داد که با وجود کاستی‌های موجود در سیستم پذیرش یونان، این گروه از افراد در این کشور در معرض خطر سختی‌های شدید قرار ندارند. بنابراین، دادگاه شکایات یک مرد بدون تابعیت از شمال نوار غزه و یک تبعه سومالی در این مورد را رد کرد.

یونان پذیرش پناهندگان از آلمان را رد می‌کند

البته دولت آلمان ممکن است نتواند برنامه‌های خود در این زمینه را به این راحتی اجرا کند. دولت یونان با این طرح مخالف است و نمی‌خواهد هیچ پناهنده‌ای را پس بگیرد. این موضوع پس از تصمیم دادگاه لایپزیگ به صراحت اعلام شد.

ماکیس وُریدیس، وزیر مهاجرت یونان در آن زمان در رد این طرح گفت که چنین بازگشتی در شرایط فعلی منتفی است. وُریدیس گفت: تا زمانی که تقسیم عادلانه‌ای از بار مسئولیت این مسئله در اتحادیه اروپا وجود نداشته باشد، یونان هیچ بازگشتی را نخواهد پذیرفت.

اما به نظر می‌رسد وزارت کشور فدرال آلمان برای اجرای این امر آماده شده است. این وزارتخانه اعلام کرده که با شرکای یونانی خود برای تضمین یک مکانیسم قوی بازگشت به وطن همکاری خواهد کرد.

فریدریش مرتس، صدر اعظم آلمان هم اخیراً در جریان سفر کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان، به برلین، به صراحت اعلام کرد: مهاجرت ثانویه از یونان به آلمان باید کاهش یابد.

توافق اتریش و فرانسه برای تشدید اخراج‌ها

در تداوم سیاست های سختگیرانه کشورهای اروپایی در قبال پناهجویان همچنین در دیداری که روز دوشنبه بین گرهارد کارنر، وزیر کشور اتریش و برونو ریتیلاو، همتای فرانسوی‌اش در پاریس برگزار شد، مراکز بازگشت در کشورهای ثالث و اخراج به افغانستان محور بحث‌ها بود.

کارنر پس از آن اعلام کرد: یک سیاست پناهندگی سختگیرانه و منصفانه مستلزم اخراج نیز هست. اتریش و فرانسه در اینجا با آلمان همکاری می‌کنند تا اخراج به افغانستان را نیز ممکن سازند.

طبق بیانیه مطبوعاتی وزارت کشور اتریش هر دو وزیر کشور همچنین اظهار داشتند که پیمان مشترک پناهندگی و مهاجرت اتحادیه اروپا باید به سرعت اجرا شود. در این بیانیه آمده است: در برخی مناطق، اقدامات تقویتی بیشتر ضروری است. هر دو کشور همچنین از نیاز فوری به مراکز بازگشت در کشورهای ثالث حمایت کردند.

طبق یک بیانیه مطبوعاتی، دیداری بین کلودیا پلاکولم، وزیر امور اروپا و همتای فرانسوی‌اش بنجامین حداد در پاریس بر مبارزه با رادیکالیسم، یهودستیزی و نفرت‌پراکنی آنلاین متمرکز بود. اتریش و فرانسه قصد دارند ابتکار مشترکی را برای نشست آتی شورای اتحادیه اروپا در بروکسل آغاز کنند.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها