شیلات و آبزی‌پروری در قشم ظرفیتی بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری و تولید

شیلات و آبزی‌پروری در قشم ظرفیتی بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری و تولید

 قشم - ایرنا - بزرگ‌ترین جزیره ایرانی خلیج‌فارس از لحاظ وجود ذخایر ارزشمند آبزیان یکی از نمعت‌های مهم طبیعی برای کشور محسوب می شود و صنعت شیلات و صیادی که از قدیمی‌ترین راه‌های درآمد مردم جامعه محلی بوده و سازمان منطقه آزاد نیز به آن توجه ویژه‌ای دارد با توجه به مجاورت قشم با ساحل و دریا ظرفیتی بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری و تولید در نگین خلیج‌فارس است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شیلات در جزیره قشم یک گذشته تمدنی و تاریخی دارد که از دیرباز معیشت مردم ساحل‌نشین آن به واسطه زندگی در کنار آب‌های فیروزه‌ای خلیج‌فارس و خوان بی منت الهی به دریا و صید و صیادی گره خورده است.

با پیشرفت علوم و دانش بشری و رشد جمعیت مبحث تولید آبزیان پرورشی برای پاسخگویی به نیاز غذایی جامعه و کاهش فشار بر ذخایر آبزیان بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.

اکنون مردم قشم دیگر به جای تور و قلاب دارای قفس های پیشرفته پرورش ماهیان دریایی هستند و به جای صید میگوهای وحشی به تکثیر و پرورش متراکم و دانش بنیان انواع گونه های تجاری میگو رسیده اند.

شیلات و آبزی‌پروری در قشم ظرفیتی بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری و تولید

این جزیره با دارا بودن یک‌ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع خط ساحلی و اقلیمی بی نظیر، زیرساختی خدادادی در مبحث پرورش میگو دارد به نحوی که در حال حاضر این صنعت رو به رشد در سال ۱۴۰۳ با رشدی ۱۳۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ موفق به تولید پنج هزار و ۵۰ تُن میگوی پرورشی، شده است که علاوه بر بازار داخلی عمده این تولیدات به بازارهای هدف بین المللی صادر شده است.

درحال حاضر یک‌هزار هکتار از اراضی مستعد جزیره قشم زیر کشت میگو قرار دارد که به لطف تعریف نظام توسعه و تجهیز زیرساخت و رویکرد حمایتی و تسهیل‌گرانه سازمان منطقه آزادقشم نوید تولید ۱۲ هزار و ۵۰۰ تُن ۱۲۵۰۰ میگو از این اراضی می رود.

جانمایی سایت‌های تکثیر و پرورش میگو به روش متراکم و دانش بنیان از عمده اقدامات مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم درسال۱۴۰۳ بوده که بالغ بر ۱۰۴ سرمایه‌گذار در بزرگ‌ترین سایت دانش بنیان خاورمیانه به مساحت ۲۰۰ هکتار مشارکت کردند که به این سایت در سال‌جاری کلنگ زنی و افتتاح خواهد شد.

شیلات و آبزی‌پروری در قشم ظرفیتی بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری و تولید

پیش بینی می شود با افتتاح این ۲ سایت میزان ۱۳ هزار تن میگو پرورشی و ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون قطعه لارو میگو وارد بازارهای داخلی وخارجی شود.

همچنین جزیره قشم در مبحث پرورش انواع ماهیان در قفس های دریایی با وجود پهنه‌های دریایی به همراه جانمایی اراضی پشتیبانی فرصتی بی نظیر را فراهم ساخته تا سرمایه‌گذاران علاقمند در این حوزه با طیب خاطر به پرورش این نوع از ماهی بپردازند.

مرغوبیت بستر ساحل آب‌های قشم استقرار قفس ها را ایمن و تضمین کرده است به نحوی که مطالعات بین المللی سواحل و آب‌های این جزیره را بسیار ممتاز و مرغوب اعلام کرده است.

در سال ۱۴۰۳ ماهیان پرورشی در جزیره قشم به میزان سه هزار و ۸۰۰ تُن تولید شد که این میزان تولید مشتمل بر ۳۵ قفس دریایی مستقر در دریا بود که پیش بینی می‌ شود امسال با نصب قفس‌های جدید در دریا تولید ماهیان پرورشی به میزان ۱۲ هزار تُن افزایش یابد.

شیلات و آبزی‌پروری در قشم ظرفیتی بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری و تولید

همچنین در مسیر توسعه تولید ماهیان پرورشی در قفس‌های دریایی پهنه‌ها و اراضی پشتیبانی و اراضی تکثیر بچه ماهی با ظرفت ۳۰ میلیون قطعه پیش بینی و جانمایی شده که سازمان منطقه آزاد قشم هیچ‌گونه محدودیتی از بابت پذیرش سرمایه گذاران این حوزه نخواهد داشت.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم حمایت‌ها و رویکرد تسهیل‌گری این سازمان در کنار سهولت صادرات محصولات تولیدی در گمرکات مستقر در این منطقه آزاد و همچنین نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج‌فارس را از مزایای سرمایه‌گذاری در شیلات این جزیره عنوان می کند.

مریم نوری بالانجی در این زمینه می‌گوید: طی ریل‌گذاری و افق‌های پیش‌بینی شده این جزیره در پنج سال آینده قطب اصلی تولید و صادرات محصولات شیلاتی کشور خواهد بود که سازمان منطقه آزاد قشم موازی با رویکرد تسهیل‌گری در جذب سرمایه‌گذاران و اعطای مجوزها و مشوق‌های متنوع، تامین زیرساخت و تامین اراضی واحدهای تولیدی به دنبال پیاده‌سازی یک الگوی موفق برای حضور فعالین شیلاتی قشم در تجارت جهانی آبزیان باشد.

وی ادامه می دهد: وجود بنادر و گمرکات مستقر در قشم و همچنین انواع معافیت‌های گمرکی در واردات ماشین آلات مورد نیاز صنعت شیلات، قشم را به سرآمد و مقصد نهایی جغرافیای شیلات ایران مبدل کرده است.

مدیر شیلات و ‌کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم توضیح می دهد: این مدیریت در کنار توجه به گونه‌های هدف و اصلی شیلاتی همچون ماهیان پرورشی و انواع میگوهای پرورشی توجه به گونه های خاص را نیز حائز اهمیت می داند و در این راستا جانمایی اراضی و پهنه‌های دریایی ویژه گونه‌های خاص دریایی نظیر خیاردریایی، صدف‌ها، جلبک‌ها و سایر گونه ها را در دسترس برنامه های آینده خود قرار داده است و ضمن دعوت از متقاضیان علاقمند و سرمایه گذاران به فعالیت در این حوزه تمامی آنان از حمایت همه جانبه سازمان منطقه آزاد قشم برخوردار خواهند بود.

وی اضافه می کند: بسته‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در هر ۲ حوزه شیلات و کشاوزی بسیار متنوع و حائز اهمیت بوده به نحوی که سازمان منطقه آزاد قشم در کنار توسعه زیرساخت شیلات و آبزی پروری نگاه ویژه ای به حوزه کشاورزی و دامپروری نیز داشته است که از اهم فعالیت‌ها در حوزه کشاورزی و دامپروری می توان به جانمایی سایت‌های مصوب کشاورزی سازمان اشاره کرد.

نوری بالانجی اظهار کرد: در حال حاضر چندین مجوز در زمینه های تولید قارچ خوراکی، انواع کاکتوس‌ها و میوه‌های گرمسیری، احداث نخلستان ها، گلخانه‌های هیدروپونیک به ویژه تولید دانش بنیان علوفه دامی و طرح گردشگری کشاورزی و شیلاتی صادر شده است.

وی می گوید: در حوزه دامپروری نیز جانمایی اراضی ویژه صورت پذیرفته است که علاقمندان در صنعت دامپروری و حتی پرواربندی به واسطه شناسایی و پیشنهاد گونه‌های سازگار با اقلیم جزیره قشم توسط این مدیریت می توانند در این صنعت از تولید شیر و گوشت تا پرورش گونه‌های تجاری دام و طیور حتی کسب و کار و مشاغل خانگی و خرد اقتصادی از حمایت های همه جانبه مدیریت شیلات و کشاورزی منطقه آزاد قشم بهره‌مند شوند.

به راستی که جزیره قشم سرزمین فرصت های طلایی است که به واسطه موقعیت جغرافیایی و به همت سازمان منطقه آزاد قشم بهشتی پیش روی علاقمندان شیلات و آبزی پروری قرار داده شده تا با سفر به این جزیره جهانی ضمن بازدید از بسته‌های متنوع سرمایه‌گذاری مدیریت شیلات و کشاورزی از نزدیک نظاره گر زیرساخت و امکانات صنعت شیلات و آبزی‌ پروری باشند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار