به گزارش روز یکشنبه ایرنا از نشریه گلوبال تایمز، این نهاد چینی در بیانیه خود اعلام کرد: نتایج بررسیها نشان میدهد که واردات این ماده از چهار منطقه یادشده باعث وارد آمدن آسیب جدی به صنعت داخلی تولید ترموپلاستیک در چین شده است و رابطه مستقیمی میان دامپینگ (بازارشکنی یا به عبارتی قیمتشکنی) و این آسیب وجود دارد.
در این بیانیه آمده است: «وزارت بازرگانی چین در دیماه ۱۴۰۲ بر اساس تحقیقات اولیه اعلام کرد که دامپینگ درحال وقوع است و از تاریخ چهارم بهمن ۱۴۰۲ (۲۴ ژانویه) اقدامات اولیه ضد دامپینگ به شکل سپردهگذاری ضمانتی برای واردکنندگان اجرایی شده است.»
این نهاد چینی در ادامه خاطرنشان کرد: دولت پکن تعرفه ۷۴.۹ درصدی برای وارادت از آمریکا در نظر گرفته و در ادامه اتحادیه اروپا نیز مشمول ۳۴.۵ درصد تعرفه شده است.
چین علاوه بر این بر واردات ژاپن بهجز شرکت آساهی کاسِی (Asahi Kasei) تعرفهای معادل ۳۵.۵ درصد و برای تایوان هم به جز شرکتهای «فارموسا پلاستیک» (Formosa Plastics) و «پلیپلاستیک تایوان» (Polyplastics Taiwan) تعرفه ۳۲.۶ درصدی اعمال کرده است.
چین به ترتیب برای شرکت آساهی کاسِی ژاپن، شرکتهای فارموسا پلاستیک و پلیپلاستیک تایوان به ترتیب ۲۴.۵ درصد، چهار درصد و ۳.۸ درصد تعرفه در نظر گرفته است.
ضد دامپینگ (Anti-Dumping) به مجموعهای از اقدامات و سیاستها گفته میشود که یک کشور برای جلوگیری از ورود کالاهایی با قیمتهای غیرمنصفانه و پایینتر از قیمت واقعی بازار (دامپینگ) از دیگر کشورها اتخاذ میکند.
«کوپلیمر پلیفرمالدهید»یا «پلیمرهای ترموپلاستیک با عملکرد بالا» مواد پیشرفتهای هستند که در شرایط سخت صنعتی و فناوریهای نوین در تولید انواع قطعات خودرو، لوازم الکترونیکی و الکتریکی، ماشینآلات صنعتی و بسیاری از محصولات مصرفی روزمره استفاده میشوند؛ جایی که پلاستیکهای معمولی پاسخگو نیستند.
وزارت بازرگانی چین تاکید کرده است که کوپلیمرهای پلیفرمالدهید میتوانند تا حدودی جایگزین فلزاتی مانند مس و روی شوند و در قطعات خودرو، تجهیزات الکترونیکی و دستگاههای پزشکی کاربرد دارند.
این بیانیه در حالی منتشر میشود که چندی پیش دولتهای آمریکا و چین به یک توافق موقت ۹۰ روزه برای کاهش تعرفه های تجاری دست یافته اند. همچنین کشورهای عضو مجمع همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) هشدار دادند که نظام تجارت جهانی با چالشهای بنیادی روبهرو است.