پیام کشورهای حوزه خلیج فارس به ترامپ درباره ایران

  پیام کشورهای حوزه خلیج فارس به ترامپ درباره ایران

  رئیس‌جمهور آمریکا اواخر هفته گذشته به سه کشور حوزه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی، قطر و امارات سفر کرد. این سفر پیام‌های مهمی را در سطح منطقه در بر داشت.

ایسنا: کارشناس مسائل منطقه با بیان این‌که «کشورهای حوزه خلیج فارس برخلاف گذشته رویکرد بسیار مثبتی نسبت به ایران دارند» گفت: به نظر می‌رسد ترامپ این پیام را دریافت کرد و اظهارات تند او علیه ایران ناشی از فشار لابی صهیونیستی بود.

رئیس‌جمهور آمریکا اواخر هفته گذشته به سه کشور حوزه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی، قطر و امارات سفر کرد. این سفر پیام‌های مهمی را در سطح منطقه در بر داشت.

« دونالدترامپ» در جریان این سفر اتهامات بی اساسی علیه ایران مطرح کرد و با ادعاهای مخرب تمام تلاش خود را به کار برد تا موانع و چالش‌های جدید میان ایران و همسایگان ایجاد کند.

رئیس‌جمهور آمریکا در نشست سرمایه‌گذاری عربستان سعودی و آمریکا، در اظهاراتی خصمانه علیه ایران مدعی شد که بزرگ‌ترین نیروی مخرب در خاورمیانه، ایران است، ایران باعث خرابی و ویرانی در یمن، عراق، سوریه،‌ لبنان و دیگر کشورهاست.

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران طی سخنان در واکنش به سخنان ترامپ، بیان کرد: ترامپ مسئولان ایرانی را دزد خواند در حالی که آن‌ها دنیا را غارت می‌کنند و ما را که وجود خود رابرای خدمت به مردم گذاشته‌ایم طوری دیگر جلوه می‌دهند.

رئیس‌جمهور ایران همچنین تاکید کرد: آن‌ها می‌گویند ایران منطقه را ناامن کرده است؛ ما منطقه را نا امن کرده‌ایم یا اسرائیل که با حمایت آمریکا جنایت می‌کند؟ بهترین دانشمندان ما را ترور کردند بعد به ما تروریست می‌گویند. اسرائیل ۶۰ هزار انسان بی‌گناه را به خاک و خون کشید و دم از صلح می‌زنند.

1

دیدار ترامپ و بن سلمان در عربستان

سفر ترامپ به سه کشور حوزه خلیج فارس، بیش‌تر جنبه‌ اقتصادی و مالی داشت

«حسن هانی‌زاده» در گفت‌گو با ایسنا در تحلیل خود از سفر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه اظهار داشت: در واقع سفر ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به سه کشور عربستان، قطر و امارات که نخستین سفر وی در دومین دوره ریاست جمهوری اوست، بیش‌تر جنبه‌های اقتصادی و مالی داشته است؛ با توجه به این‌که آمریکا اکنون در شرایطی است که به لحاظ اقتصادی به‌عنوان بزرگ‌ترین بدهکار خارجی شناخته می‌شود، حجم بدهی‌های ایالات متحده به ۲۴ تریلیون دلار بالغ شده و آمریکا بیش‌ترین حجم بدهی‌های خارجی را در جهان دارد.

وی افزود: بنابراین توجه «دونالد ترامپ» به بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا متمرکز است، به همین دلیل جنبه اقتصادی و مالی برای ترامپ از اهمیت بیش‌تری نسبت به مسائل سیاسی و امنیتی برخوردار است.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: در جریان این سفر ترامپ توانست قرارداد بسیار مهمی با سه کشور ثروتمند حوزه خلیج فارس امضا کند، همچنین عربستان وعده داد تا ۶۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کند و نیز یک توافق‌نامه نظامی میان «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «دونالد ترامپ» به مبلغ ۱۴۲ میلیارد دلار امضا شد که طی آن قرار است ظرف چهار سال آمریکا سلاح پیشرفته در اختیار عربستان قرار دهد.

هانی‌زاده خاطرنشان کرد: مجموع سرمایه‌گذاری این سه کشور حوزه خلیج فارس بالغ بر ۲ تریلیون دلار می‌شود که به نوبه خود بزرگ‌ترین توافق‌نامه اقتصادی میان آمریکا و سه کشور حوزه خلیج فارس محسوب می‌شود که در طول تاریخ بی سابقه بوده است.

2

دیدار امیر قطر و ترامپ

ترامپ قصد دارد مجموعه‌ای علیه ایران در کشورهای منطقه ایجاد کند

وی ادامه داد: علاوه بر این اظهارات متناقض ترامپ در سفر چهار روزه به کشورهای حوزه خلیج فارس نشان می‌دهد ترامپ قصد دارد مجموعه‌ای علیه ایران در کشورهای این منطقه ایجاد کند، از جمله این‌که پیشنهاد تشکیل سامانه دفاعی ضد موشکی را مطرح کرد که طبیعتا در آن اسرائیل نیز شرکت می‌کند، اما با توجه به رویکرد مسالمت‌جویانه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نسبت به ایران، این موضوع مورد موافقت قرار نگرفت در واقع کشورهای عربستان، قطر و امارات نپذیرفتند تا این منظومه دفاع مشترک که در آن اسرائیل نیز مشارکت دارد، تشکیل شود.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین اظهار کرد: بیش‌تر حضور ترامپ در کشورهای حوزه خلیج فارس مسائل اقتصادی بود، همزمان با سفر ترامپ مجله اشپیگل در یک تیتر با معنا نوشت« شیخ دونالد بن ترامپ وارد خلیج فارس شد» این تیتر بسیار پر مفهوم و پرمعنا است که نشان می‌دهد مساله خلیج فارس برای جهان مهم است؛ اکنون نیز با این سفر ترامپ خود را عضو و جزو کشورهای خلیج فارس تلقی می‌کند و از این جهت مهم است.

هانی‌زاده افزود: از سوی دیگر ضمن این‌که اظهارات نسنجیده، غیرسیاسی و کاملا تهاجمی که ترامپ نسبت به ایران داشت در شرایطی است که کشورهای عرب در تلاش هستند دیدگاه ایران و آمریکا را به یکدیگر نزدیک کنند تا تنش میان این دو به حداقل برسد زیرا افزایش تنش میان ایران و آمریکا برد امنیت در این منطقه را با مشکل مواجه می‌کند. درواقع کشورهای حوزه خلیج فارس نیز تمایل دارند مذاکراتی که میان ایران و آمریکا در جریان است به سرانجام مطلوبی برسد.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد ترامپ این پیام کشورهای حوزه خلیج فارس را دریافت کرد؛ ضمن این‌که اظهارات تند او علیه ایران ناشی از فشار لابی صهیونیستی است؛ زیرا معمولا نخستین سفر روسای جمهور آمریکا به اراضی اشغالی انجام می‌شود، اما اکنون چنین اتفاقی نیفتاد و این مساله موجب رنجش سران رژیم صهیونیستی شد به همین دلیل باید به نوعی وانمود می‌کرد که به لابی صهیونیستی نیز توجه دارد.

3

دیدار ترامپ و محمد بن زاید رییس امارات

کشورهای حوزه خلیج فارس برخلاف گذشته رویکرد بسیار مثبتی نسبت به ایران دارند

این کارشناس مسائل منطقه در ادامه بیان کرد: چه بسا این سفر می‌تواند برای ایران نیز مفید باشد زیرا کشورهای حوزه خلیج فارس برخلاف گذشته رویکرد بسیار مثبتی نسبت به ایران دارند و از ترامپ خواستند تا به تنش میان آمریکا و ایران پایان دهد، علاوه بر این عربستان با سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام می‌دهد نیازمند حاشیه امن است زیرا سعودی‌ها وارد مرحله جدیدی از مدرنیته و شهرسازی مدرن شده‌اند،‌ به تبع آن قطر و امارات نیز چنین هستند، لذا حرکت کشورهای منطقه می‌تواند موجب شود ترامپ به سمت برقراری رابطه متعادل با ایران از طریق مذاکراتی که اکنون در جریان است، باشد.

هانی‌زاده با بیان اینکه «مذاکرات میان ایران و آمریکا در صورتی که به یک نقطه پایدار برسد نقطه قوت این سفر است»، گفت: در عین حال حضور تخریبی رژیم صهیونیستی در سفر رئیس‌جمهور آمریکا و تحرکات جدید در حوزه مذاکرات نیز جزو نقشه تخریبی آن‌هاست.

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها