داود شهرکی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به عملکرد معاونت بازرسی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان در سال ۱۴۰۳ افزود: با وجود کمبود نیروی بازرسی، نظارت بر واحدهای صنفی، صنعتی و معدنی سیستان و بلوچستان با جدیت ادامه دارد و در حال حاضر ۲۴ تیم ۲ نفره به بازرسی از این واحدها میپردازند.
وی با بیان اینکه به ازای هر ۲ هزار و۴۶۷ واحد صنفی دارای مجوز، یک تیم نظارت و بازرسی وجود دارد، بیان کرد: روزانه به طور میانگین ۱۴۲ واحد صنفی توسط این تیمها بازرسی شدند؛ این در حالیست که ۱۰ درصد از بازرسان طرح تشدید به دلیل گستردگی شرح وظایف اداره کل صمت در شهرستانهای جدیدالتاسیس، در حوزههای دیگری به کارگیری شدند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان عدم جذب نیروی متخصص در سالهای اخیر و تبدیل نیروهای قراردادی به رسمی و پیمانی را از دیگر چالشهای این حوزه برشمرد و تصریح کرد: میانگین ۶ بازرسی در روز برای هر تیم و وجود یک تیم برای هر یکهزار واحد صنفی، باعث شده که سیستم نظارت و بازرسی از نظر کمی نتواند عملکرد قابل قبولی ارائه دهد و هزینه تخلف برای واحدهای صنفی متخلف پایین باشد.
وی با اشاره به تشکیل هفت هزار و ۷۱ پرونده تخلفاتی در سال ۱۴۰۳ گفت: از این تعداد پنج هزار و ۹۷۴ مورد تخلف صنفی و یک هزار و ۹۷ مورد مربوط به قاچاق کالا و خدمات بوده که رسیدگی و تشکیل پرونده برای هر یک از این تخلفات نیاز به کار و زمان متفاوت دارد.
نظارت بر انبارها و مراکز نگهداری کالا
شهرکی به اقدامات انجام شده در حوزه نظارت بر انبارها و مراکز نگهداری کالا اشاره کرد و افزود: مطابق قانون مبارزه با قاچاق کالا، ثبت سند در سامانه جامع انبارها برای همه کالاها اجباری است. در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۹۳ هزار رسید (ورودی) و یک میلیون و ۱۷۵ هزار حواله (خروجی) در این سامانه ثبت شده است.
وی با بیان اینکه نظارت بر انبارها به صورت نوبه ای و یا در قالب گشت مشترک با سایر دستگاهها انجام میشود، ادامه داد: در هنگام بازرسی، آخرین استعلامات از سامانههای مربوطه انجام و واحدهایی که عملکرد نامطلوبی دارند، منجر به تشکیل پرونده میشوند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تاکید کرد: نظارت و بازرسی مستمر و دقیق بر واحدهای صنفی، یکی از اولویتهای اصلی این ادارهکل در راستای حمایت از حقوق مصرفکنندگان و ارائه خدمات با کیفیت است.
به گزارش ایرنا، استان مرزی سیستان و بلوچستان بهعنوان دومین استان پهناور کشور ۱۱.۴ درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده و بیش از سه میلیون و ۳۷۵ هزار نفر جمعیت دارد.