به گزارش ایرنا، در دل ماههای محرم و صفر، هر کوی و برزنی با نغمههای عاشورایی میلرزد و هر گوشهای از سرزمین ایران، روایتگر حماسه عاشورا و رشادتهای شهدای کربلاست و این بار، در روستای الوسجرد از توابع شهرستان ساوه، سوگواره تعزیه با حضور عاشقان اهل بیت (ع)، جان میگیرد.
تعزیه، هنر آئینی دیرینهای است که ریشه در فرهنگ غنی و مذهبی ایران دارد و همواره در تاریخ، زبان گویای دلهای عاشق و مؤمن بوده است و این هنر در عصر پیش از تلویزیون و سینما، بهعنوان نخستین رسانهای که احساسات مردم را به تصویر میکشید، جایگاهی ویژه داشت.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه روز سه شنبه در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: تعزیه با نمایش بینظیر حماسه کربلا، نهتنها تاریخ اسلام بلکه معنویت و ایمان را نیز در دلهای مردم میکاشت.
احمد جوانمرد با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد این هنر گفت: تعزیه هنری است که پیوندی عمیق با ایمان و باورهای دینی دارد و توانسته است در طول تاریخ، مردم را با مفاهیم عاشورا و فرهنگ ایثار آشنا کند.
وی اظهار کرد: امسال سوگواره تعزیه ساوه با شکوهی هرچه تمامتر در تکیه تاریخی روستا الوسجرد برگزار و، گروههای تعزیهخوان از سراسر شهرستان ساوه در بخشهای مختلف، بهویژه در مجالس شهادت سربازان کربلا، رقابت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه این رقابت نه تنها نمایشگر هنر تعزیه، بلکه تجلیگر تعهد و ایمان مردم به ارزشهای عاشورا و شهادت است افزود که تعزیه در روستای الوسجرد، نه تنها فرصتی برای بازسازی این سنت تاریخی است، بلکه در راستای تقویت و ترویج ارزشهای دینی و اسلامی نیز گام بزرگی محسوب میشود.
جوانمرد با اشاره به ظرفیتهای ویژه این روستا در برگزاری مراسم تعزیه، ابراز امیدواری کرد که سوگواره امسال با کیفیتی بینظیر برگزار شود و این منطقه بهعنوان یکی از قطبهای هنر تعزیه در کشور شناخته شود.
وی خاطر نشان کرد: ویژگی متمایز تعزیه در این است که برخلاف دیگر هنرها، پیوندی خاص با مردم دارد و بهویژه در تعزیهخوانیها، نهتنها هنرمندان بلکه مردم نیز با شوری وصفناپذیر در این نمایشها حضور مییابند و در اتحاد و همبستگی، یاد و خاطره شهدای کربلا را زنده نگه میدارند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه گفت: این هنر، بهویژه در سوگواره تعزیه روستای الوسجرد، فرصتی است برای ایجاد همبستگی میان مردم و تقویت حس وحدت میان مؤمنان، زیرا هر حرکت، هر واژه و هر صدای تعزیهخوانان، گویی طنین یک دل واحد است که در برابر ظلم و فساد ایستاده است.
بهطور کلی، تعزیه در ساوه ، نه تنها یک آیین مذهبی است، بلکه یک حرکت فرهنگی است که بهواسطه آن، نسلهای آینده نیز میتوانند با یکی از پررنگترین بخشهای تاریخ اسلام شوند و آن را در دلهای خود زنده نگه دارند و آن را به نسلهای بعدی منتقل کنند.
بیش از ۱۹۰ هیات ثبت شده و ۱۰۰ هیات در حال در ثبت در ساوه وجود دارد که عاشقان اهل بیت عصمت و طهار (ع) در قالب این هیات ها همه ساله آیین های ماه محرم را گرامی می دارند.