به گزارش دریافتی ایرنا، رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس دوشنبه در این زمینه توضیح داد: کمباینداران فارسی از فروردین تا شهریور، گندم، جو و کلزا را برداشت میکنند و در پاییز به سراغ برنج و ذرت دانهای میروند. هدف ما کاهش تلفات برداشت و افزایش بهرهوری است.
مجتبی دهقانپور افزود: تلفات برداشت با کمباین در سال گذشته به ۲.۳۱ درصد رسید که چهار درصد کاهش یافت. این بهبود، بازگشت ۲ هزار تن گندم به چرخه تولید را ممکن کرد.
رقمهای طلایی مکانیزاسیون
وی ادامه داد: در سال گذشته ضریب مکانیزاسیون در استان فارس از ۲.۶۱ به ۲.۷۵ اسب بخار در هکتار افزایش داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه تجهیز و نوسازی ادوات و ماشین آلات نقش بسزایی در این زمینه داشته است، گفت: در همین جهت توزیع ۸۱ دستگاه کمباین غلات، ۱۴۵دستگاه تیلر جدید و ۱۵۳۳ دستگاه تراکتور صورت گرفته است.
دهقانپور افزود: در سال گذشته چهار هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون در اختیار متقاضیان قرار گرفت که جذب ۱۰۰ درصدی این اعتبار منجر به کسب رتبه اول این سازمان در بین سازمان های همتای خود از نظر مبلغ جذب شد.
ارتقای درجه مکانیزاسیون در سال زراعی جاری
اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای درجه مکانیزاسیون در سال زراعی جاری از دیگر مواردی بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به آن اشاره کرد و گفت: کشت بر روی پشته در سطح ۳۲ هزار هکتار، کشت کف کار در سطح ۷۴هزار هکتار و کشاورزی حفاظتی قریب به ۵۶ هزار هکتارتوسعه یافت.
وی افزود: ارتقای درجه مکانیزاسیون کشت گندم آبی از ۷۸ درصد به ۸۲.۷ درصد، گندم دیم از ۶۷ درصد به ۷۱.۵ درصد و ارتقاء درجه مکانیزاسیون پنبه از ۶۵ درصد به ۸۵.۸ درصد از جمله دستاوردهای این سازمان است
انقلابی در مدیریت سوخت
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس از راهاندازی سامانه GPS و فلومتری خبر داد و توضیح داد: این سامانه مصرف سوخت تراکتورها را محاسبه میکند. تاکنون سه هزار و ۴۰۰ دستگاه مجهز شدهاند.