50 غذای پیشنهادی عالی و مقوی برای افطاری و مهمانی ها که می توانید درست کنید

50 غذای پیشنهادی عالی و مقوی برای افطاری و مهمانی ها که می توانید درست کنید
  ساعدنیوز: در این مقاله از سرویس آشپزی می‌توانید با منو غذایی ماه رمضان و بهترین غذاهای مناسب افطار و سحری به علاوه لیست دسرهای ماه رمضانی آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد انواع غذا برای ماه رمضان پاسخ خواهیم داد.

به گزارش سرویس آشپزی ساعدنیوز، ماه رمضان غذا چی درست کنیم؟ بهترین پیشنهاد افطار برای شب‌های ماه رمضان چیست؟ آیا چیزی در مورد لیست غذاهای پیشنهادی ماه رمضان می‌دانید؟ بهترین غذاهای سبک و مقوی مخصوص افطار کدام غذاها هستند؟ بیشتر خانواده‌هایی که روزه می‌گیرند و یا برای افطار مهمان دعوت می‌کنند دائم به این موضوع فکر می‌کنند که غذا برای افطار چی درست کنم و کدام غذاهای مناسب سحری خوشمزه‌تر و مفیدتر هستند؟

لیست غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری

ماه رمضان غذا چی درست کنیم که خوردن آن در سحری راحت باشد؟ بهترین غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری چیست؟ معمولاً خوردن سحری برای روزه‌داران آن هم زمانی که آفتاب هنوز طلوع نکرده کمی چالش برانگیز و سخت است. در واقع شما باید برای وعده سحری غذاهایی را انتخاب کنید که بسیار مقوی باشند و انرژی بدن شما را در طول روز تأمین کنند.

اما آیا می‌دانید بهترین غذاهای مناسب سحری چه غذاهایی هستند؟ ممکن است از خودتان بپرسید که اولین سحری چی درست کنم که انگیزه و اشتهای اعضای خانواده برای روزه‌داری بیشتر شود؟ کدام غذاها برای وعده سحری در ماه رمضان مناسب هستند و می‌توانند بدن ما را برای چندین ساعت غذا نخوردن آماده کنند؟ در ادامه این بخش می‌توانید با چند پیشنهاد خوشمزه برای آماده کردن منو غذایی ماه رمضان در سحری آشنا شوید.

آلبالو پلو

«آلبالو پلو» از خوشمزه‌ترین غذاهای پیشنهادی ماه رمضان و از پلوهای ایرانی مجلسی است که هواداران فراوانی دارد. جالب است بدانید یکی از راهکارهای قدیمی‌ها برای پیشگیری از گرمازدگی خوردن آلبالو پلو در روزهای گرم تابستان بود.

درست کردن این غذا در هر فصلی امکان پذیر است. تنها لازم است از قبل کمی آلبالوی یخ زده در فریزر داشته باشید، آن وقت می‌توانید این غذای خوشمزه را برای سحری آماده کنید.

آلبالو پلو

خورش بامیه

«خورش بامیه» یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مناسب سحری است که هم با گوشت و هم با مرغ تهیه می‌شود. طبع بامیه سرد و تر است. به همین دلیل یک غذای ایرانی مناسب در فصل تابستان برای پیشگیری از گرمازدگی است. در ماه رمضان هم جلوی عطش و تشنگی را می‌گیرد.

بامیه یکی از مغذی‌ترین انواع سبزیجات و سرشار از کلسیم است. به همین خاطر استفاده از آن به صورت انواع خوراک و خورشت برای کودکان در حال رشد و سالمندان برای رشد و تقویت استخوان‌ها و درمان پوکی استخوان بسیار مفید است.

خورش پیچاق قیمه

«خورش پیچاق قیمه» از جمله خورش‌های مشهور استان اردبیل و البته مشهورترین غذای نذری اردبیلی‌ها در ایام محرم و ماه رمضان است. این غذای ایرانی خوشمزه که به «خورش بادام آذری» هم مشهور است با برنج سرو می‌شود و به جز غذای نذری، برای طبخ در تمام ایام سال گزینه مناسبی برای ناهار و شام است.

خورش لوبیا چیتی

یکی از خوشمزه‌ترین خورشت‌هایی که شاید خیلی از افراد طعم آن را نچشیده باشند، «خورشت لوبیا چیتی» است. این غذا برای سحری طعم بسیار لذیذ و متفاوتی دارد و درست کردن آن بسیار ساده است. به همین دلیل بهتر است برای یک بار هم شده این غذای خوشمزه را درست کنید و از مزه لذیذ آن در کنار خانواده لذت ببرید.

خورشت کنگر

«خورشت کنگر» یکی از پرخاصیت‌ترین غذاهای ایرانی و از غذاهای مناسب سحری است که بیشتر در کرمانشاه و ارومیه طبخ می‌شود. این غذا با استفاده از سبزی‌های معطر، گوشت و کنگر آماده می‌شود و در کنار طعم فوق‌العاده خوشمزه‌ای که دارد، بسیار سالم و مقوی است.

معمولاً خورشت کنگر با گوشت تهیه می‌شود، اما برای درست کردن خورشت کنگر از گوشت مرغ هم می‌توانید استفاده کنید، اضافه کردن چند عدد آلو به خورشت کنگر با مرغ موجب خوش طعم شدن غذای شما می‌شود.

کشمش پلو مازندرانی

اگر از خودتان می‌پرسید که برای سحری در ماه رمضان غذا چی درست کنیم که هم خوشمزه و هم مقوی و سیر کننده باشد، می‌توانید «کشمش پلو» را امتحان کنید. کشمش پلو یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی و از جمله مشهورترین نذری‌های محرم و رمضان در مازندران است که همراه با گوشت تکه‌ای، مرغ، گوشت چرخ کرده یا کوفته قلقلی به صورت مخلوط یا جدا تهیه می‌شود.

این غذا در شهرهای مختلف به شیوه‌های مشابه و اندکی تفاوت در جزییات، طبخ و سرو می‌شود. در کنار طعم دلچسب و لذیذ، این غذا به خاطر استفاده از کشمش، خواص و فواید زیادی برای سلامت قلب، کاهش فشار خون و … دارد.

کشمش پلو مازندرانی

هویج پلو

«هویج پلو» هم مثل آلبالو پلو یکی از غذاهای پیشنهادی ماه رمضان است که آن‌طور که آشپزهای حرفه‌ای می‌گویند یک غذای اصالتاً شیرازی است. برخی به خاطر طعم کمی شیرین این پلوی مخلوط خوشمزه آن را نمی‌پسندند، اما با حذف شکر از مواد اصلی آن می‌توانید طعم شیرین این پلوی لذیذ را کمتر کنید.

هویج پلو را با گوشت قلقلی، مرغ یا حتی بدون این مواد و ساده و گیاهی درست می‌کنند.

کرفس پلو

«کرفس پلو» یکی از مفیدترین انواع غذا برای سحری است که خواص بی‌نظیری برای سلامت و افزایش سوخت و ساز بدن دارد. کرفس کالری پایینی دارد و از طرف برای درست کردن کرفس پلو شما می‌توانید این غذا را با گوشت تکه‌ای، مرغ و حتی بدون گوشت و حتی کرفس پلو گیاهی نیز درست کنید.

قورمه سبزی

«خورش قورمه سبزی» مجلسی جا افتاده و به روغن افتاده از انواع خورش مجلسی و از غذاهای مناسب سحری است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می‌زند. قورمه سبزی جزو محبوب‌ترین غذاهای نذری ماه محرم و رمضان محسوب می‌شود. مهم‌ترین نکته برای درست کردن قورمه سبزی مجلسی خوشمزه، جا افتادن این خورش و به روغن افتادن آن است که آن هم فوت و فن‌هایی دارد.

خورش قیمه

«خورش قیمه» از جمله خورش‌های ایرانی است که در منو غذایی ماه رمضان جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذا از قدیم‌الایام در مراسم مهم مذهبی به خصوص در ماه رمضان و محرم و مهمانی‌ها از جمله غذاهای ثابت سفره‌های ایرانی بوده است.

تقریباً تمام خانم‌های ایرانی طرز پخت قیمه را بلد هستند؛ اما دانستن نکات طلایی و نیز بلد بودن ترکیب ادویه‌های مخصوص و مناسب، این خورش ایرانی را لذیذتر و خوشمزه‌تر می‌کنند.

خورش قیمه

عدس پلو

«عدس پلو» از خوشمزه‌ترین غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری است که معمولاً همراه با ماست، دوغ و سالاد شیرازی سرو می‌شود. اگر قصد دارید عدس پلو را به عنوان یک غذای مجلسی یا نذری درست کنید طرز تهیه عدس پلو با گوشت قلقلی یا مرغ و کشمش پلویی و حتی عدس پلو بدون گوشت به عنوان یک غذا با سویا بهترین گزینه هستند.

کتلت مرغ

«کتلت مرغ» یکی از خوشمزه‌ترین و ساده‌ترین غذاهای ماه رمضانی مناسب سحری است که هم با مرغ خام و هم پخته تهیه می‌شود. شما می‌توانید این کتلت خوشمزه را همراه با سیب زمینی و یا بدون آن آماده کنید.

کتلت مرغ در عرض نیم ساعت آماده می‌شود و برای مواقعی که از قبل غذایی را برای سحری آماده نکرده‌اید نیز گزینه مناسبی است.

خورش فسنجان

«خورش فسنجان» یکی از لذیذترین و اصیل‌ترین خورش‌های مجلسی و از غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری است. در برخی شهرها فسنجان را شیرین می‌خورند و بعضی‌ها هم آن را ملس و عده‌ای هم نمکی دوست دارند. بعضی هم ترجیح می‌دهند به جای مرغ یا اردک با گوشت قلقلی فسنجان درست کنند.

پلو چکدرمه

«پلو چکدرمه» ترکمنی از انواع غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری و شام است که دسته معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای اهالی دشت ترکمن قرار دارد. «چکدرمه»، «چگیدرمه» یا «چکیدرمه» مشهورترین غذای ترکمنی است که بنا به روایتی بیش از هزار سال قدمت دارد و جزو غذاهای ایرانی محبوب است که به صورت پلو طبخ و سرو می‌شود.

برنج و گوشت گوسفندی مهم‌ترین عناصر پلو مجلسی و محلی چکدرمه را تشکیل می‌دهند . به همین دلیل بسیار شبیه استامبولی پلو است.

پلو چکدرمه

استانبولی پلو قالبی

«استانبولی پلو» یا استامبولی پلو به صورت قالبی یا ساده از آن مدل غذاهایی است که در هر شهری دستور پخت متفاوتی دارد و در لیست غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای سحری نیز قرار دارد. استانبولی پلو را با مواد مختلفی مثل گوشت چرخ کرده، گوشت فیله گاو یا گوسفند، مرغ، لوبیا سبز، سیب زمینی، هویج و حتی سبزی‌های معطر خشک یا تازه درست می‌کنند.

کلم پلو

ترکیب کردن انواع سبزیجات با برنج و درست کردن پلو مخلوط یکی از جذاب‌ترین روش‌های آشپزی دنیا است که موجب خلق طعم‌هایی حیرت‌انگیز می‌شود. کلم پلو یکی از خوشمزه‌ترین انواع پلو ایرانی مخلوط است که در لیست غذاهای پیشنهادی در ماه رمضان نیز قرار دارد.

کلم پلو شیرازی، تهرانی و کرمانی از معروف‌ترین انواع کلم پلو هستند که طرز تهیه هر یک از آن‌ها در جزئیات کمی با هم متفاوت است.

انواع غذای سبک و مقوی برای سحری

غذاهای سبک و مقوی برای سحری بهترین گزینه برای تأمین انرژی بدن در طول روز و جلوگیری از احساس سنگینی و خستگی هستند. در واقع بهترین غذاها برای سحری باید در کنار این که انرژی بدن را تأمین می‌کنند، مقوی و سالم باشند.

در لیست غذاهای پیشنهادی ماه رمضان خوردن یک سحری ساده با برنج و همچنین مصرف غذاهای مقوی نونی برای سحر موجب شادابی و انرژی بیشتر در طول روز می‌شود.

لیست پیش غذا برای افطار

به طور معمول خوردن غذاهای گرم و آبکی به عنوان پیش غذا برای افطار موجب می‌شود تا فرد بعد از چند ساعت بتواند راحت‌تر غذا بخورد. معمولاً به عنوان پیش غذا برای افطار از غذاهایی مثل سوپ و آش استفاده می‌شود.

خیلی از افراد ترجیح می‌دهند برای افطار تنها از پیش غذاهای سبک این چنینی استفاده کنند و غذای اصلی افطار را چند ساعت بعد به عنوان شام میل کنند. از نظر متخصصین نیز بهتر است ابتدا یک پیش غذا برای افطار میل شود و چند ساعت بعد غذای اصلی به عنوان شام سرو شود. در ادامه می‌توانید با لیست بهترین پیش غذاهای مناسب افطار آشنا شوید.

آش شله قلمکار

«آش شله قلمکار» یکی از لذیذترین انواع آش است که ظاهراً اصل و ریشه‌اش به شهر تهران و زمان ناصرالدین شاه قاجار برمی‌گردد. اگر چه آش شله قلمکار در اغلب شهرهای ایران مثل اصفهان و تبریز هم پخته می‌شود اما هنوز هم آش شله قلمکار تهرانی‌های قدیمی زبانزد خاص و عام است.

این غذا از خوشمزه‌ترین انواع پیش غذا برای افطار است که می‌توانید از آن برای پذیرایی از مهمان در ماه رمضان نیز استفاده کنید.

آش رشته نذری

برای باز کردن روزه در ماه رمضان چه غذایی بهتر و دلچسب‌ تر از آش رشته مجلسی خوشمزه جا افتاده و داغ پر از کشک و پیاز داغ و سیرداغ؟ آش رشته از غذاهای پیشنهادی ماه رمضان است که بر سر سفره خیلی از روزه‌داران قرار دارد. طرز تهیه آش رشته خوشمزه و جا افتاده نیاز به دانستن یکسری نکات و ریزه‌کاری‌های حرفه‌ای دارد.

آش رشته نذری

سوپ مرغ

سوپ افطاری چی درست کنم؟ سوپ یکی از خوشمزه‌ترین و بهترین انواع پیش غذا برای افطار است. «سوپ مرغ» معمولاً به عنوان یک غذای مقوی و در عین حال لذیذ، هم نقش پیش غذا را بازی می‌کند و هم می‌تواند به عنوان یک غذای ساده و سبک مخصوصاً برای افطار به کار برود.

در طرز تهیه سوپ مرغ هم اختیار با شماست که از چه مواد غذایی استفاده کنید، چون می‌توانید تا جایی که دلخواهتان است، تنوع را در دستور کارتان قرار دهید.

آش جو

«آش جو» یکی از محبوب‌ترین انواع آش به خصوص در استان مرکزی و شهرستان اراک است که هم برای ادای نذر، هم برای برگزاری مهمانی و هم برای گرم کردن سفره‌های ناهار و شام زمستانی پخته می‌شود. آش جو به خاطر داشتن فیبر بالا یک وعده غذایی مفید برای وعده سحر و افطار ماه رمضان هم هست.

حلیم بادمجان

«حلیم بادمجان» یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای پیشنهادی ماه رمضان است که سبک اصفهانی آن از همه معروف‌تر است. حلیم بادمجان گاهی بدون گوشت با برنج یا عدس درست می‌شود. اما معمولاً حلیم بادمجان با گوشت محبوب‌تر است

لیست غذاهای پیشنهادی ماه رمضان برای وعده افطار

انتخاب غذاهای مناسب افطار بعد از چند ساعت روزه‌داری نقش مهمی بر سلامت بدن دارد. غذاهای ماه رمضان افطاری باید سرشار از مواد مغذی و سالم باشند تا بدن ما در طول ماه رمضان با کمبود ویتامین و مواد مورد نیاز مواجه نشود.

از طرف دیگر غذاهای پیشنهادی ماه رمضان باید طوری انتخاب شوند که در کنار طعم و مزه لذیذی که دارند، انرژی از دست رفته بدن را تأمین کنند. اما احتمالاً تا نزدیک شدن به افطار بارها از خودتان می‌پرسید که غذا برای افطار چی درست کنم و برای مهمونی افطاری چی درست کنم که در کنار مزه لذیذی که دارد، مقوی و اشتها برانگیز باشد؟

شامی پوک

«شامی پوک» یا «شامی رشتی» یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای پیشنهادی ماه رمضان در استان گیلان است که طعم بسیار لذیذ و خوشمزه‌ای دارد و به دلیل مواد تشکیل دهنده‌ای که در آن به کار رفته بسیار پر انرژی و سالم است. رشتی‌ها این شامی خوشمزه را با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی که پنیر سنتی این منطقه است میل می‌کنند.

معمولاً شامی پوک یکی از غذاهای جدا نشدنی سفره گیلانی‌ها در ماه رمضان است و در کنار سوپ و یا یک غذای سبک دیگر سرو می‌شود. وجود گوشت گوسفند بدون چربی همراه با لپه در این شامی آن را بسیار مقوی و خوشمزه می‌کند.

شامی پوک

خورش آلو اسفناج

غذا برای افطار چی درست کنم که طعم و مزه لذیذ و متفاوتی داشته باشد و برای پذیرایی از مهمان نیز گزینه مناسبی باشد؟ قطعاً «خورش آلو اسفناج» یک گزینه بی‌نظیر برای افطار است. خورش آلو اسفناج یک پیشنهاد افطار برای شب‌های ماه رمضان است که هم مزه بسیار لذیذی دارد و هم موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از بدن در برابر ابتلا به بیماری‌ها محافظت می‌کند.

حلیم گندم

«حلیم» یا «هلیم» یکی از پرطرفدارترین و مقوی‌ترین غذاهای ایرانی و از جمله محبوب‌ترین نذری‌های ایرانی در ایام محرم یا ماه مبارک رمضان است. نحوه درست کردن حلیم انواع مختلفی دارد. دستور پخت حلیم گندم نذری با گوشت گوسفندی یا مرغ و بوقلمون هم بیش از بقیه مرسوم هستند. هر چند که اصلی‌ترین دستور پخت حلیم گندم خانگی از قدیم‌الایام با گوشت قرمز یا همان «گوسفند» بوده است.

زرشک پلو با مرغ

طعم «زرشک پلو مرغ» مجلسی به عنوان یکی از پلوهای رستورانی و نذری ماه محرم، زرشک پلوهای نذری شب‌های احیای ماه رمضان و یا زرشک پلو شب عید هم همیشه زیر دندان شماست؟ بیشتر افراد زرشک پلو را به عنوان غذاهای ماه رمضان افطاری تهیه می‌کنند و برخی دیگر ترجیح می‌دهند این غذای خوشمزه را برای وعده سحری میل کنند.

در واقع زرشک پلو با مرغ از آن دسته غذاهای پیشنهادی ماه رمضان است که هم برای افطار و هم سحری سرو می‌شود و طعم بی‌نظیری دارد.

کباب زردک

«کباب زردک اصفهانی» که به شامی اصفهانی یا کباب مشتی هم معروف است یک نوع کباب سنتی و خوشمزه اصفهانی است که در لیست غذاهای مناسب افطار قرار دارد. همانطور که از نام آن مشخص است برای درست کردن این کباب از ترکیب گوشت با زردک استفاده می‌شود.

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این کباب سس و چاشنی مخصوص آن است که از ترکیب سرکه و شیره انگور یا شهد درست می‌شود و طعمی ملس و ترش و شیرین به کباب می‌بخشد. این غذا طعم لذیذ و منحصر به فردی دارد.

کباب زردک

شله مشهدی

«شله مشهدی» یا به قول مشهدی‌ها «شله» از غذاهای خوشمزه مشهدی‌ها در ماه رمضان است که به جز آن در سایر روزهای سال هم پخته می‌شود و حسابی پرطرفدار است. شله مشهدی که مصداق ریختن قیمه‌ها این بار در آش‌هاست ترکیب جالبی دارد؛ یک پیاله آش که روی آن چند قاشق قیمه ریخته شده است، عجیب اما بسیار خوشمزه.

خود مشهدی‌ها بیشتر شله را در مغازه‌های آش و حلیم فروشی می‌خورند و در روزهای عادی به ندرت آن را در خانه درست می‌کنند. اما شما می‌توانید این غذای جذاب را در خانه نیز آماده کنید.

شامی کباب

«شامی کباب» یا همان کتلت گوشت و سیب زمینی یکی از خوشمزه‌ترین انواع کباب و جزو آسان‌ترین غذاهای ایرانی نیم ساعته برای ناهار و در ماه رمضان برای افطاری و سحری است. این غذا برای افطار بسیار سریع آماده می‌شود و طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد.

گوشت و لوبیا

طرز تهیه «گوشت و لوبیا» یا «گوشت لوبیا» به عنوان یکی از غذاهای ایرانی سنتی و لذیذ استان اصفهان به خصوص در شهرهای اصفهان و کاشان بسیار مرسوم است. گوشت و لوبیا در قابلمه‌های مسی تهیه می‌شود و عموماً به عنوان غذای نذری در ایام محرم و صفر و غذای ناهار و شام روزهای مختلف سال پخته می‌شود.

برای تهیه غذای خوشمزه گوشت و لوبیا به مواد زیادی نیاز ندارید و می‌توانید این غذا برای افطار را خیلی سریع و راحت آماده کنید.

مرغ افشاری

«خورشت مرغ افشاری» به روش مجلسی یکی از آن غذاهای ایرانی است که از قدیم‌الایام برای مراسم عزا و عروسی برای پذیرایی از مهمانان سرو می‌شده است. خورش مجلسی مرغ افشاری در واقع همان چلو مرغ مجلسی است که طرز تهیه آن به عنوان یک غذا با مرغ خوشمزه برای مهمانی و سرو در کنار انواع پلو و برنج بسیار مناسب است.

دیماج

«دیماج» یا «دویماج» یک میان‌وعده سبک اصالتاً قزوینی است که به عنوان یک غذای قدیمی برای افطاری نیز سرو می‌شود. این خوراکی سبک با مواد ساده‌ای درست می‌شود و بسیار مقوی و خوشمزه است. اگر به دنبال یک افطاری ساده و کم هزینه اما خوشمزه هستید، پیشنهاد می‌شود حتماً دیماج را امتحان کنید.

تاس کباب

«تاس کباب» یکی از غذاهای ماه رمضان افطاری است که از ترکیب گوشت، بادمجان، گوجه و سیب زمینی درست می‌شود. جالب است بدانید که این غذا یکی از غذاهای مورد علاقه ناصرالدین شاه قاجار بوده و آن را معمولاً با گوشت شکار درست می‌کردند.

کوفته هلو

وقتی برای اولین بار اسم کوفته هلو را می‌شنوید، شاید تصور کنید که با یک کوفته عجیب و غریب مواجهید، اما بد نیست بدانید که مواد به کار رفته در این کوفته، بسیار ساده است و البته هیچ ربطی به هلو ندارد.

این کوفته اصیل شیرازی به خاطر این که ظاهر و اندازه‌ای شبیه هلو دارد، به کوفته هلو معروف شده است. کوفته هلو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای افطار برای ماه رمضان است که با سس مخصوص که در آن از رب گوجه فرنگی، سس انار یا سرکه و شیره به کار رفته، سرو می‌شود.

کوفته هلو

آبگوشت

برای مهمونی افطاری چی درست کنم؟ بهترین غذا برای افطار چیست؟ اگر هنوز نمی‌دانید برای افطار چه غذایی آماده کنید، پیشنهاد ما آبگوشت است. آبگوشت یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مناسب افطار است که معمولاً در شهرهای مختلف به شیوه‌های متفاوتی طبخ می‌شود.

کباب تابه‌ای

«کباب تابه‌ای» که به آن کباب دیگی هم می‌گویند یکی از خوشمزه‌ترین غذاها برای افطار است که معمولاً هم با نان و هم برنج سرو می‌شود. طعم دار کردن گوشت با ادویه‌های مختلف و همچنین ورز دادن گوشت از مهم‌ترین ترفندهای تهیه این نوع کباب است.

جوجه کباب تابه‌ای

«جوجه کباب تابه‌ای» از انواع خوشمزه کباب به روش آسان است. شما به راحتی می‌توانید جوجه کباب تابه‌ای را با همان عطر و طعم جوجه کباب سیخی در ماهیتابه آماده کنید و به صورت غذای نونی یا با برنج میل کنید. آماده کردن جوجه کباب تابه‌ای به عنوان یک غذای سریع برای شام و افطار و سحری ماه رمضان گزینه ایده‌آلی است.

فقط کافی است به مراحل مزه‌دار کردن مواد لازم برای جوجه کباب که مخصوص پخت جوجه در ماهیتابه است دقت کنید.

قیمه نثار

«قیمه نثار» یکی از محبوب‌ترین پلوهای ایرانی و مشهورترین غذای قزوینی برای شام مهمانی است. اسمش قیمه نثار است اما قیمه نیست. یک پلوی خوشمزه و خوش آب و رنگ و معطر که هم حظ بصری دارد و هم طعمی لذیذ و به یاد ماندنی. قیمه نثار جزو غذاهای اصلی مراسم مذهبی و جشن و سرور در قزوین هم هست.

قزوینی‌های اصیل قیمه نثار را با گوشت گوسفند درست می‌کنند، اما شما در صورت تمایل می‌توانید این غذا را با مرغ نیز آماده کنید

کوفته تبریزی

«کوفته تبریزی» هم یک غذای نونی خوشمزه برای ماه رمضان است که اصالت آن به تبریز برمی‌گردد. ورز دادن گوشت کوفته و آماده کردن مواد داخل آن نقش مهمی بر طعم و مزه کوفته تبریزی دارد. شما می‌توانید کوفته تبریزی را هم به صورت ساده و هم شکم پر آماده کنید.

آش دوغ

«آش دوغ» یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که از ترکیب انواع سبزیجات و دوغ ترش و محلی آماده می‌شود. در طرز تهیه آش دوغ ارومیه معمولاً ترکیب سیر، دوغ، برنج، سیر و نخود استفاده می‌شود.

اما برای درست کردن آش دوغ اردبیل معمولاً علاوه بر مواد اولیه‌ای که به آن‌ها اشاره شد از لوبیا سفید و گوشت چرخ کرده نیز استفاده می‌شود.

آش دوغ

شکر پلو با قیمه

«شکر پلو با قیمه» یکی از غذاهای مشهور و محبوب استان فارسی‌ها به ویژه شیرازی‌هاست. این پلوی ایرانی معمولا هم در ماه‌های محرم و صفر به عنوان غذای نذری محرم، غذای نذری برای ایام فاطمیه (شهادت حضرت زهرا (س)) یا در مهمانی‌ها و مجالس به عنوان یک غذای مجلسی سرو می‌شود. شکر پلو یک غذای ماه رمضانی محبوب در شیراز نیز هست. شکر پلو را معمولا با قیمه بوشهری سرو می‌کنند.

طرز تهیه شکر پلو شیرازی شباهت زیادی به شیرین پلو دارد. در ضمن در طرز تهیه این غذای محلی ماه رمضان دستتان باز است که میزان شکر را بنا بر طبع و سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید. می‌توانید شکر پلو را به عنوان وعده ناهار، شام، افطار ماه رمضان یا برای نذری دادن درست کنید.

شکر پلو با برنج، شکر، خلال پوست نارنج، پوست پرتقال یا پوست نارنگی، خلال بادام و پسته، زرشک، زعفران و ادویه‌های دیگر تهیه می‌شود. می‌توان این پلو را به صورت دمی یا آبکش هم درست کرد.

برای تهیه این غذای ماه رمضان ابتدا باید خلال‌ها را آماده کنید و تلخی‌شان را بگیرید. علاوه بر این، باید شهد شکر درست کنید که روی برنج بریزید تا شیرین شود. در ضمن، حین تهیه شکر پلو، اقدام به تهیه خورش قیمه بوشهری هم بکنید.

لیست دسر برای افطار

بعد از چند ساعت روزه‌داری و نخوردن غذا، هیچ چیز دلچسب‌تر از خوردن کمی دسر شیرین با چای نمی‌چسبد. یکی از جذابیت‌های ماه رمضان برای روزه‌داران این است که این ماه شیرینی‌ها و دسرهای متنوعی دارد. اما به هر حال اگر در رژیم هستید و یا نمی‌خواهید کالری اضافی به بدنتان برسانید و بعد از ماه رمضان چاق شوید، بهتر است از دسرهای ماه رمضان به مقدار محدود میل کنید. در ادامه می‌توانید با محبوب‌ترین انواع دسر برای افطار آشنا شوید.

حلوا اوماج

حلوا اوماج (اوماج حالواسی) یا همان حلوای اردبیلی حلوای سنتی شهر اردبیل است که به عنوان دسر برای افطار طبخ می‌شود و طریقه درست کردن آن بسیار ساده است. حلوای اوماج در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی هم یک حلوای مرسوم است و تبریزی‌ها، زنجانی‌ها، گرگانی‌ها و اهالی شهر ارومیه هم درست می‌کنند.

زولبیا

با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، «زولبیا» هم به همراه شیرینی‌های مخصوص ماه رمضان مثل بامیه و گوش فیل، جای خودش را در شیرینی فروشی‌ها باز می‌کند. هر چند که زولبیا و همراهان قدیمی‌اش (بامیه و گوش فیل) را می‌توان در دیگر فصل‌ها و ماه‌های سال هم پیدا کرد، ولی خوردن آن‌ها در ماه رمضان، حال و هوای دیگری دارد.

بامیه

«بامیه» یکی از لذیذترین شیرینی‌های ماه رمضان است که آن قدر با سفره افطار ما ایرانیان گره خورده است که حتی شنیدن نام آن نیز ما را یاد روزهای روزه‌داری و رمضان می‌اندازد. بامیه شیرینی بسیار راحتی است و اگر در طرز تهیه بامیه خانگی دقت لازم را به خرج دهید، حتی از بامیه‌های بازاری و قنادی هم خوشمزه‌تر خواهد شد.

لگیمات

«لُگیمات» یا به قول عرب‌ها «لُقیمات» یکی از دسرهای عربی و مخصوص استان‌های جنوبی ایران مثل بوشهر و هرمزگان در لیست شیرینی‌های ماه رمضان است که در کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل امارات و کویت و کشورهای مصر و هندوستان هم زیاد سرو می‌شود.

این دسر قدیمی با قدمتی حدود 200 سال که به «لقمه قاضی» هم مشهور است یک نوع شیرینی بدون فر است که به خاطر بافت لطیف و شیرینی ملایمش بیشتر با چای و قهوه یا بستنی سرو می‌شود.

لگیمات

رنگینک

«رنگینک» یکی از مقوی‌ترین و لذیذترین دسرهای ایرانی است که معمولاً آن را در ماه رمضان و برای سحری و افطار درست می‌کنند. این دسر طعم فوق‌العاده خوشمزه‌ای دارد و بسیار انرژی بخش است. اصالت این دسر متعلق به شهرهای جنوبی کشور است و به دلیل داشتن خرما، گردو و دارچین طبع فوق‌العاده گرمی دارد.

رشته خشکار

«رشته خشکار» یا «رشته خوشکار» یکی از شیرینی‌های خوشمزه و منحصر به فرد گیلان است که درست کردن آن نیاز به مهارت خاصی دارد. این شیرینی محلی ابتدا به صورت نیمه آماده تهیه می‌شود و سپس بعد از سرخ شدن در روغن همراه با چای سرو می‌شود. رشته خشکار شیرینی مخصوص ماه رمضان در گیلان است و از آنجایی که داخل این شیرینی انواع مغزها و ادویه‌های مختلف وجود دارد، انرژی زیادی به روزه‌داران می‌دهد.

گوشفیلی

طرز تهیه شیرینی «گوش فیل» یا «گوشفیلی» (احتمالاً به خاطر شباهت ظاهری‌اش به گوش فیل) در ماه مبارک رمضان بسیار مرسوم است. گوشفیل از شیرینی‌های مخصوص ماه رمضان با ریشه اصفهانی است که در تمام فصول سال در اصفهان اغلب با دوغ سرو می‌شود. طریقه درست کردن گوشفیل خانگی بسیار راحت است و شما می‌توانید این شیرینی را به راحتی در خانه آماده کنید.

شله زرد

«شله زرد» به سبک نذری و مجلسی از جمله دسرهای ایرانی سنتی و خوشمزه است که معمولاً در مراسم مذهبی و همچنین به عنوان دسر برای افطار سرو می‌شود و به دلیل وجود زعفران، بادام و برنج بسیار خوشمزه و مفید است.

طریقه درست کردن شله زرد بسیار راحت است و شما می‌توانید با مقداری برنج، آب، شکر، زعفران، گلاب و خلال بادام و پسته آن را آماده کنید.

فرنی

«فرنی» از جمله دسرهایی ایرانی است که خیلی سریع آماده می‌شود و در هر زمانی چه تابستان و زمستان می‌توان سرو کرد. بیشترین زمانی که فرنی را مصرف می‌کنند، زمان افطار و سحر ماه رمضان یا هنگامی است که شخصی دچار سرفه‌های متعددی می‌شود مثلاً در بیماری‌هایی مثل کرونا و سرماخوردگی.

طرز درست کردن فرنی زعفرانی با آرد برنج یا نشاسته و فرنی با آرد گندم یا حتی ترکیب آرد برنج و نشاسته مرسوم است.

فرنی

منبع: افق کوروش


 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها