به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، در پی حواشی ایجاد شده در صنعت سیمان در خصوص اعمال محدودیتهای تأمین برق، امین حلم زاده صبح امروز چهارشنبه هفتم خردادماه در گفتگویی رادیویی با بیان اینکه مسائل و مشکلاتی که شبکه برق در سالهای اخیر با آن دست به گریبان است مانند افزایش گرما، خشکسالی، کاهش باران و … شرایط تولید و تأمین برق را دشوار کرده است، گفت: حفظ و پایداری شبکه برق متضمن اتخاذ تصمیماتی با رویکرد مدیریت شبکه برق کشور است که یکی از روشها اعمال محدودیتها است.
وی ادامه داد: اعمال محدودیتها و مدیریت مصرف بهینه برق موضوعی است که شامل همه بخشهای خانگی، کشاورزی، تجاری و صنعتی میباشد و طبق تمهیدات و برنامه ریزی های انجام شده تمام سعی صنعت برق این است که این محدودیتها به گونهای اعمال شود که شرایط قطعی برق برای همگان قابل پذیرش باشد.
حلم زاده اشاره نمود: اینکه صنایع با محدودیت تأمین برق مواجه بودند واقعیتی غیر قابل کتمان است. ولی اینکه به معنای تعطیلی صنایع یا قطع برق صنایع باشد، همچنین موضوعی اتفاق نیافتاده است. وی افزود: با تلاشها و پیگیریهای صورت گرفته با تمامی ذینفعان و مشترکین در سطوح مختلف از جمله وزارت صمت، سندیکاها و سازمانهای وابسته به صنایع، نشستهای تخصصی برگزار شد، و ضمن توجه به ملاحظات جمیع صنایع، قرار شد محدودیتها کاهش پیدا کند و با همکاریهای صورت گرفته و مدیریت مصرف بهینه مانند استفاده در زمانهای کم بار (شب تا صبح، روزهای تعطیل و…) و همچنین اراده جدی برای ایجاد بستر خودتأمینی در تولید برق، ضمن خودکفایی در تأمین برق از تسهیلات و مزایای که پیش بینی شده، استفاده گردد.
مدیر پایش سیستمهای گسترده بار و انرژی گفت: بر اساس ماده ۴ قانون مانع زدایی، صنایع موظف به تولید میزان ۱۰ هزار مگاوات تا پایان سال ۱۴۰۴ از طریق احداث نیروگاه هستند که ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و هزار مگاوات مربوط به احداث نیروگاههای تجدید پذیر میباشد.
حلم زاده افزود: این موضوع خود کفایی در تأمین برق در دنیا مسبوق به سابقه است. صنایع سیمان با توجه به نوع فعالیت و حرارتی که در کورهها تولید میکنند، میتوانند از سیستم بازیافت حرارت (Waste Heat Recovery) برای تولید برق استفاده کنند که با عدم انتشار آلایندگی همراه خواهد بود. همچنین از روشهایی مانند انرژی تجدید پذیر، سلولهای خورشیدی و نیروگاههای بادی میتوانند برای تولید برق استفاده کنند تا هم محدودیتهای خودشان را کمتر کنند و هم به پایداری شبکه برق و جلوگیری از آلودگی بیشتر محیط زیست کمک نمایند.
حلم زاده اظهار کرد: از جمله اقدامات دیگر برای ارائه خدمات به مشترکین به خصوص صنایع، استفاده از ظرفیتهایی است که در بازار برق دیده شده است؛ مانند بورس انرژی، تابلوی سبز و تابلوی آزاد و گواهیهای صرفه جویی برق، تا در یک فضای رقابتی، قیمت تأمین برق تعیین و تسهیل گردد. خیلی از صنایع سیمان هم به این سمت روی آورند. به صورتیکه از تابلوی سبز بورس انرژی که نیروگاههای تجدید پذیر برق خود را عرضه میکنند در یک فضای رقابتی برق را خریداری میکنند.
وی با بیان اینکه در مورد صنایع سیمان مجموع محدودیتها در اردیبهشت ماه سال جاری کمتر از ۱۵ درصد در تأمین برق مورد نیازشان بوده است بیان کرد: اینکه همه افزایش قیمت سیمان را مرتبط محدودیتهای برق وجود داشته به نظر ادعای صحیح و دقیقی نیست.