ترخیص کالاهای دانش‌بنیان از گمرک تسریع شود

ترخیص کالاهای دانش‌بنیان از گمرک تسریع شود
 یک مقام مسئول از آمادگی معاونت علمی برای کمک به آسیب‌شناسی فرآیندهای مرتبط با گمرک در حوزه‌های مختلف خبر داد و گفت: فرآیند ترخیص کالاهای شرکت‌های دانش‌بنیان از گمرگ تسریع شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، دومین نشست «فرصت‌نگار» با هدف بررسی مسائل و مشکلات گمرکی شرکت‌های دانش‌بنیان، با حضور تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، علی اکبر شامانی، معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان و سایر ذینفعان، ششم خردادماه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، برگزار شد.

تورج امرایی در این نشست، بر اهمیت تسریع در فرآیند ترخیص کالاهای شرکت‌های دانش‌بنیان از گمرک تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان برای بهبود کیفیت، ارتقا محصول و فرآیند تولید، نیازمند تجهیزاتی از جمله خط تولید، کالای واسطه‌ای و مواد اولیه هستند. علاوه بر استفاده از حقوق و معافیت گمرکی، این شرکت‌ها انتظار دارند که در زمان معقولی کالاهایشان از طریق گمرک ترخیص و در اختیارشان قرار گیرد.

وی «ترخیص کالا از گمرک کشور» را به عنوان مهم‌ترین چالش گمرکی شرکت‌ها برشمرد و افزود: یکی از دلایل اصلی این چالش وجود قوانین سلبی است که نیازمند هماهنگی بین‌بخشی با دستگاه‌هایی مانند وزارت صمت و بانک مرکزی است.

آمادگی معاونت علمی برای کمک به آسیب‌شناسی فرآیندهای مرتبط با گمرک

امرایی از آمادگی معاونت علمی برای کمک به آسیب‌شناسی فرآیندهای مرتبط با گمرک در حوزه‌های قانون‌گذاری، سیاست‌گذاری و نیازهای فناوری گمرک خبر داد و افزود: ما شرکت‌های دانش‌بنیان توانمندی در حوزه‌های مختلف، از جمله ساخت دستگاه‌های ایکس‌ری داریم، معاونت علمی همچنین برای حمایت از این شرکت‌ها در جهت ارتقای کیفیت محصولات و انطباق آن‌ها با استانداردهای جهانی آمادگی کامل دارد.

تاکید بر تعامل و هماهنگی بین سازمان‌ها

علی اکبر شامانی، معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سخنان خود با تاکید بر اهمیت ارتباط و تعامل بین سازمان‌های مختلف، گفت: بسیاری از مشکلاتی که در سطوح مختلف وجود دارد، ناشی از عدم ارتباط و تعامل مناسب با یکدیگر است. متاسفانه شناختی از اختیارات و عملکرد هم نداریم و بر اساس تفکرات خودمان جلو می‌رویم که ممکن است خطا رخ دهد.

وی با تشریح جایگاه گمرک در مسیر تجارت، افزود: در فرآیند تجارت، سازمان‌های زیادی دخیل هستند که مهم‌ترین آن‌ها گمرک است. اما اگر گمرک قرار است کار خود را به درستی انجام دهد، سایر سازمان‌های درگیر نیز باید هماهنگ با گمرک حرکت کنند، در غیر این صورت، فرآیند تجارت به خوبی پیش نخواهد رفت.

حسین حسینی‌نژاد، مدیر کل دفتر حمایت و توسعه نیز در این نشست به فعالیت‌ها و برنامه‌های معاونت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت‌های گمرکی و بیمه‌ای از این شرکت‌ها اشاره کرد.

نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در ادامه به بیان چالش‌های خود در مسیر تعامل با گمرک پرداختند و خواستار رفع موانع و تسهیل فرآیندها شدند.

در پایان این نشست، امرایی ابراز امیدواری کرد: با تغییرات در سیاست‌گذاری، زمان ترخیص کالا در گمرک برای کالاهای غیراساسی کاهش یابد و این نشست به طرح بهتر مشکلات و آگاهی شرکت‌های دانش‌بنیان با فرآیندهای گمرکی و قوانین این حوزه کمک کند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها