اهمیت نوآوری‌ها و ابتکارات ایرانیان در عملیات حج

اهمیت نوآوری‌ها و ابتکارات ایرانیان در عملیات حج

 نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: ایرانیان، معتقد به ابتکار هستند و این نوآوری‌ها و ابتکارات باید همواره، به ویژه در عملیات حج وجود داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایران، با بیان اینکه عملیات حج، یک کار ملی و فراملی است، گفت: رضایتمندی که در زائران بحمدالله وجود دارد محصول رهنمودها و دغدغه‌های مقام معظم رهبری درباره خدمت رسانی هرچه بهتر به زائران و همکاری زائران عزیز کشورمان و هم افزایی‌ها و همکاری‌های سازمان‌ها، نهادها، وزارتخانه‌ها و ارگان‌های مختلف کشورمان است.

وی با اشاره به بخش‌های مختلفی که دست به دست هم می‌دهند تا عملیات حج به خوبی انجام شود، خاطرنشان کرد: نقش کارگران کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی و کشاورزی نیز که برای تأمین نیازها و تغذیه فعال هستند، در این موفقیت سهیم هستند.

سرپرست حجاج ایرانی درباره بعد فراملی عملیات حج هم گفت که کشور میزبان در طول سال تلاش می‌کند تا زائر در آرامش و رفاه باشد؛ برای مثال، همین حمل و نقل ریلی خوبی که برای زائران در نظر گرفته شده است، نمونه‌ای از این اقدامات آنهاست تا شرایط بهره گیری زائر بهتر شود.

حجت الاسلام والمسلمین نواب تاکید کرد ما نباید به این رضایتمندی قانع باشیم و حق زائر حتماً بیش از اینهاست، در حال حاضر در حد توان و مقدورات همه دست اندرکاران با توجه به تحریم‌های ظالمانه تلاش خود را برای بهبود هرچه بیشتر کیفیت خدمت رسانی به زائران به کار بسته‌اند، اما همواره بر این باوریم که باید با آسیب شناسی و ابتکار عمل، وضعیت بهتر شود.

وی با بهره گیری از این تعبیر که ایرانیان فرزندان سلمان فارسی هستند که با ابتکار عمل خود موجب پیروزی مسلمانان در جنگ خندق شد، ادامه داد: ایرانیان، معتقد به ابتکار هستند و این نوآوری‌ها و ابتکارات باید همواره، بویژه در عملیات حج وجود داشته باشد.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به برخی محدودیت‌هایی که تحریم‌ها در مسیر خدمت رسانی به زائران، از جمله در مسائل مربوط به انتقال هوایی بهداشت و درمان، ایجاد کرده است، گفت که اگرچه تحریم‌ها در بعضی حوزه‌ها تنگنا ایجاد کرده است، اما خدمتگزاران دست از تلاش برای ارائه خدمات بی نقص به زائر برنمی دارند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین در پاسخ به این سوال که «ضرورت آسیب شناسی مستمر و نوآوری‌های مداوم یکی از تأکیدات همیشگی شما به مسئولان برگزاری حج بوده است، آیا این آسیب شناسی ها درباره عملیات امسال نیز استمرار خواهد یافت یا خیر؟» گفت: قطعاً هر فعالیت پویا، نیازمند آسیب‌شناسی پیوسته است؛ امسال چند برنامه جدید در عملیات حج اجرا شد که پیش از این سابقه نداشت؛ سال گذشته نیز چند نوآوری صورت گرفته بود. لذا باید همین برنامه‌های جدید را نیز آسیب‌شناسی کنیم تا در صورت امکان در سال آینده به نحو مطلوب‌تری انجام شود.

وی تاکید کرد: کارهایی که در حال حاضر انجام می‌شود، حاصل لطف الهی و تجربیات گذشتگان، بویژه آزموده‌های پس از انقلاب اسلامی است. بنابراین دستاوردهای خوب امروز، نتیجه آسیب‌شناسی‌ها، تجربیات، ارزیابی‌های گذشتگان و فرآیندهای درست است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درباره چرایی حضور مستمر و بلندمدت خود در مدینه النبی (ص) و مکه مکرمه برای نظارت میدانی بر روند خدمت رسانی به زائران بیت الله الحرام و حرم نبوی (ص) گفت: از هنگامی که زائران ایرانی به سرزمین وحی مشرف می‌شوند، رهبر فرزانه کشورمان دغدغه خدمت گزاری هرچه بهتر به زائران را دارند؛ لذا ما به عنوان خادم زائران باید از روزهای اول تا پایان در کنار آنان باشیم؛ نه اینکه فقط از راه دور مدیریت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه حضور خادم در کنار زائر به او آرامش و دلگرمی می‌دهد، به حضور خود در سرزمین وحی در ایام محرم ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت که وقتی زائران این حضور را می‌دیدند، احساس آرامش بیشتری داشتند چرا که می‌دانستند اگر مشکلی به وجود بیاید می‌تواند با حضور میدانی مسئولین با سرعت بهتری حل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی از کیفیت خدمات رسانی کشور میزبان حج، به خدماتی که دولتهای مختلف حاکم بر این سرزمین در طول تاریخ به زائران بیت الله الحرام ارائه کرده‌اند اشاره کرد و گفت: این تلاش‌ها برای بهبود زیرساختهای خدمت رسانی همواره وجود داشته و در حال حاضر نیز مسئولان این کشور تلاش‌ها و فعالیت‌هایی در این زمینه به کار بسته‌اند.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به رونق گیری مضاعف معنویت و سفر به اماکن زیارتی و سرزمین وحی پس از انقلاب اسلامی، گفت: پس از انقلاب اسلامی حرکت به سمت معنویت نه فقط در این کشور بلکه در تمام جهان اسلام رونق گرفت و به واسطه این افزایش تقاضا برای حضور در حج، امر سهمیه بندی داوطلبان کشورها کلیدخورد، برنامه ریزی های دولت میزبان برای گسترش خدمات نیز بیشتر شد و به همین دلیل اتفاقاتی که بعد از انقلاب اسلامی در سرزمین وحی و یا موسم اربعین حسینی و پیاده روی صورت گرفته نسبت به پیش از آن بسیار چشمگیر و بی سابقه است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار