به گزارش خبرگزاری مهر، همایش معاونان توسعه مدیریت و ذیحسابان استانداریهای سراسر کشور، با حضور اسکندر مؤمنی وزیر کشور، علاالدین رفیعزاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی، منصور تقوی معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر کشور، ذبیحاله سلمانی معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر امور اقتصاد و دارایی و مدیران دیوان محاسبات کشور و سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.
اسکندر مؤمنی، وزیر کشور، در این نشست با تأکید بر اهمیت «سرمایه انسانی» و «سرمایه اجتماعی» در سازمانها تصریح کرد: این دو سرمایه اساسی بر عملکرد سازمان اثرگذارند و سرمایه اجتماعی نیز از دل سرمایه انسانی حرفهای و یکپارچه بیرون میآید.
وزیر کشور با اشاره به سیاست استفاده از ظرفیت نیروهای درونسازمانی خاطرنشان کرد: در گذشته افرادی بدون سابقه مرتبط با مأموریت وزارت کشور، در پستهایی مشغول میشدند اما در این دوره تدبیری که اتخاذ شد این بود که اولویت به استفاده از منابع انسانی درونسازمانی داده شود.
وی افزود: این راهبرد به درستی انتخاب شده و باید با تمرکز بر آموزش و مهارتافزایی، وزارتخانه را توانمند و غنیتر کنیم.
رفیعزاده: نارضایتی مردم و بهرهوری پایین دو مسئله اساسی نظام اداری کشور است
در این همایش علاالدین رفیعزاده، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی، اظهار داشت: کشور ما در حوزه نظام اداری با دو مسئله اساسی مواجه است؛ نارضایتی یا کمرضایتی مردم از نظام اداری در مراجعات به ادارات و بهرهوری پایین یا به تعبیر دیگر، هزینه بالای نظام اداری.
وی خطاب به معاونان توسعه مدیریت و منابع استانداریها گفت: برای رفع این دو مسئله، در سازمان اداری و استخدامی دو راهکار اساسی را آغاز کردهایم که شما در استانها میتوانید بیشترین کمک را به ما داشته باشید. این دو راهکار، راهاندازی مجتمعهای اداری و فوریتهای اداری (فواد) است که به طور مشخص برای پاسخگویی به همین دو مسئله طراحی و اجرا شده است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی ادامه داد: هدف ما از ایجاد مجتمعهای اداری، بهویژه در شهرستانهای زیر ۷۰ هزار نفر، این است که این مراکز زیر نظر فرمانداران فعالیت کنند تا نظارت کافی بر نظام خدمترسانی دستگاههای اجرایی یا نمایندگیهای آنها انجام شود. این موضوع هم موجب افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها و هم ارتقای حس رضایتمندی مردم از دولت خواهد شد.
معاون رئیسجمهور افزود: طرح فوریتهای اداری که در حال حاضر در استان قزوین به صورت پایلوت در حال اجراست، نتایج بسیار خوبی داشته و حتی بیش از انتظار ما بوده است. از استانداری قزوین بابت اجرای دقیق و همکاری خوبشان تشکر میکنم.
رفیعزاده تأکید کرد: برنامه ما این است که بهتدریج این طرح را در همه استانها اجرا کنیم، بهطوری که هر هفته یک استان به این سامانه متصل شود. امیدوارم با همراهی شما، بتوانیم این دو مسئله اساسی نظام اداری را حل کنیم.
سلمانی: هدفگذاری برای تربیت ۵۰۰ مدیر جوان و کارآمد
در ادامه این جلسه ذبیحالله سلمانی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصاد و دارایی با تأکید بر لزوم شایستهگزینی در نظام اداری کشور گفت: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری هدفگذاری کردیم که ۵۰۰ مدیر جوان و کارآمد را برای آینده کشور تربیت کنیم.
وی افزود: برای اصلاح نظام اداری کشور، از شعار پرهیز کردیم و بهجای آن، ۱۳ برنامه کلان را طراحی کردیم. اگر دولت چهاردهم بتواند همین ۱۳ برنامه را اجرایی کند، کار بزرگی در کشور اتفاق خواهد افتاد. در حوزه سرمایه انسانی نیز چند برنامه کلیدی در دستور کار قرار گرفت، از جمله بازنگری در ضوابط انتخاب مدیران حرفهای که از سال ۱۳۹۵ دچار تغییراتی شده بود و اصل شایستهگزینی تضعیف شده بود.
سلمانی گفت: برخی طرحها نظیر اصلاح نظام پرداخت در مجلس تصویب شدهاند، اما به دلیل بار مالی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام باید درباره آنها تصمیمگیری کنند. ما به مسیر خود ادامه خواهیم داد و با تکیه بر عدالت در نظام پرداخت، نگهداشت نیروی انسانی و افزایش بهرهوری، برنامههایمان را پیگیری میکنیم.
تقوی: رعایت اصل صرفهجویی در مصارف منابع و امکانات یک اولویت است
منصور تقوی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور در این همایش ضمن تأکید بر رعایت دقیق ضوابط، قوانین و مقررات مالی، گفت: باید از کارکنان درونسازمانی در تمام سطوح مدیریتی استفاده شود و از نیروهای مأمور و برونسازمانی در ادارات وزارت کشور کاسته شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور رعایت اصل صرفهجویی در مصارف منابع و امکانات را از اولویتهای این معاونت دانست و افزود: رسیدگی به وضع معیشت کارکنان وزارت کشور و تلاش برای حل مشکل مسکن کارکنان این وزارتخانه در دستور کار قرار دارد.
تقوی آموزش و توانمندسازی کارکنان را اصلیترین راه جانشینپروری دانست و افزود: شایستهگزینی باید مهمترین اصل در انتخاب مدیران باشد.
معاون وزیر کشور صرفهجویی در مصرف انرژی و آب را در ساختمانهای ادارات تابعه وزارت کشور اعم از استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها ضروری دانست و نصب پنلهای خورشیدی را یکی از راهکارهای کاهش ناترازی انرژی عنوان کرد.
وی همچنین بر همکاری تمامعیار این معاونت با نهادهای نظارتی همچون سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات تأکید کرد.
در پایان این نشست با ارائه تقدیرنامهای در حضور وزیر کشور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی، از تعدادی از بازنشستگان این وزارتخانه که سال گذشته به این مقام نائل آمده بودند، به نمایندگی از همه بازنشستگان وزارت کشور، تقدیر شد.