به گزارش خبرنگار مهر، محمد لیریایی فعال فرهنگی استان یزد شامگاه یکشنبه در نشست دوم از دومین فصل یکشنبههای الگونمایی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید جمهور و شهدای خدمت اظهار کرد: در راستای لبیک به فرامین و تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت توجه به فرهنگ کتابخوانی بیش از ۱۲ سال است در زمینه ترغیب مردم به خصوص نسل جوان به موضوع کتابخوانی و توزیع کتاب خوب در شهرستان یزد فعالیت میکنم.
وی با بیان اینکه حلقه مفقوده کتاب خوانی شبکه توزیع و رساندن تولید خوب در حوزه کتاب به مخاطب است، افزود: وقتی وارد دانشگاه شدم با کتابها و اندیشه شهید مطهری آشنا شدم و بعد از اتمام دانشگاه در مسجد محله مان با راه اندازی حلقههای کتاب سعی کردم نوجوانان را به سمت کتاب و کتابخوانی سوق دهم.
لیریایی اضافه کرد: بعد از دو الی سه سال فعالیت در مسجد و جذب نوجوانان به سمت کتاب با تعدادی از دوستانم تصمیم گرفتیم با برگزاری مسابقه کتاب خوانی در سطح مدارس شهر یزد نوجوانان و جوانان را به سمت کتابخوانی سوق دهیم.
این فعال فرهنگی گفت: هدف از برگزاری این مسابقات کتاب خوانی تنها ترغیب نسل جوان به سمت کتاب خوانی نبود بلکه تلاش کردیم از این راه شبکه ای از دانش آموزان علاقمند به حوزه کتاب را به عنوان کنشگران، مروجان و توسعه شبکه توزیع کتاب خوب شناسایی و حلقه کتاب خوابی را افزایش دهیم.
برگزاری مسابقات کتاب خوانی در مدارس برای شناسایی سفیران کتاب
لیریایی با بیان اینکه بعد از برگزاری مسابقات کتاب خوانی و شناسایی کنشگران و علاقمندان به حوزه کتاب در سطح مدارس یک گروه منسجم با ۸ زیرگروه تشکیل دادیم، افزود: مسابقه کتاب خوانی که شامل عکس نوشته، خلاصه کتب، فیلم، تبلیغ کتاب، حضور نویسنده برخی کتابها و … در مدرسه نیز میشد ابرازی برای شناسایی و جذب افراد علاقمند به حوزه کتاب برای ترغیب و تشویق بیشتر سایر نوجوانان و حتی در بین خانوادهها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی بود.
این فعال فرهنگی عمل به فرامین رهبری در خصوص اهمیت موضوع کتاب خوانی، تربیت نسل کتاب خوان با رویکرد تربیتی، اخلاقی، انقلابی و … را از اهداف اولیه فعالیتهایش دانست و گفت: بعد از برگزاری مسابقات و شناسایی کنشگران و مروجان کتاب اقدام به تشکیل یک گروه تشکیلاتی منسجم با ۸ کارگروه کردیم.
لیریایی با اشاره به اینکه کتاب خوان شدن دانش آموزان، تبدیل آنها به کنشگر و مروج کتاب، جذب آنها در حلقههای میانی و در نهایت تشویق گروههای بیشتر برای کتاب خوانی به خصوص کتاب خوب از رویکردهای اولیه تشکیل این گروه بود، افزود: بعد از برگزاری جلسات متعدد این تشکیلات با ۸ گروه شامل گروه پویش کتاب خوانی، گروه میز کتاب، گروه کتاب بازی، گروه کتاب خوان شو، گروه سیر کتاب، گروه مثبت کتاب، دروازه دانش و… فعالیت خود را از سالهای گذشته آغاز کرده و همچنان در حال توسعه این گروهها هستیم.
روایت گری سفیران کتاب در یزد
این فعال فرهنگی با تشریح فعالیتهای گروه میز کتاب و کتاب بازی گفت: علاوه بر ترغیب نوجوانان به کتاب خوابی در این گروهها برخی کتابها با محتواهای انقلابی، دینی و مذهبی در قالب ویدئو و بازی روایتگری میشوند، در ماه مبارک رمضان امسال کتاب تبار محراب در خصوص زندگی حضرت موسی که ۱۲۰ صفحه بود در قالب یک ویدئو بازی ۱۰ دقیقهای با هدف بیان نکات معنوی، اخلاقی، تربیتی و مذهبی این کتاب روایت گری و مورد استقبال نیز قرار گرفت.
لیریایی ادامه داد: این اقدامات و ابتکارات در طول سال در مدرسه و در مناسبهای مذهبی چون ایام فاطمیه، ایام محرم و مناسبهای ملی با رویکردهای توجه به انقلاب اسلامی نیز اجرایی میشود، به عنوان مثال در موضوع فلسطین نیز روایت گری با موضوع اشغال این سرزمین یا در موضوع پیروزی انقلاب اسلامی نیز کتاب بازی و میز کتاب با نقش آفرینی نوجوانان عضو گروهها انجام شد تا در کنار ترغیب به کتاب خوانی روحیه انقلابی گری و کنشگری نوجوانان نیز مورد توجه قرار گیرد.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه در این گروه تشکیلاتی یک گروه سیر کتاب داریم که کتاب خوب را مطالعه و تشخیص داده و بین نوجوانان معرفی میکنند، گفت: گروه دروازه دانش نیز داریم که علاوه بر کار میدانی با رشد فردی اقدام به توانمندسازی نیز میکنند.
وی با تاکید بر اینکه هر گروه آئین نامه خاص خودش را دارد و همه گروهها با هم افزایی و مشارکت در یک مسیر حرکت میکنند، گفت: برای افرادی که امکان حضور در دورهها را ندارند یک دوره مجازی نیز ترتیب داده ایم تا پله پله به سمت کتاب خوانی ترغیب شوند و همین افراد نیز بعداً جذب گروهها میشوند.
تشکیل خانه کتاب برای گروه سفیران کتاب در یزد
لیریایی گروه مثبت کتاب را از دیگر گروههای فعال سفیران کتاب دانست و گفت: در این گروه نیز دیدار با نویسنده، نقد و رونمایی کتاب را برای علاقمندان و کنشگران این حوزه داریم که با برنامه ریزی منسجم همه گروهها با هم افزایی در یک مسیر برای توانمند کردن افراد فعالیت میکنند.
وی برگزاری اردوهای تفریحی، رشد فردی، تربیت نسل انقلابی و دینی در کنار ترغیب به موضوع کتاب و کتاب خوانی را از اهداف و رویکردهای فعالیت خود دانست و گفت: برای رسیدن به این اهداف گروههای خیر، برخی ادارات و نهادهای فرهنگی از جمله شهرداری، ارشاد و… به همراه پدران و مادران، معاونان پرورشی و مدیران مدارس نیز من را همراهی و کمک کرده اند.
لیریایی با بیان اینکه در سالهای ابتدایی فعالیت در مسجد مجله مشغول بودم، گفت: در سالهای بعدی با گسترش شبکه توزیع کتاب و فعالیت سفیران کتاب با راه اندازی خانه کتاب با همکاری برخی نهادها از جمله شهرداری توانستیم یک مکان مناسب به عنوان پاتوق برای کتابخوانی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در طول سالها فعالیت باید بگویم اشتیاق به کتاب خواندن در بین مردم وجود دارد و هنر میطلبد که آنها را به سمت کتاب خواندن جذب کنیم، گفت: تلاش دارم در کنار ترغیب مردم به کتاب، نوجوانان نسبت به مسائل انقلاب و نظام نیز کنش داشته و اطلاعات خود را در این زمینه نیز افزایش دهند.