به گزارش مشرق، تمرینات تیم ملی فوتبال ایران برای دو بازی مانده از مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ در حالی آغاز شده است که ایران صعود خود به جام جهانی را قطعی کرده است تا تقابل با قطر و کره شمالی حالت تشریفاتی پیدا کند.
با این حال امیر قلعه نویی نه تنها میخواهد صعود زودهنگام تیمش در اذهان بماند بلکه بهبود جایگاه ایران در رنکینگ فیفا نیز برای او اهمیت پیدا کرده است. قلعه نویی هم باید منتقدانش را وادار به سکوت کند و هم باید در خصوص صحبتهای مطرح شده از سوی مهدی ترابی داخل رختکن هم تصمیمگیری کند.
در شرایطی که تیم ملی فوتبال ایران برای دو دیدار حساس خردادماه برابر قطر و کره شمالی آماده میشود، یکی از غایبان بزرگ اردوهای اخیر مهدی ترابی است بازیکنی که اگرچه نامش در بین دعوتشدگان بود، اما بدون هیچ توضیح رسمی و بدون اطلاعرسانی به کادر فنی در اردو حاضر نشد.
غیبت بدون علت
پس از گذشت سه روز از غیبت بیدلیل ترابی، کادر فنی تیم ملی تصمیم گرفت بازیکن دیگری را به اردو فرا بخواند. اینگونه بود که محمدحسین صادقی وینگر آماده این روزهای فوتبال ایران، جایگزین ترابی در اردو شد. موضوعی که البته با دلخوری آشکار کادر فنی و شخص امیر قلعهنویی همراه بوده اما او هرگز فکرش را هم نمیکرد ترابی قرار است با مصاحبهای جنجالی طغیان کند.
من نماینده یک گروه ناراحتم!
ترابی در خصوص عدم حضورش در اردوی تیم ملی ایران برای بازیهای خردادماه گفت: متأسفانه آیتمها و ملاکهای دعوت به اردوی تیم ملی، ملاکهای ورزشی و واقعی نیست و آیتمهای جهانی که بر حسب این آیتمها بازیکنها به تیمهای ملی در همه جای دنیا دعوت میشوند بر محیط ورزشی ما حاکم نیست، بلکه یک سری رفتارهای شخصی از جمله چشم و اَبروی من و دیگری ملاک دعوت هست که نتیجهاش شده یک عمر حسرت مردم عزیزمان و شرمندگی ما بازیکنان در مقابل مردمی که هزار درصد حق دارند.
بازیکن تأثیرگذار تراکتور تبریز که فصل گذشته با پیراهن این تیم و همچنین قبل از آن در ترکیب پرسپولیس یکی از بهترینها بوده است ادامه داد: شما بگویید چه دلیل فنی وجود دارد که من الان دعوت شدم، ولی اردوی قبلی نه! من نماینده گروهی هستم که شرایط من را دارند.

بازیکن، سالار است یا باندباز آقای قلعه نویی؟
امیر قلعه نویی وقتی سکان هدایت تیم ملی ایران را برای دومین بار بر عهده گرفت در خصوص بازیکن سالاری گفت: بله! من بازیکن سالار هستم. بازیکن باید سالار باشد که شما (سرمربی) روی نیمکت راحت بنشینید اما باید با بازیکنمحوری مبارزه کنید. هر چقدر کاربلد باشید تا لب خط است. باید بازیکنسالاری را تقویت کرده و به آن قوت ببخشیم اما بازیکنمحوری نداشته باشیم. برای بازیکنان نیز صحبت کردم و برایشان مشخص شد. کاری به گذشته ندارم و از این به بعد را صحبت میکنم. آنهایی که با من کار کردهاند میدانند که هم رفیقشان هستم و هم روی اصول خودم میمانم.
حالا ترابی با صحبتهایش از سلطنت تعدادی بازیکن خاص در دعوت به اردوهای متوالی تیم ملی میگوید تا بار دیگر موضوع حکمرانی یک باند مخوف در رختکن تیم ملی روی لیست هم مطرح شود که قطعا میتواند تبعات بسیار سنگینی برای قلعه نویی داشته باشد. باندی که پیش از این نیز شایعه خط زدن احسان حاج صفی، رامین رضائیان و اصرار روی دعوت از کریم انصاریفرد را دارد.
الگوی نورالهی؛ برخورد جدی قلعهنویی با بازیکنان بینظم
در ذهن کادر فنی تیم ملی، هنوز خاطره تصمیم جنجالی درباره احمد نورالهی زنده است. بازیکنی که به دلیل عدم تمکین از دستورات کادر فنی و مسائلی انضباطی از تیم ملی کنار گذاشته شد و با وجود درخشش در لیگ امارات، دیگر فرصت پوشیدن پیراهن ملی را پیدا نکرد. حالا باید دید همین سناریو برای مهدی ترابی هم تکرار میشود؟ بازیکنی که سالهاست در سطح اول فوتبال ایران حضور دارد، اما غیبت بدون مجوز در اردوی تیم ملی، میتواند برایش گران تمام شود.

قلعهنویی بیخیال میشود؟
با شناختی که از امیر قلعهنویی وجود دارد، او اهل مماشات با بازیکنانی که نظم تیمی را زیر پا میگذارند، نیست. مربی باتجربه تیم ملی نشان داده نظم برایش خط قرمز است؛ چه ستاره باشید چه نیمکتنشین. از این رو اگر ترابی در روزهای آینده توضیح قانعکنندهای ارائه نکند یا بابت غیبت خود عذرخواهی رسمی نداشته باشد، احتمال حذف او از برنامههای آینده تیم ملی کاملاً جدی خواهد بود.
با وجود استعداد فنی بالای مهدی ترابی، مسیر بازگشت او به تیم ملی حالا بسیار سختتر از گذشته شده است. در شرایطی که رقابت در پست وینگر و هافبک هجومی داغتر از همیشه است، حتی کوچکترین لغزشها هم میتواند منجر به حذف از فهرست نهایی جام جهانی شود اما حالا قلعه نویی نه تنها باید برخورد قاطع با معترضان داشته باشد بلکه باید با بازیکنان قدیمی تیم نیز خیلی جدی تر رفتار کند تا اینگونه مقابل هر ابهامی سکوت کند.