به گزارش ایرنابازار از روابط عمومی بیمه سرمد، صورتهای مالی سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ شرکت بیمه سرمد(حسابرسی نشده) از طریق سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار (کدال) منتشر شد. براساس صورتهای مالی، سود خالص بیمه سرمد با رشد چشمگیر ۲۵۰ درصدی به بیش از ۳۶۲ میلیارد تومان رسیده و سود انباشتهای به مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان گزارش شده است تا بیمه سرمد پس از ۳ سال از وضعیت زیان انباشته خارج شود.
مطابق با صورتهای مالی منتشره، سود پایه هر سهم نماد "وسرمد" از ۱۳ تومان در پایان سال ۱۴۰۲ به ۳۶ تومان در پایان سال ۱۴۰۳ رسیده است که با تلاش تیم مدیریتی بیمه سرمد این افزایش سودآوری در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت. این تغییر قابل توجه در وضعیت مالی، نتیجه اجرای مجموعهای از سیاستهای مدیریتی هدفمند در دو سال اخیر است که بر اصلاح ساختار مالی، بهبود کیفیت فروش بیمهنامهها، اصلاح نرخ، انضباط در سرمایهگذاری و کنترل هزینهها متمرکز بوده است.
رشد درآمد با اصلاح پرتفوی فروش:
یکی از اقدامات کلیدی بیمه سرمد در ۲ سال اخیر، بازنگری در ترکیب پرتفوی فروش بیمهنامههای شرکت با هدف ارتقاء کیفیت درآمد و همچنین فاصله گرفتن از پذیرش ریسکهای بالا و نرخشکنی در بازار است که پایهگذار سودآوری پایدار گشته است و نتیجه این رویکرد، رشد ۴۷ درصدی درآمد حق بیمه ناخالص و ۵۳ درصدی درآمد خالص از محل حق بیمههای تولیدی در سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده است. این در حالی است که خسارتهای پرداختی به صورت خالص تنها ۴۰ درصد افزایش یافته و نشاندهنده بهبود نسبت خسارت و نتیجه بخش بودن کنترل مؤثر ریسکهاست.
افزایش سود عملیاتی با کنترل هزینهها:
تیم مدیریتی بیمه سرمد در ۲ سال اخیر در کنار افزایش درآمد، کاهش و مدیریت مؤثر هزینهها را در دستور کار قرار قرار داده است، به نحوی که با اصلاح فرآیندها و حذف هزینههای غیرضروری، سود عملیاتی بیمه سرمد در سال ۱۴۰۳ با رشد ۳۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به بیش از ۲۵۲ میلیارد تومان رسیده که این مجموعه اقدامات نقش مهمی در سودآوری شرکت بیمه سرمد داشته و استمرار این روند، یکی از پایههای رسیدن به سود خالص سه رقمی و سود انباشته مثبت بهشمار میآید.
انضباط در سرمایهگذاری با تغییر راهبرد:
مطابق با بخش سرمایهگذاری در صورتهای مالی منتشر شده، بیمه سرمد براساس آییننامههای مصوب بیمه مرکزی و با تحلیل منظم شرایط بازار و اقتصاد کلان کشور، سیاست پرهیز از ریسکهای بالا را در پیش گرفته و سرمد به عنوان یک بازیگر متمایز در صنعت بیمه از ورود به داراییهای نوسانی پرهیز کرده و سبد سرمایهگذاری خود را به سمت ابزارهای با بازده پایدار و قابل اتکا هدایت کرده است. این سیاست موجب شده تا بازده سرمایهگذاریها در کنار رشد عملیاتی شرکت، سودآوری کلی را تقویت کرده و از نوسانات زیانده گذشته فاصله گرفته شود.
بهبود ساختار مالی با رشد حقوق صاحبان سهام:
در پایان سال ۱۴۰۳، جمع داراییهای بیمه سرمد رشد قابل توجه ۳۵ درصدی نسبت به سال گذشته داشته و حقوق صاحبان سهام نیز افزایش ۳۹.۵ درصد را نشان میدهد که ناشی از سودآوری عملیاتی و بازدهی سرمایهگذاریهاست از طرف دیگر تیم مدیریتی بیمه سرمد در دو سال اخیر با تمرکز بر بهبود نسبتهای نقدینگی، ارتقاء شاخص ذخیرهگیری و کاهش مطالبات مشکوکالوصول، موفق به کاهش ریسکهای مالی نیز شده است.
تثبیت سودآوری و پایان زیان انباشته:
در سال ۱۴۰۰، بیمه سرمد با سرمایه ۴۸۰ میلیارد تومانی و زیان ۴۷۹ میلیارد تومان (تجدید ارائه شده) یکی از زیاندهترین شرکتهای بیمهای کشور بود. اما بیمه سرمد با دو مرحله افزایش سرمایه، به منظور تقویت ساختار سرمایه، سرمایه شرکت را به ۱۰۰۰ میلیارد تومان رساند و در حال حاضر هیات مدیره وسرمد پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی سرمایه را از محل آورده نقدی سهامداران ارائه نموده تا هم باعث استحکام مالی بیشتر و بهبود نسبت توانگری و هم افزایش ظرفیت مجاز نگهداری ریسک و تقویت روند سودآوری گردد.
بررسی گزارشات مالی بیمه سرمد در سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ بیانگر این نکته کلیدی است که شرکت با سودآوری خالص، از بحران عبور کرده و در پایان ۱۴۰۳ با ثبت سود انباشته ۱۱۰ میلیارد تومان، زیان انباشته سالهای گذشته را پشت سر گذاشته و تیم مدیریتی شرکت در تلاش است تا با ادامه اصلاحات و بهبود مستمر نسبتهای مالی و عملیاتی، روند سودآوری را سرعت بخشد و این شرکت را با سرعت روی ریل پیشرفت و توسعه حرکت دهد.