به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول، اسلان مرادی عصر یکشنبه افزود: علت این آتش سوزی در بررسیهای اولیه عامل انسانی تشخیص داده شده است که میتواند ناشی از آتش زدن بقایای گیاهی کشاورزی و یا سهل انگاری گردشگران باشد.
وی با بیان اینکه علت و ابعاد آتش سوزی توسط تیم ارزیابی در حال بررسی است، ادامه داد: سه تیم از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی به همراه تیمهای آتشنشانی از شهرهای دزفول، صفی آباد، منتظران و امام به همراه مردم محلی و دوستداران طبیعت در عملیات مهار آتش حضور داشتند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی دزفول بیان کرد: وزش باد به نسبت شدید و محدودیت راههای دسترسی به عمق جنگل از چالشهای اصلی پیش روی مهار آتش بود که در نهایت با تلاش بیوقفه نیروها، آتش پس از چهار ساعت مهار و خنک سازی شد.
وی افزود: تغییرات اقلیمی و کمبود بارش سالانه موجب شده تا بیشه زارهای دزفول از نظر رطوب سطحی بسیار آسیب پذیر باشند به همین دلیل نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی به طور مستمر اقدام به گشت زنی و پایش در عرصههای ارزشمند بیشه زارهای شهرستان دزفول میکنند.
مرادی گفت: با توجه به پیشبینی دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد در دزفول طی روزهای آینده، احتمال تکرار آتشسوزیها وجود دارد.
به گزارش ایرنا، شهروندان میتوانند با گزارش فوری آتش سوزی به سامانه ۱۳۹ یا ۱۵۴۰ یگان حفاظت منابع طبیعی، در حفظ این گنجینههای طبیعی مشارکت داشته باشند.
براساس اعلام منابع طبیعی دزفول از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۱ مورد آتش سوزی در عرصههای طبیعی دزفول به ثبت رسیده است.
شهرستان دزفول دارای ۲۳۰ هزار هکتار جنگل، حدود ۶ هزار بیشه زار و ۱۱۲ هزار هکتار مرتع است.
سال گذشته ۵۶۰ هکتار از اراضی جنگلی و مراتع دزفول دچار آتش سوزی شد که از این وسعت، ۱۲۰ هکتار جنگل و ۴۴۰ هکتار مرتع بود.
بیشه حمیدآباد بخشی از جنگلهای نیمه گرمسیری دز در شهرستان دزفول است.