مشوق‌های مالیاتی برای مشارکت در طرح‌های مدرسه‌سازی زنجان

مشوق‌های مالیاتی برای مشارکت در طرح‌های مدرسه‌سازی زنجان
 زنجان - ایرنا - جلب هرچه بیشتر مشارکت‌های مردمی برای مدرسه سازی از طریق اجرای طرح‌های مختلفی مانند مشوق‌های مالیاتی در استان زنجان با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بی‌تردید کمک به آموزش به ویژه آموزش کودکان و نوجوانان، تاثیر مستقیمی بر سرنوشت یک کشور و توسعه آن دارد از این رو تامین و توسعه فضاهای آموزشی همواره به عنوان یکی از دغدغه‌ها و اولویت‌های مدیران و مسوولان مطرح بوده است.

مناطق شهری به ویژه شهرک‌های اقماری استان زنجان با کمبود سرانه فضای آموزشی مواجه است که بخش قابل توجهی از این مشکل به بی توجهی در تامین زیرساخت‌های لازم هنگام احداث آنها باز می‌گردد.
کمبود فضاهای آموزشی در نقاط پرجمعیت استان به یک چالش در استان تبدیل شده است. مسئولان امر برای جبران این کاستی ها در کنار اعتبارات دولتی به ضرورت بهره گیری از ظرفیت خیران و مشارکت های مردمی نیز تاکید دارند.

بنابر اعلام اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان در حال حاضر سرانه فضای آموزشی در این استان ۶ مترمربع است.

بر اساس هدفگذاری انجام شده در برنامه هفتم توسعه قرار است میانگین سرانه آموزشی کشور تا پایان این برنامه به ۶.۱ مترمربع برسد.

در نگاه اول، وضعیت زنجان در مقایسه با این هدفگذاری مناسب به نظر می رسد ولی چالش و مشکل اصلی این است که رقم ۶ مترمربع سرانه فضای آموزشی در زنجان مربوط به میانگین کل استان است و این عدد در مناطق شهری نصف می شود.

از سال گذشته طرح های تشویقی برای مشارکت در مدرسه سازی در کشور اجرایی شده است که از جمله آنها می توان به طرح اعتبار مالیاتی برای مشارکت خیرین و طرح نشان دار کردن مالیات‌های وصولی اشاره کرد.

مشوق‌های مالیاتی برای مشارکت در طرح‌های مدرسه‌سازی زنجان

طرح های جدید مالیاتی مشوق مشارکت در مدرسه سازی

معاون مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان زنجان به برنامه‌های جدید سازمان مالیاتی برای حمایت از خیرین و مشارکت های مردمی در پروژه‌های عمرانی اشاره کرد و گفت: در این خصوص برنامه مهم و جدید در حوزه مالیات تدوین و اجرایی شده که هدف آن حمایت از مشارکت خیرین در پروژه‌های عمرانی و افزایش شفافیت در نحوه هزینه‌کرد مالیات‌هاست.

علی ملکی به طرح اعتبار مالیاتی برای مشارکت خیرین در طرح‌های عمرانی اشاره کرد و افزود: بند «خ» ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم توسعه، به منظور تشویق خیرین به مشارکت در پروژه‌های عمرانی دولتی است، ‌طبق این بند، طرح‌هایی که ۵۰ درصد بودجه آنها توسط دولت تامین می‌شود و خیرین نیز ۵۰ درصد باقی‌مانده را عهده‌دار شوند، ۲۵ درصد از مبلغی که خیرین هزینه می‌کنند، به عنوان “اعتبار مالیاتی” برای آنها در نظر گرفته می‌شود.

وی اظهار کرد: این اعتبار از مالیات قطعی عملکرد آن سال یا سال‌های بعد قابل کسر خواهد بود.

ملکی افزود: در صورتی که خیرین، علاوه بر ۵۰ درصد سهم خود، مابقی سهم دولت را نیز تقبل کنند، تمامی هزینه‌های انجام شده توسط آنها (یعنی ۱۰۰ درصد) به عنوان اعتبار مالیاتی محسوب شده و از مالیات قطعی آنها کسر خواهد شد.

معاون مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان زنجان ساخت مدرسه را یکی از مصادیق این طرح‌ها اعلام کرد و گفت: لیست کامل طرح‌های مشمول این بند در سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان موجود است.

وی خاطرنشان کرد: هدف از این برنامه تلفیق اجر معنوی خیرین با حمایت‌های مالیاتی جهت توسعه زیرساخت‌های کشور است.

ملکی همچنین به طرح «نشان‌دار کردن مالیات‌ها» اشاره کرد که از سال ۱۴۰۲ اجرایی شده است.

وی در این باره گفت: با این طرح امکان جدیدی برای مودیان مالیاتی فراهم شده است که هنگام مراجعه به سایت سازمان برای ارسال اظهارنامه مالیاتی یا استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰ (توافق مالیاتی)، محل هزینه شدن مالیات خود را به صورت جغرافیایی انتخاب کنند.

ملکی افزود: اجرای این طرح آثار مثبتی در استان زنجان به دنبال داشته و طرح‌های متعددی از طریق همین مکانیسم اجرا یا تکمیل شده‌اند.

وی اظهار کرد: این اقدام به شهروندان امکان می‌دهد تا به طور مستقیم در نحوه استفاده از مالیات‌هایشان مشارکت داشته باشند و شفافیت بیشتری در این زمینه ایجاد شود.

مشوق‌های مالیاتی برای مشارکت در طرح‌های مدرسه‌سازی زنجان

کمبود شدید فضای آموزشی در شهرک هاتی اقماری استان زنجان

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان زنجان به کمبود شدید فضای آموزشی در مرکز شهرستان ها به ویژه در مرکز شهرستان زنجان اشاره کرد و گفت: در شهرک های اقماری این مشکل بسیار شدید هم هست. در پنج شهرک با قدمت اسکان بیش از ۱۰ سال، هنوز آموزشگاه ابتدایی نداریم. در شهرک های ثمین، صدرا، مهر آرا، شهر آرا و نگین در شهر زنجان اصلا مدرسه ای وجود ندارد. شهرک گلشهر زنجان که شاید بزرگ ترین شهرک شمال غرب کشور هم باشد، در آنجا هم با وجود اینکه خود خیرین سه مدرسه ۱۲ کلاسه ساختند، باز هم کمبود آموزشگاه داریم.

علی اکبر فاضلی افزود: در شهرک های جدید نهضت ملی مسکن در شهر زنجان بیش از ۹ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در ناحیه یک شهر زنجان و هفت هزار و ۲۰۰ واحد هم در ناحیه دو داریم که با حداقل ها اگر حساب کنیم، ۴۳ مدرسه جدید در این مناطق لازم است که البته ساخت و آماده سازی آنها چند سال زمان می خواهد. باید فکری برای رفع این مشکل داشته باشیم.

وی اظهار کرد: سال گذشته هشت طرح مدرسه سازی با مشارکت خیران در استان به بهره برداری رسید و توافق نامه احداث ۱۰ مدرسه جدید نیز توسط خیران منعقد شد.

مشوق‌های مالیاتی برای مشارکت در طرح‌های مدرسه‌سازی زنجان

۳۵ درصد مدارس استان زنجان خیرساز است

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان نیز در این جلسه، گفت: ۳۵ درصد مدارس استان زنجان خیرساز است و این موضوع نشانگر تاثیر و نقش موثر خیران در تامین فضاهای آموزشی است.

جهانگیر صفری افزود: خیرین مدرسه ساز یادگاری از خود برجا می گذارند که هیچوقت فراموش نمی شود و سینه به سینه و نسل به نسل به دیگران منتقل می شود.

وی مشارکت خیرین در ساخت مدارس را در استان زنجان بسیار خوب توصیف کرد و گفت: زنجانی‌ها در کارهای خیر پیشقدم هستند و امیدواریم شاهد مشارکت بیش از پیش خیران و مردم در امر مدرسه سازی باشیم چرا که خیرین مدرسه ساز بازوان توانمند آموزش و پرورش در توسعه و تجهیز مدارس محسوب می شوند.

برای بررسی تازه‌ترین اخبار استان‌ها، به خوشه خبر سر بزنید

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها