سامان محمدی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این رقم نسبت به اعتبار سال گذشته که ۳۳۰ میلیارد ریال بود افزایش قابل توجهی داشته است.
وی تصریح کرد: سال گذشته با این اعتبار بیش از یکهزار سامانه آبیاری نوین در استان اجرا شد.
هدفگذاری ۹۰ هزار هکتار آبیاری نوین
وی با بیان اینکه اجرای طرحهای باقیمانده از سالهای گذشته نیز در دستور کار قرار دارد افزود: در مجموع، سال گذشته یکهزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی استان به سامانههای آبیاری نوین مجهز شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
محمدی افزود: تاکنون ۴۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به انواع سامانههای آبیاری نوین تجهیز شده است و ظرفیت بالقوه اجرای این طرحها در استان بیش از ۹۰ هزار هکتار است که برنامهریزیها برای تحقق این هدف در سالهای آینده ادامه دارد.
افزایش راندمان آبیاری و نیاز جدی به اعتبارات ملی
مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به هزینه متوسط اجرای هر هکتار از سامانههای آبیاری نوین گفت: به طور میانگین، اجرای این سامانهها نیازمند یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال در هر هکتار است که برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه به حدود ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار سالانه نیاز دارد، اما کمبود منابع مالی، مانع اصلی در مسیر توسعه این پروژهها به شمار میرود.
وی ادامه داد: اجرای سامانههای آبیاری بارانی و قطرهای، علاوه بر افزایش راندمان آبیاری تا ۹۰ درصد، موجب صرفهجویی حدود چهار هزار و ۴۰۰ مترمکعب آب در هر هکتار میشود و این در شرایطی است که پدیده خشکسالی در حال تشدید و مدیریت منابع آبی به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل شده است.
محمدی گفت: کشاورزان استان که اغلب خردهمالک هستند، بدون حمایت دولت توان اجرایی این طرحها را ندارند و تداوم اعطای تسهیلات و اعتبارات دولتی شرط لازم برای ادامه روند توسعه آبیاری نوین در استان است.
براساس آمار موجود، خراسان شمالی دارای ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار مساحت است که تنها ۱۳ درصد آن به بخش کشاورزی اختصاص دارد و همچنین ۴۴ درصد جمعیت این استان در مناطق روستایی سکونت دارند.