به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا خامهزر روز شنبه در نشست فعالان اقتصادی استان با والی فراه افغانستان و هیات همراه که در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی برگزار شد افزود: اکنون حدود ۵۰ درصد تجارت جمهوری اسلامی ایران با افغانستان از طریق مرز ماهیرود انجام میشود.
وی ادامه داد: با تکمیل جاده ماهیرود - فراه افغانستان که در حال دوبانده هسازی است، زمینه افزایش حجم صادرات و سرمایهگذاری بیشتر فراهم خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: تاکنون ۵۴ گروه سرمایهگذاری مشترک ایرانی و افغانستانی در حوزهها و بخشهای مختلف استان سرمایهگذاری کرده و در حال فعالیت هستند.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی همچنین از وجود ۱۱ شهرک صنعتی، ۲۳ ناحیه و دو منطقه ویژه اقتصادی در استان خبر داد و گفت: بزرگترین صنعت استان کارخانه کویرتایر است که ۲۵ درصد از تولید تایر کشور در این واحد صنعتی انجام میشود.
وی یادآور شد: همچنین روزانه پنج هزار تن سیمان از کارخانه سیمان قاینات به افغانستان صادر میشود.
وی با اشاره به اهمیت معادن در استان، اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای ۸۴۰ معدن فعال و نیمه فعال است و رتبه نخست تولید زغالسنگ و بنتونیت کشور را به خود اختصاص داده است.
خامه زر با بیان اینکه ۵۸ ماده معدنی از ۶۳ نوع ماده شناخته شده در کشور در این استان وجود دارد عنوان کرد: در بخش کشاورزی نیز، خراسان جنوبی نخستین تولیدکننده زعفران با کیفیت جهان است و رتبههای اول در تولید زرشک، عناب و پنجم در تولید پنبه را دارد.
وی با بیان اینکه استان همچنین دارای زنجیره کامل تولید مرغ، جوجه، تخم مرغ و گوشت است افزود: خراسان جنوبی در مسیر دو کریدور اصلی کشور قرار گرفته و آمادگی پذیرش گردشگران سلامت را دارد.
وی یادآور شد: در زمینه گردشگری، ۱۰ اثر ثبت جهانی و بیش از هزار اثر ثبت ملی در استان به ثبت رسیده است.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد با توسعه زیرساختها و همکاریهای منطقهای، جایگاه استان در عرصههای اقتصادی و تجاری بیش از پیش ارتقا یابد.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی هم با اشاره به وجود ۶۴ منطقه ویژه و چهار منطقه آزاد در کشور، گفت: منطقه ویژه اقتصادی استان نوپا بوده و در دو قطعه مرکز استان و نقطه صفر مرزی فعالیت دارد.
حسین زارعی افزود: در این مدت سرمایهگذاریهای قابل توجهی با مشارکت سرمایهگذاران افغانستانی و ایرانی در منطقه ویژه اقتصادی استان انجام شده است.
وی ادامه داد: تاکنون ۵۷ گروه سرمایهگذاری در منطقه صفر مرزی منجر به عقد قرارداد شده و فعالیت خود را آغاز کردهاند.
زارعی تصریح کرد: صدور مجوزهای سرمایهگذاری کمتر از ۷۲ ساعت پس از ورود سرمایهگذار انجام میشود که این امر روند جذب سرمایه را تسهیل کرده است.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی همچنین به معافیت مالیاتی ۱۳ ساله به عنوان یکی از مزیتهای مهم سرمایهگذاری در این منطقه اشاره کرد.
وی اظهار کرد: اکنون ۸۷ واحد سرمایهگذاری با حضور سرمایهگذارانی از سراسر کشور در سایت منطقه اقتصادی بیرجند فعال است و ورود اتباع افغانستان بدون محدودیت انجام میشود که این موضوع مزیت مهمی برای سرمایهگذاران محسوب میشود.
زارعی افزود: خراسان جنوبی استانی نوپا است و در رقابت با خراسان رضوی که سابقه طولانیتری دارد، مسائل و چالشهایی وجود دارد اما انتظار میرود ظرفیتهای این استان بیشتر دیده شود.
وی تاکید کرد: مرز این استان از بهترین و امنترین مرزها برای سرمایهگذاری است و در حوزه سوخت و پتروشیمی نیز قابلیتهای قابل توجهی وجود دارد.
زارعی گفت: از نظر تجهیزاتی و آزمایشگاهی نیز آمادگی تامین بروزترین و استانداردترین آزمایشگاهها را داریم تا سوخت صادراتی استان مورد تایید سرمایهگذاران و فعالان کشور همسایه باشد.