به گزارش ایرنا، غلامحسین مظفری روز شنبه در بازدید از موسسه صنعتی گوشت مشهد متعلق به سازمان همیاری شهرداریهای استان در جمع خبرنگاران افزود:این مجموعه به لحاظ کمی و کیفی تاثیر زیادی در بازار گوشت کشور دارد و خوشبختانه یک تیم ۲۰ نفره از دامپزشکان،به عنوان بزرگترین گروه دامپزشکی در میان کشتارگاههای کشور برای کنترل کیفیت محصول، بهطور دائم در این مرکز مستقر هستند.
وی ادامه داد: ظرفیت کشتارگاه های این مجموعه در ماههای اخیر از روزانه هزار و ۴۰۰ راس به نزدیک ۲ هزار راس دام افزایش یافته است و این رشد نزدیک ۳۰ درصدی نشاندهنده ظرفیت بالای این مجموعه است اما موانعی نیز وجود دارد که باید با همکاری و هماهنگی دستگاههای مسوول در مسیر رفع آنها اقدام شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: ظرفیتهای جانبی قابل بهرهبرداری در این مجموعه از جمله امکان استفاده از فرآوردههای جانبی دام برای تولید محصولات دارویی همچون انسولین از خون حاصل از کشتار دام وجود دارد که این قابلیت در حال حاضر به صورت محدود مورد استفاده قرار میگیرد اما برای بهرهبرداری گستردهتر، نیازمند جذب سرمایهگذاری جدید هستیم.
مظفری افزود: باید زنجیره کامل ارزش افزوده برای این مجموعه تعریف شود و این قابلیت در این موسسه وجود دارد تا به عنوان پایگاهی برای صادرات محصولات دامی و غذایی به کشورهای اطراف مطرح شود، مشروط بر آن که با برنامهریزی دقیق، هم در زمینه واردات دام زنده و هم در صادرات فرآوردههای نهایی فعال عمل کنیم.
وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: استفاده مفید و هوشمندانه از ظرفیتهای موجود، ارتقای کیفیت، تامین نیاز داخلی و توسعه صادرات همگی باید در دستور کار قرار گیرد و برای تحقق این اهداف، تولیدات بستهبندیشده با کیفیت خوب و ایجاد ظرفیتهای جدید امری ضروری است.
موسسه صنعتی گوشت مشهد بزرگترین کشتارگاه صنعتی شرق کشور است
مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای استان خراسان رضوی نیز در این بازدید گفت: موسسه صنعتی گوشت مشهد بزرگترین کشتارگاه صنعتی شرق کشور است و در این مجموعه، واحدهای تولیدی متعددی فعال هستند و تمام فرآیندها از کشتار تا بستهبندی و تحویل به مشتری در همین مکان انجام میشود.
ابوالفضل طیبی با اشاره به وجود واحدهایی مانند کارخانه ژلاتین و دیگر خطوط تولید در این مجموعه افزود: ترکیب این ظرفیتها، یک بسته کامل در حوزه صنایع غذایی ایجاد کرده که قابلیت توسعه و تکمیل زنجیره را دارد.
وی ادامه داد: با تاکید استاندار خراسان رضوی، موضوع توسعه و بهرهبرداری جامع از ظرفیتهای این مجموعه در دستور کار قرار گرفته و مطالعات اولیه بهزودی آغاز خواهد شد و مرحله مطالعاتی برای ارزیابی دقیق ظرفیتها، بررسی موضوعاتی نظیر تولید انسولین، نخ جراحی، مواد غذایی منجمد و سایر محصولات جانبی انجام خواهد شد تا طرح توسعه با رویکردی جامع و کارشناسانه از ظرفیتهای مجموعه بهرهبرداری شود و با تکمیل این بخش، وارد مرحله اجرای طرح توسعه مؤسسه صنعتی گوشت مشهد خواهیم شد.
موسسه صنعتی گوشت مشهد به عنوان یک زنجیره تولید یکپارچه گوشت قرمز با تولید و استحصال گوشت افزون بر۶۰% دام سبک و۷۰% دام سنگین استان خراسان رضوی، مهم ترین مرکز استحصالی و تبدیلی گوشت استان است و در واقع نقش بانک گوشت شرق کشور را بر عهده دارد.
این موسسه که از طرحهای عظیم ملی و متعلق به سازمان همیاری شهرداریهای استان خراسان رضوی است در زمینی به مساحت ۲۸ هکتار در حاشیه خط راه آهن مشهد – تهران و در نزدیکی ایستگاه سلام واقع شده است.
این مجتمع با تولید روزانه بیش از ۱۵۰ هزار کیلوگرم گوشت قرمز بیشترین حجم تولید گوشت قرمز در سطح کشور را داراست.